6 Δεκ 2011

Υπεγράφη το Σύμφωνο των Δημάρχων στις Βρυξέλλες


Σαλαμίνα 05 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : Υπεγράφη το Σύμφωνο των Δημάρχων στις Βρυξέλλες
Στο πλαίσιο της σημαντικότερης ίσως πανευρωπαϊκής συνδιάσκεψης για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, του προγράμματος 20/20 του 2020, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο για θέματα Περιβάλλοντος Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Φουρίκη, μετέβη στις Βρυξέλλες προσκεκλημένος του Επιτρόπου Ενέργειας κ. Γκούντερ Έτινγκερ.
Την Τρίτη 29/11/2011, όπου έγινε το συνέδριο υπεγράφη το Σύμφωνο των Δημάρχων, με την συμμετοχή πλέον των εξακοσίων Δημάρχων από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βάσει του ανωτέρω προγράμματος, το Σύμφωνο των Δημάρχων προσπαθεί να υλοποιήσει δράσεις που θα οδηγήσουν στη μείωση των ρύπων που επιβαρύνουν το περιβάλλον και σε ορθολογική ενεργειακή χρήση.
Οι συμμετέχοντες Δήμοι θα τυγχάνουν χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις δράσεις τους προς αυτή την κατεύθυνση με πολύ ευνοϊκούς όρους.
Η ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα αποφασίστηκε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Ιανουαρίου 2011, όπου ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής εξουσιοδοτήθηκε, ως νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου Σαλαμίνας, για την υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων (COVENANT OF MAYORS).
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: