13 Ιουν 2011

Δ.Τ. Επίσκεψη του Δημάρχου Βουκουρεστίου στη Σαλαμίνα. Προτάσεις για αμοιβαία συνεργασία


Ο Δήμαρχος Βουκουρεστίου και αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων της Ρουμανίας κ. Ontanu Neculai, επισκέφθηκε την Τετάρτη 08-06-2011 τη Σαλαμίνα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή.

Συνοδευόταν από ολιγομελή αντιπροσωπεία συνεργατών του, αρμοδίων για θέματα οικονομίας, ευρωπαϊκών προγραμμάτων, παιδείας, Τύπου και  ασφαλείας.

Αφού διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο του νησιού, την επομένη επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου τους έγινε ξενάγηση στους χώρους του κτιρίου.


Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου και μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ακολούθησε συζήτηση, παρόντων των εκπροσώπων του τοπικού Τύπου, όπου εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία για συνεργασία των δυο Δήμων τόσο σε πολιτιστικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ιστορική ανάγκη διατήρησης της εθνικής ταυτότητας των λαών με την προάσπιση και ανάδειξη του πολιτισμού, ενόψει των δύσκολων συγκυριών της σημερινής εποχής.

Επίσης έγινε ευχαρίστως αποδεκτή η πρόταση του κ. Τσαβαρή για συμμετοχή του Δήμου Βουκουρεστίου στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, στα πλαίσια της συνεργασίας των δυο Δήμων σε επιχειρηματικό επίπεδο, συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί πρόγραμμα επισκέψεων επαγγελματιών της Σαλαμίνας στο Βουκουρέστι και, αντίστροφα, Ρουμάνων επαγγελματιών στη Σαλαμίνα.

Στη συνέχεια και μετά τα κεράσματα που προσφέρθηκαν στους επίσημους καλεσμένους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ. Τσαβαρής τους ξενάγησε στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου, όπου θαύμασαν τα σπάνια εκθέματα που καθρεφτίζουν  την ιστορία και τον πολιτισμό της Σαλαμίνας. Ζωηρή εντύπωση μάλιστα τους προκάλεσε η παραδοσιακή Κουλουριώτικη φορεσιά.

Στο υπόλοιπο της ημέρας, δόθηκε η ευκαιρία στο Ρουμάνο Δήμαρχο και στους συνεργάτες του, να θαυμάσουν τις ομορφιές της Σαλαμίνας και να γευθούν τις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας.

Κατά την αναχώρησή τους εκφράστηκαν με θαυμασμό για τη φιλοξενία και την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διατήρηση και προβολή της Παράδοσης και της Ιστορίας του νησιού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΒΑΣΙΛΛΕΙΟΥ...ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΕ ΕΒΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Κ@@ΛΟΤΡΙΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΟΠΟΥΛΟ .....ΤΟΣΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ..ΗΛΙΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ !!!!!!!!!!!!