31 Μαΐ 2010

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις απολαύστε επίπεδο των ρυθμιστών του τόπου μας, ρε ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤ

Μπαίνω στον πειρασμό να «αναδημοσιεύσω» την φωτοσύνθεση από το SALAMIS-NEWS http://www.salamis-news.blogspot.com/ ενδεικτικό της κομματικής εξαθλίωσης ενός τέως κόμματος εξουσίας, για να δείτε ποιοι και πως το κατάντησαν.
Ούτε ορθογραφία δεν ξέρουν και θέλουν να είναι ρυθμιστές τρομάρα τους. Αλήθεια η γραφή είναι του Γκιόκα ή του Ελευθεριάνου???? Αληθεύει πως θα μας κάνουν την τιμή αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι να κατέβουν υποψήφιοι και στις δημοτικές εκλογές??? Την πίσσα την έχω να θυμηθώ να πάρω και τα πούπουλα!!!
Είνια οι ίδιοι που μας κάνουν μαθήματα κομματικής ηθικής στα καφενεία??? Ρε ούστ από ‘δω!!! Αλήθεια ο κομματικός μηχανισμός τα ξέρει???
Και βέβαια τα ήξερε μη σου πω πως τα κατηύθυνε κιόλας για να ‘χει τους "ΠΟΛΙΣΤΕΣ" στο συνέδριο μια και φοβάται ο πρόεδρος τις αντιπολιτευόμενες φωνές.
Το καινούργιο σήμα το ‘δαμε στην φωτό (τους πάει γάντι) το καινούργιο όνομα δεν μας είπαν ακόμα!!!

29 Μαΐ 2010

Δ.Τ. ανανεωτικής ομάδας τοπικής ΝΔ Παλουκίων Σαλαμίνας

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ, ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΣΤΗΝ τ. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

28 Μαΐ 2010

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΒΑΡΗ

Κατέρρευσε μία ακόμη συκοφαντία εις βάρος του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή.
Οι δήθεν σειρά παραβάσεων καθήκοντος στις οποίες κατά καιρούς αναφέρονται οι συκοφάντες του και οι οποίες στην πραγματικότητα ήταν μία και μοναδική , εκδικάσθηκε σήμερα 27/5/2010 στο Α΄ Τριμελές Πλημ/κείο Πειραιά.
Η Εισαγγελέας της έδρας Κα Φραγκιά πρότεινε την αθώωση του Γιάννη Τσαβαρή και το Δικαστήριο (Καραχάλιου Πρόεδρος, Τονιόλου και Καινούριος μέλη) ΟΜΟΦΩΝΑ τον ΑΘΩΩΣΕ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο αθωωθείς είχε υποπέσει σε παράβαση καθήκοντος αφού μετά από έκθεση αυτοψίας που είχε διενεργήσει ειδικό κλιμάκιο, όφειλε ως υπάλληλος της Νομαρχίας και βάσει αυτής της εκθέσεως να προβεί σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας καταστήματος (συνεργείου επισκευής – φανοποιεία αυτοκινήτων) που λειτουργούσε στην περιοχή Ρέντη του Πειραιά λόγω ελλείψεως καταλλήλου μονώσεως.
Κατά την εκδίκαση της υποθέσεως ο συνήγορος του κατηγορουμένου γνωστός Σαλαμίνιος ποινικολόγος Γιώργος Παπανικολάου μεταξύ άλλων στοιχείων παρουσίασε και την υπ’ αριθμ. 2703/2006 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (το οποίο επίσης απασχόλησε το συγκεκριμένο ζήτημα).
Με την απόφαση του αυτή το Σ.τ.Ε, ακύρωσε σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη που είχε ανακαλέσει εσφαλμένα την εκδοθείσα από την Νομαρχία άδεια λειτουργίας του καταστήματος.
Στην ουσία δηλαδή το Σ.τ.Ε επιβράβευσε το χειρισμό της όλης υποθέσεως από τον υποψήφιο Δήμαρχο και απεδέχθει (όπως το Ποινικό Δικαστήριο δια της εκδοθείσης αθωωτικής αποφάσεως) ότι ο Γιάννης Τσαβαρής, σαν Υπάλληλος της Νομαρχίας Πειραιά, με την εν γένει συμπεριφορά του στο χειρισμό της υποθέσεως, αρνούμενος απόλυτα αιτιολογημένα να συμπράξει στην παράνομη ανάκληση της άδειας του καταστήματος όχι μόνο δεν υπέπεσε σε παράβαση καθήκοντος αλλά αντίθετα χειρίστηκε την υπόθεση με γνώσεις και εμπειρία εξειδικευμένου στελέχους της Διοίκησης.
Το σημαντικότερο δε στην εξέλιξη της υπόθεσης είναι ότι για την κείμενη νομοθεσία που διέπει τις αδειοδοτήσεις των συνεργείων φανοποιείων αυτοκινήτων ο συγκεκριμένος χειρισμός που έγινε από τον Γιάννη Τσαβαρή αποτελεί πλέον ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ.

Θανάσης Τσεβάς, ανακοίνωση

Επειδή τελευταία πολύ λόγος γίνεται στο διαδίκτυο για της εκλογές στις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ στον τόπο μας όπου κακώς εμπλέκουν έστω και πλαγίως το όνομα μου. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω απολύτως καμία σχέση ούτε με τις επίμαχες αναρτήσεις στα διάφορα blogs, ούτε με τα σχετικά σχόλια που κακόβουλα και υποβολιμαία αναρτώνται με στόχο την πολιτική εκμετάλλευση. Δεν με εκφράζουν ούτε σαν άνθρωπο ούτε σαν επαγγελματία.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Θανάσης Τσεβάς
Εκδότης εφημερίδος 30ΗΜΕΡΕΣ της Σαλαμίνας

24 Μαΐ 2010

«ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, από τον ΟΜΙΛΟ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


Υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η παρουσίαση της 6ης ποιητικής συλλογής του συνθέτη και ποιητή Γιώργου Μαρινάκη, με τίτλο «Στις γειτονιές του απείρου», στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
Για τον συγγραφέα και το βιβλίο, μίλησαν διακεκριμένοι κριτικοί λογοτεχνίας. Οι κ.κ. Δημήτρης Καραμβάλης, Κώστας Καρούσος και Νίκος Χαρακάκος μέσα από τη σύντομη ομιλία τους, τόνισαν με τη σειρά τους, την αξία της έκδοσης αυτής, καθώς αποκαλύπτει στον αναγνώστη ποιητικά και φιλοσοφικά σχόλια για το άγνωστο Σύμπαν που μας γέννησε και μας περιβάλλει.
Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, χαρακτήρισε την εκδήλωση, ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς προσέφερε στο κοινό, σημαντικές πληροφορίες για το αχανές σύμπαν, μέσα όμως από την ποιητική ματιά και ευαισθησία του κ. Μαρινάκη και τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, που προβλήθηκαν, από διάφορες αστρικές γειτονιές ενώ η ποιητική αυτή συλλογή, εκδόθηκε με την ευκαιρία του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας 2009.
Τέλος, την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η σοπράνο Ζαννέτα Καλοσκάμη, η οποία και ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα, από το βιβλίο του Γ. Μαρινάκη ενώ στο πιάνο τη συνόδευσε ο ίδιος ο συγγραφέας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι κ.κ. Ελένη Κελγιώργη, Κυριακή Μαραντίδου, Κώστας Τσόπουλος και Λευτέρης Φωκίδης, ο εκδότης και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΦΟΙΒΟΣ» Σπύρος Κουσουρής και ο τ. γενικός Διευθυντής της ΔΗΡΑΠ Δημήτρης Κρητικός.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο κ. Νίκος Καλαφάτης.

22 Μαΐ 2010

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ!!


Όπως όλοι γνωρίζουμε από τα παιδικά μας χρόνια, το δεύτερο πράγμα που μας μαθαίνανε οι γονείς μας εμάς τα αγόρια, ήταν την υπογραφή μας και... να προσέχουμε που την βάζουμε και κυρίως να μην είμαστε σαβουρο…. υπογράφοντες!!
Πολύ δε περισσότερο όταν ο άντρας θέλει να είναι και πολιτευόμενος. Τότε, η υπογραφή του αποτελεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο τιμής απέναντι στην κοινωνία και τους συμπολίτες του.
Δυστυχώς, στην Σαλαμίνα συνέβη το εκπληκτικό (!!) δημόσιοι – αιρετοί άνδρες να ανακαλούν τις υπογραφές τους και να ζητούν και τα ρέστα από πάνω! !
Για να γίνουμε σαφέστεροι, δημοτικοί / νομαρχιακοί σύμβουλοι, έδωσαν υπογραφή στήριξης σε γνωστό υποψήφιο για το αξίωμα του προέδρου τοπικής της ΝΔ και μετά πάροδο κάποιων ημερών “εκλιπαρούσαν” για ανάκληση των υπογραφών τους!!
Εμείς τι να πούμε…. Μετά από αυτά, οι “συγκεκριμένοι” θα έχουν το θράσος, να ζητήσουν την στήριξη και τον σταυρό προτίμηση των Σαλαμινίων Νεοδημοκρατών!!
Σαν δε ντρεπόμαστε… Θα επανέλθω δριμύτερος τον επόμενο μήνα ως τότε… ας έχουν ύπνο ανήσυχο
Π. Λιάσκος

17 Μαΐ 2010

Εν ονόματι της ενότητας, η βάση της τοπική οργάνωσης Ν.Δ. Παλουκίων δείχνει το δρόμο, ακούει κανείς ! ! !


Έστω και την τελευταία στιγμή εν όψη των εσωκομματικών εκλογών της 30ης Μαΐου, η τοπική οργάνωση ΝΔ Παλουκίων δείχνει τον δρόμο της ομόνοιας, και της κομματικής ενότητας για το καλό του συνόλου.
Έτσι μακριά από ίντριγκες και αλληλοσπαραγμούς μετά από ώριμη σκέψη και ψύχραιμες διαβουλεύσεις, με συμπαραστάτη κι αρωγό στην προσπάθεια και τις διαβουλεύσεις, το κομματικό στέλεχος κ. Λάμπρο Μαστροκόλια, οι τρεις συνυποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου της τοπικής, κ.κ. Θανάσης ΤΣΕΒΑΣ / Γρηγόρης ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ & Γιάννης ΚΟΚΚΟΛΑΚΗΣ, αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ να κατέβει μόνο ένας υποψήφιος από την πλευρά τους για την διεκδίκηση της προεδρίας της τοπικής Παλουκίων κι έτσι, οι άλλοι δυο να τον στηρίξουν και να του συμπαρασταθούν μ’ όλες τους τις δυνάμεις.
Οριστικά λοιπόν αποφάσισαν να στηρίξουν την προεδρία του κ. Γιάννη ΚΟΚΚΟΛΑΚΗ και να είναι δίπλα του αρωγοί και συμπαραστάτες στον δύσκολο έργο του καθ’ όλη την διάρκεια της προεδρίας του με κρυστάλλινες θέσεις και κυρίως με απόλυτη διαφάνεια στην διαχείριση. Θα πρέπει όλα τα μέλη, να γνωρίζουν τα οικονομικά της και να είναι κοινωνοί των διοικητικών αποφάσεων ώστε να μην νοιώθουν πλέον απλοί κλακαδόροι εκδηλώσεων.
Ας ευχηθούμε λοιπόν ολόψυχα, ΚΑΛΗ επιτυχία στην προσπάθεια της ανανεωτικής ομάδας - πάντα τέτοια και να πορεύονται όπως σήμερα μονιασμένοι για το καλό του τόπου. Η βάση έδειξε το δρόμο, ας ακολουθήσουν και τα στελέχη.
Η συντονιστική επιτροπή αγώνα

16 Μαΐ 2010

Δυναμική η 1η επίσημη παρουσία της "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ πολιτών Σαλαμίνας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο λαός της Σαλαμίνας, τίμησε την πρώτη μας πολιτική συγκέντρωση στο καφέ FLAMINGO την Πέμπτη 6 Μαΐου 2010 με την δυναμική και μαζική του παρουσία του σε μια πρωτόγνωρη συγκέντρωση που ξεπέρασε τα 2.000 άτομα κατά τους πιο μέτριους υπολογισμούς.
Το σύνθημα που κυριάρχησε καθ’ όλη την διάρκεια της συγκέντρωσης ήταν «ΕΝΩΜΕΝΟΙ πάμε την Σαλαμίνα μπροστά».
Κόσμος από κάθε πολιτική παράταξη ήλθε να διατρανώσει την πεποίθηση του, ότι τα προβλήματα του τόπου μας, δεν έχουν χρώμα και χωρίς κομματικούς εναγκαλισμούς και τοπικιστικές αναχρονιστικές ιδεοληψίες, ενωμένοι με πρόγραμμα και σχέδιο θα επιδιώξουμε τη λύση τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως όλους τους φίλους του συνδυασμού που κατέκλυσαν από πολύ νωρίς το απόγευμα όχι μόνο το εσωτερικό του καφέ FLAMINGO και τις δυο αίθουσες αλλά κι όλο τον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας στο συντριβάνι, τόσο για την προσέλευση τους όσο και για τον παλμό και την αγάπη τους.
Το σύνολο των παρευρισκομένων έδειξε προς κάθε κατεύθυνση ξεκάθαρα τις προθέσεις του, η μαζική προσέλευση και η παρουσία τους απ' όλες τις πολιτικές παρατάξεις, μας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως μια και ακούγοντας την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου, διαμόρφωσαν τη δική τους άποψη για τη δική μας προσπάθεια, κι έτσι ΕΝΩΜΕΝΟΙ, θα πάμε τη Σαλαμίνα μπροστά.
 
Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να ‘’κατεβάσετε’’ από την σελίδα μας στο http://www.protovoulia-salaminas.gr/

το γραφείο τύπου του συνδυασμού

13 Μαΐ 2010

Ζητείται επιχειρηματίας για πρωθυπουργός ! ! ! !


Σενάρια εναλλακτικής διαχείρισης της εξουσίας για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των δυο αστικών κομμάτων που από την μεταπολίτευση κι εντεύθεν λυμαίνονται την εξουσία, επιχειρούν στα χνάρια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιχειρηματικοί κύκλοι ώστε να βγούμε αφ’ ενός από το αδιέξοδο και ταυτόχρονα να εκτονωθεί και ο αναβρασμός στα λαϊκά στρώματα.
Ο κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης του μεταπολιτευτικού σκηνικού της χώρας, θα οδηγούσε σε πλήρη αποσταθεροποίηση της χώρας και στην ανάδυση νέων απειλών για τα συμφέροντα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας (χρεοκοπία, κοινωνικές εκρήξεις, πολιτικό χάος).
Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ισχυρών επιχειρηματικών κύκλων, προς το παρόν «αντέχει» πολιτικά στο κόστος των σκληρών μέτρων αλλά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μέσα στους επόμενους μήνες να εξαλειφθεί το πολιτικό του κεφάλαιο, υπό το βάρος της ύφεσης, της ανεργίας, της υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου ευρύτατων στρωμάτων και των κοινωνικών αντιδράσεων που ήδη εκδηλώνονται με σφοδρότητα.
Στον αντίποδα, οι πολιτικοί του συντηρητικού στρατοπέδου, που κατά παράδοση έχαιραν της εκτίμησης των ισχυρών επιχειρηματικών παραγόντων της χώρας βρίσκονται σήμερα πολιτικά «παροπλισμένοι».
Σε αυτό το πλαίσιο, η εκτίμηση που επικρατεί στο χώρο των ισχυρών «τζακιών», είναι ότι έχουν σχεδόν εξαντληθεί οι δυνατότητες αποτελεσματικής διακυβέρνησης και εκπροσώπησης των συμφερόντων τους από τα δύο μεγάλα κόμμα και ήδη πολλοί τείνουν να καταλήξουν στην άποψη, ότι πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα μια πολιτική κίνηση που θα εκφράσει με καθαρότερο τρόπο την επιχειρηματική κοινότητα και θα μπορέσει, αν παραστεί ανάγκη, να αξιοποιηθεί σαν «χρυσή εφεδρεία» του πολιτικού συστήματος σε ακραίες συνθήκες κρίσης.
Ωστόσο, το σχέδιο αυτό «χωλαίνει» σε ένα σημείο που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας: εδώ και χρόνια ζητείται ο Έλληνας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μια χαρισματική προσωπικότητα που θα γεφυρώσει σε επίπεδο πολιτικής επικοινωνίας… λαό και Κολωνάκι, λειτουργώντας σαν πολιτικός ηγέτης μεγάλης δυναμικής:
Η Γιάννα Αγγελοπούλου, «κάηκε» πολιτικά μια και δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τα οφέλη της από τους Ολυμπιακούς αγώνες και αποτυγχάνοντας και στο εγχείρημα του «Ελεύθερου Τύπου»
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, που επίσης φαινόταν να έχει «προδιαγραφές» νέου ηγέτη, συγκεντρώνει όμως εξαρχής την καχυποψία παραδοσιακών «τζακιών».
Στο παρασκήνιο, κορυφαίοι επιχειρηματίες παραδέχονται, ότι στην Ελλάδα, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή και δεν εμφανισθεί ένα πρόσωπο με τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για ηγετικό ρόλο, δεν έχουν τύχη τα… μπερλουσκονικά σενάρια.

5 Μαΐ 2010

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

Ανακοινώνω απόψε τη θέση του Κόμματός μας για τη Συμφωνία χρηματοδότησης από το Μηχανισμό Στήριξης της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το καταψηφίζουμε!
Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ και με την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης Άλλωστε η Κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη την ψήφο μας για την έγκριση του Νομοσχεδίου. Θέλει “ ψήφο ανοχής ” για τα πεπραγμένα της ως τώρα… Ούτε επιζητεί τη συναίνεση. Αυτή την έχει προ πολλού απορρίψει. Επιζητεί τη συνενοχή. Σε μια πολιτική στην οποία οδήγησαν τα σφάλματά της, οι καθυστερήσεις της, η αβουλία της, η διγλωσσία της και οι απίστευτες γκάφες της Ασφαλώς παρέλαβε πρόβλημα ελλείμματος, παρόμοιο όμως με εκείνο, που υπήρχε σε πολλές άλλες χώρες της ευρωζώνης. Και προκάλεσε κρίση δανεισμού