24 Μαΐ 2010

«ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, από τον ΟΜΙΛΟ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


Υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η παρουσίαση της 6ης ποιητικής συλλογής του συνθέτη και ποιητή Γιώργου Μαρινάκη, με τίτλο «Στις γειτονιές του απείρου», στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
Για τον συγγραφέα και το βιβλίο, μίλησαν διακεκριμένοι κριτικοί λογοτεχνίας. Οι κ.κ. Δημήτρης Καραμβάλης, Κώστας Καρούσος και Νίκος Χαρακάκος μέσα από τη σύντομη ομιλία τους, τόνισαν με τη σειρά τους, την αξία της έκδοσης αυτής, καθώς αποκαλύπτει στον αναγνώστη ποιητικά και φιλοσοφικά σχόλια για το άγνωστο Σύμπαν που μας γέννησε και μας περιβάλλει.
Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, χαρακτήρισε την εκδήλωση, ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς προσέφερε στο κοινό, σημαντικές πληροφορίες για το αχανές σύμπαν, μέσα όμως από την ποιητική ματιά και ευαισθησία του κ. Μαρινάκη και τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, που προβλήθηκαν, από διάφορες αστρικές γειτονιές ενώ η ποιητική αυτή συλλογή, εκδόθηκε με την ευκαιρία του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας 2009.
Τέλος, την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η σοπράνο Ζαννέτα Καλοσκάμη, η οποία και ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα, από το βιβλίο του Γ. Μαρινάκη ενώ στο πιάνο τη συνόδευσε ο ίδιος ο συγγραφέας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι κ.κ. Ελένη Κελγιώργη, Κυριακή Μαραντίδου, Κώστας Τσόπουλος και Λευτέρης Φωκίδης, ο εκδότης και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΦΟΙΒΟΣ» Σπύρος Κουσουρής και ο τ. γενικός Διευθυντής της ΔΗΡΑΠ Δημήτρης Κρητικός.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο κ. Νίκος Καλαφάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: