13 Μαΐ 2010

Ζητείται επιχειρηματίας για πρωθυπουργός ! ! ! !


Σενάρια εναλλακτικής διαχείρισης της εξουσίας για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των δυο αστικών κομμάτων που από την μεταπολίτευση κι εντεύθεν λυμαίνονται την εξουσία, επιχειρούν στα χνάρια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιχειρηματικοί κύκλοι ώστε να βγούμε αφ’ ενός από το αδιέξοδο και ταυτόχρονα να εκτονωθεί και ο αναβρασμός στα λαϊκά στρώματα.
Ο κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης του μεταπολιτευτικού σκηνικού της χώρας, θα οδηγούσε σε πλήρη αποσταθεροποίηση της χώρας και στην ανάδυση νέων απειλών για τα συμφέροντα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας (χρεοκοπία, κοινωνικές εκρήξεις, πολιτικό χάος).
Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ισχυρών επιχειρηματικών κύκλων, προς το παρόν «αντέχει» πολιτικά στο κόστος των σκληρών μέτρων αλλά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μέσα στους επόμενους μήνες να εξαλειφθεί το πολιτικό του κεφάλαιο, υπό το βάρος της ύφεσης, της ανεργίας, της υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου ευρύτατων στρωμάτων και των κοινωνικών αντιδράσεων που ήδη εκδηλώνονται με σφοδρότητα.
Στον αντίποδα, οι πολιτικοί του συντηρητικού στρατοπέδου, που κατά παράδοση έχαιραν της εκτίμησης των ισχυρών επιχειρηματικών παραγόντων της χώρας βρίσκονται σήμερα πολιτικά «παροπλισμένοι».
Σε αυτό το πλαίσιο, η εκτίμηση που επικρατεί στο χώρο των ισχυρών «τζακιών», είναι ότι έχουν σχεδόν εξαντληθεί οι δυνατότητες αποτελεσματικής διακυβέρνησης και εκπροσώπησης των συμφερόντων τους από τα δύο μεγάλα κόμμα και ήδη πολλοί τείνουν να καταλήξουν στην άποψη, ότι πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα μια πολιτική κίνηση που θα εκφράσει με καθαρότερο τρόπο την επιχειρηματική κοινότητα και θα μπορέσει, αν παραστεί ανάγκη, να αξιοποιηθεί σαν «χρυσή εφεδρεία» του πολιτικού συστήματος σε ακραίες συνθήκες κρίσης.
Ωστόσο, το σχέδιο αυτό «χωλαίνει» σε ένα σημείο που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας: εδώ και χρόνια ζητείται ο Έλληνας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μια χαρισματική προσωπικότητα που θα γεφυρώσει σε επίπεδο πολιτικής επικοινωνίας… λαό και Κολωνάκι, λειτουργώντας σαν πολιτικός ηγέτης μεγάλης δυναμικής:
Η Γιάννα Αγγελοπούλου, «κάηκε» πολιτικά μια και δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τα οφέλη της από τους Ολυμπιακούς αγώνες και αποτυγχάνοντας και στο εγχείρημα του «Ελεύθερου Τύπου»
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, που επίσης φαινόταν να έχει «προδιαγραφές» νέου ηγέτη, συγκεντρώνει όμως εξαρχής την καχυποψία παραδοσιακών «τζακιών».
Στο παρασκήνιο, κορυφαίοι επιχειρηματίες παραδέχονται, ότι στην Ελλάδα, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή και δεν εμφανισθεί ένα πρόσωπο με τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για ηγετικό ρόλο, δεν έχουν τύχη τα… μπερλουσκονικά σενάρια.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ONOMATEPONYMO EXETE H EISTE KOYKOYLOFOROI?

Ανώνυμος είπε...

re sy thanasaki fantasia den exeis katholoy?alakse ligo ta xromata to idio me to alo mpoyrderlo.

Ανώνυμος είπε...

re sy thanasaki fantasia den exeis katholoy?alakse ligo ta xromata to idio me to alo mpoyrderlo.

Ανώνυμος είπε...

RE NEOKOYKOYLOFOROI OPOS LEME NEOFASISTES OI SYNDESMOI THS SALAMINAS EINAI MONO AYTOI? H BAZETE MONO KOYKOYLIA?

Ανώνυμος είπε...

Οι εμμονές είναι πάθηση, πρέπει να το κοιτάξεις επειγόντως, αν εκτός thanasaki ακούς και φωνές…. τότε το θέμα σου είναι επείγον σε παρακαλώ φίλε μου να το δεις ΑΜΕΣΑ, έχεις παιδιά και γυναίκες να προσέχεις σε παρακαλώ