29 Ιουλ 2011

Η άποψη του PERIVOS για τις υδατοκαλλιέργειες και το νταμάρι


ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Στο  τελευταίο περιφερειακό  συμβούλιο  τέθηκε το θέμα των υδατοκαλλιεργειών και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που πρόκειται να υπογραφεί. 
Η περιφέρεια εξέφρασε τη συνολική αντίθεση της στην ΚΥΑ όσο αφορά τον τρόπο με τον οποίο αυτή εκπονήθηκε καθώς και για το ότι αγνοήθηκε πλήρως σαν βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα ζητάει από τα αρμόδια υπουργεία την εξαίρεση του Πόρου και των Μεθάνων από την ΚΥΑ ως τουριστικές περιοχές.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια δεν αποφασίζει, ούτε καν γνωμοδοτεί. 
Σε αντίθεση με τη Σαλαμίνα, στον Πόρο δημοτική αρχή και κάτοικοι σύσσωμοι αντιδρούν στην ΚΥΑ κάτι το οποίο δε συμβαίνει στο νησί μας, παρά τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης κατά την πρόσφατη συγκέντρωση του Perivos. 
Σας πληροφορούμε ότι η ΚΥΑ δεν θα υπογραφεί τώρα αλλά θα πάει εκ νέου σε δημόσια διαβούλευση.  Ο Perivos θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στο νησί μας με τη συλλογή υπογραφών (πάνω από 2000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί ήδη), και με όποια άλλη μορφή κινητοποιήσεων κρίνουμε απαραίτητη, περιμένοντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις που είχε προαναγγείλει και οφείλει να κάνει η δημοτική αρχή. 
Ελπίζουμε στον αγώνα αυτόν να μην μείνουμε μόνοι. 

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ»
Στο ίδιο περιφερειακό συμβούλιο εγκρίθηκε μία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του νταμαριού στη θέση «Γούβα – Μπατσί». 
Υπέρμαχος στην ψήφιση ήταν ο «δικός μας» περιφερειακός σύμβουλος.  
Όμως αυτό δεν αλλάζει το πόρισμα της δημοτικής επιτροπής όπου συμμετείχαμε και περιμένουμε τα αποτελέσματα των ενεργειών του δημάρχου, ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο και δεσμευτεί να ενεργήσει για να εφαρμοστεί η απόφαση, απαιτώντας από όλες τις αρμόδιες αρχές την εφαρμογή των νόμων. 
Κατανοώντας την αγωνία των εργαζομένων στο λατομείο δεν είμαστε κατά της εργασίας, αλλά είμαστε εναντίον της κάθε ασυδοσίας που καταστρέφει τον τόπο μας.

 Σημείωση Admin,
Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι παρά τις συχνές προκλήσεις των blogs, ο δήμαρχος μέχρι σήμερα σιωπά γιατί προφανώς κάτι έχει στο μυαλό του που για δικούς του λόγους δεν θέλει να μας ανακοινώσει. Τον περιμένουμε να μάθουμε τις σημερινές του απόψεις, γιατί τις προεκλογικές του τις κατέχουμε και θα σας τις υπενθυμίσουμε όταν έλθει η ώρα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαζι με τους ανεπιθυμιτους βουλευτες τωρα ανεπιθυμιτος ειναι και αυτο το ανθρωποειδες ο Βουδουρης.Εξω απο τη σαλαμινα αγραμματε που θες να εισαι και περιφερειακος συμβουλος τρομαρα σου,και καταδικαζεις τη σαλαμινα.Ποσα σου εχει δωσει ο Αγγελου?

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που πέρασε το θέμα του λατομείου μιλάς περιβέ; Ρε για τόσους ηλιθίους μας έχετε περάσει; Που ήσουν εκείνη την ημέρα περιβέ; Τα μπλογκς είχας βουήξει για το θέμα. Τώρα είναι αργά και μην τολμήσεις να μας ξανά παρασύρεις σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για το λατομείο γιατί δεν την ξαναπατάμε. Μας πούλησες. Έτσι ορθά κοφτά για να καταλαβαινόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

κανακη ποσα πηρες απο τον δημαρχο για την βιλα που του πουλησες στο περανι;
ο δουμενης στην εφορια ωσ συμβουλος του δημαρχου εκανε το καθηκον και χρακτηρησε την βιλα ημιτελεισ για να πληρωσει η δημαρχαρα μασ λιγοτερους φορους μεταβιβασησ ;

Ανώνυμος είπε...

Φιλε των 9:14 γιατί γράφεις τα μισά ;
Δεν ξέρεις ότι ο κ. Κανακης (περιβος) είναι συνεταίρος και με τον Παπαζογλου ;
Μπατζανάκης του Σακελάρη (αδελφός της Ερης και της Σοσος ) μέτοχος στις ιχθυοκαλλιέργειες ; με μια αγορά έκλεισαν όλα τα στόματα νταμάρι –ιχθυοκαλλιέργειες- και του περιβου .
Ο πρόεδρος των μηχανικών, και ο πρόεδρος των αλιέων τι έχουν να πουν ;

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΜΙΝΑΚΙΑ-ΛΟΥΚΙΖΕΣ-ΡΑΧΕΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ είπε...

H SIEMENS, το C4I και ο Δήμος Σαλαμίνας

Κατά το έτος 2004 σε θέση που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή «Λουκέζες ή Λουκιζες – Καμινάκια - Αγ. Γεώργιος» του Δήμου Σαλαμίνας, έγινε εγκατάσταση κεραίας (σταθμός βάσης TETRA-C4I) ως μέρος του συστήματος C4I Oλυμπιακής ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη κεραία που χρησιμοποιείται ως κεραία κινητής τηλεφωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας και ανήκει στην εταιρεία SAIC, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί με ευθύνη των εταιρειών SIEMENS και MOTOROLA.

Η θέση στην οποία έχει εγκατασταθεί η εν λόγω κεραία, αφενός μεν έχει σχέση με το ακίνητο που έχει κωδικό αριθμό εθνικού κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 051297801014 του οποίου ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ο Δήμος Σαλαμίνας, αφετέρου δε βρίσκεται σε μικρή απόσταση από κατοικίες!

Κατόπιν των ανωτέρω προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

1)Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ταξινομεί τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων ως πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο. Αυτό βασίζεται στον αυξημένο κίνδυνο για γλοίωμα, μια κακοήθης μορφή καρκίνου του εγκεφάλου!

Στην περιοχή και σε μικρή απόσταση από τη θέση όπου έχει εγκατασταθεί η εν λόγω κεραία, υπάρχουν κατοικίες! Δυστυχώς τα κρούσματα θανάτων από καρκίνο του εγκεφάλου ατόμων που κατοικούσαν στη συγκεκριμένη περιοχή, αυξήθηκαν ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια!

Πριν την εγκατάσταση της συγκεκριμένης κεραίας στην εν λόγω θέση, εκτιμήθηκαν η επίδραση που θα είχε στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον και οι επιπτώσεις από την έκθεση των ανθρώπων σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία;

2)Πως επέτρεψε ο Δήμος Σαλαμίνας την εγκατάσταση της εν λόγω κεραίας στη συγκεκριμένη θέση, εφόσον έχει δικαίωμα κυριότητας; Έχει υπογράψει σύμβαση μίσθωσης;

3)Ο Δήμος Σαλαμίνας ποιές ενέργειες έχει κάνει προκειμένου να προασπίσει την υγεία των πολιτών-δημοτών-οικιστών από την έκθεσή τους στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εκ της εν λόγω κεραίας και ποιες ενέργειες πρόκειται να κάνει, έτσι ώστε η κεραία αυτή να απομακρυνθεί-μετεγκατασταθεί από τη θέση στην οποία βρίσκεται;