20 Ιουλ 2018

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε, κατά την 24η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ –ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ». Το έργο  θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και ο προϋπολογισμός για την εκτέλεσή του, ανέρχεται στο  ποσό των 153.000,00 €  (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%).  
Σκοπός του έργου είναι η μείωση του κινδύνου ατυχημάτων και η αύξηση της οδικής ασφάλειας, μέσα από τη βελτίωση του οδοφωτισμού, στη Λεωφόρο Αιαντείου στη Σαλαμίνα.  Η Λεωφόρος  Αιαντείου αποτελεί τον κύριο οδικό άξονα του νησιού, που συνδέει την πόλη της Σαλαμίνας με τους οικισμούς του Αιαντείου, της Κακής Βίγλας, των Περιστερίων κλπ.  
Οι βασικές εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι οι ακόλουθες:

Η εξάρμωση κι απομάκρυνση των προς αντικατάσταση φθαρμένων ιστών.
Η τοποθέτηση 31 νέων μεταλλικών ιστών με βάσεις, βραχίονες, συνδεσμολογίες και υλικά.
Η συντήρηση των ιστών που θα παραμείνουν.
Η επισκευή του κυρίως σώματος πίλλαρ Η/Φ και της θύρας ή και αντικατάσταση της θύρας όπου κρίνεται απαραίτητο.
Το ανωτέρω έργο, είναι επείγον και σε συνδυασμό με πολλά άλλα, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί, θα ανακουφίσει εν μέρει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαλαμίνας που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: