15 Σεπ 2012

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΥ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΗΣΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
13 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΥ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΗΣΩΝ

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Αμπελάκια ο Αντιπερριφερειάρχης  Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής.
Θέμα της συνέντευξης ήταν η «χρηματοδότηση και κατασκευή συλλεκτήρων ομβρίων στις περιοχές Σαλαμίνας και Παλουκίων».
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 21.824.000Ευρώ και αντικείμενό του είναι η αντιμετώπιση του τεραστίου προβλήματος της αποχέτευσης ομβρίων στον Δήμο Σαλαμίνας. Ένα έργο ζωής για το νησί που θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και θα λύσει ριζικά προβλήματα δεκαετιών, αλλάζοντας την εικόνα της Σαλαμίνας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης δήλωσε:
« Σε μια κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία οφείλουμε και πρέπει να στηρίζουμε οικονομικά, την κατασκευή έργων υποδομής, που αναβαθμίζουν, προστατεύουν και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι ο πρώτος δήμος στα πλαίσια της Περιφέρειας στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, όπως είπε, ενώ συνεχίζει να καταθέτει προτάσεις για παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Απόδειξη το ότι ο Δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής συνεργάστηκε για πολλούς μήνες μαζί μας πετυχαίνοντας από κοινού την ένταξη της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων του νησιού στο κοινό σχέδιο δράσης».
Όπως ο Δήμαρχος τόνισε ότι επιπλέον στο «σχέδιο» διεκδίκησης του Δήμου για τους επόμενους μήνες περιλαμβάνεται:
* η επέκταση του Κέντρου Υγείας και η ίδρυση Παιδικού Σταθμού στα Αμπελάκια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί στα πλαίσια της εποικοδομητικής συνεργασίας δήμου και Αντιπεριφέρειας Νήσων είναι:
* Ο διαδημοτικός  Παιδικός Σταθμός Παλουκίων.
* Ο ηλεκτροφωτισμός της Λ. Φανερωμένης.
* Η έγκριση οδοποιίας ύψος 300.000 Ευρώ και ο δρόμος Κανακίων.
Γραφείο ενημέρωσης Δήμου Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: