13 Απρ 2012

Αναστάτωση στα Αμπελάκια από το “πασχαλινό δώρο” της δημοτικής αρχής!

Αναδημοσίευση από thesalaminian
Άγιες οι μέρες του Πάσχα και το έθιμο απαιτεί να λέγονται ευχές και να δίνονται κάποια δώρα. Αυτό θα σκέφτηκε προφανώς η δημοτική αρχή και αποφάσισε να κάνει στους δημότες των Αμπελακίων και των Σεληνίων ένα αξέχαστο δώρο: το λεγόμενο "μπουγιουρντί"!
Αυτό το "μπουγιουρντί" δεν είναι τίποτε άλλο από επιστολές προς τους δημότες, με τις οποίες ότι θα γίνουν εκταφές των νεκρών στο νεκροταφείο Αμπελακίων, στις οποίες καλούν τα μέλη της οικογένειας να παρευρεθούν, έχοντας μαζί τους και 50 ευρώ για την εκταφή. Επιπροσθέτως, στην ίδια επιστολή τους ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει σε περίπτωση που έχουν αργήσει να "ξεθάψουν" τον νεκρό τους πέρα της τριετίας, να καταβάλλουν 150 ευρώ για το 2010 και 130 ευρώ για το 2011 (!). Οι παραλήπτες αυτών των "δώρων" όπως εύκολα καταλαβαίνετε εξοργίστηκαν και στις έντονες διαμαρτυρίες τους προς τον δήμο, πήραν μια απλή παράταση...

Αυτό που μάθαμε, ειρήσθω εν παρόδω, είναι ότι ούτε ο πρώην δήμαρχος Αμπελακίων κ. Τραυλός δεν ξέφυγε από αυτό το "δώρο" - και αυτό, παρ' όλο που η επέκταση των ημερών του, του νεκροταφείου Αμπελακίων έγινε με δική του δωρεά (καθώς με δικά του χρήματα αγόρασε το όμορο οικόπεδο για την επέκταση και το εδώρισε).
Δύο είναι τα θέματα σε αυτή την είδηση:
Πρώτον, το πώς ο δήμαρχος κ. Τσαβαρής, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αμπελακίων κ. Παπαθεοχάρης, η κα Κιαβουράκη και η υπογράφουσα υπάλληλος, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το ημερολόγιο και κανόνισαν την αποστολή τέτοια επιστολής χρονιάρες μέρες. Θα πρέπει και οι ίδιοι να ομολογήσουν ότι δεν ήταν κάτι επείγον που να άξιζε τον κόπο να χαλάσουν τις γιορτές τόσων ανθρώπων...
Δεύτερον, τα ποσά που ζητούνται είναι εξωφρενικά, όπως και η αιτιολογία της. Δεν γνωρίζουμε τον οικονομικό σχεδιασμό και τους λόγους για όλα αυτά, αλλά σε μια τέτοια συγκυρία το να ζητάς πρόστιμα και μάλιστα αυτού του ύψους για τον συγκεκριμένο λόγο είναι αν μη τι άλλο τρομερά προκλητικό. Και μάλιστα για μια περιοχή που δεν μπορεί να θεωρηθεί εισοδηματικά ότι ανήκει στην ανώτερη τάξη.
Φαίνεται ότι η φορομπηχτική πολιτική και η κοινωνική αναλγησία δεν είναι προνόμια μόνο του κεντρικού κράτους...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετά την επιτυχή αποτροπή θαλαμηγού σκάφους με Πασχαλινούς επισκέπτες να δέσει στο λιμάνι της Κούλουρης από τις τοπικές αρχές για το Πασχαλινό τριήμερο, αφού επιχείρησε σοβαρή παράβαση των διεθνών αποφάσεων περί την χρήση του λιμανιού, ένα νέο σοβαρό περιστατικό αναστάτωσε τα λιμενικά δρώμενα. Συνελήφθη κωλοβούτα να κουτσιλεύει χωρίς την σχετική άδεια των αρχών επί του καταστρώματος των πλωτών προβλητών. Επίσης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και ο γλάρος εκπρόσωπος των γλάρων που είχαν αναλάβει με απ’ ευθείας ανάθεση από το λιμενικό ταμείο έναντι ποσού 14575€ την κουτσίλευση του καταστρώματος για ένα χρόνο, προκειμένου εξασφαλισθεί αρίστης ποιότητας κουτσίλευμα για την ευδοκιμία μπαρμπουνοφόρων, σαρδελοφόρων, τσιπουροφόρων, κουτσιλεροφόρων και άλλων καρποφόρων δένδρων, για μη τήρηση των όρων της σύμβασης. Οι καρποί των δένδρων αυτών θα διατίθετο δωρεάν στους ψηφοφόρους που επικροτούν την ιδέα. Αποκαλύφθηκε έτσι το καλά κρυμμένο μυστικό της απαγόρευσης πρόσδεσης σκαφών στις πλωτές για ένα χρόνο.