15 Ιαν 2019

Γιάννης Τσαβαρής. "Απόφαση κόλαφος για τους επιλήσμονες της ιστορίας"


Αγαπητοί συνδημότες
Πρόσφατα η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που ανήκουν στην παράταξη της κ. Νάννου ενέκρινε την τροποποίηση της χρήσης γης του οικοδομικού τετραγώνου ΟΤ 96Γ, από Γενική Κατοικία  σε Ναυπηγική Χρήση, αν και ενέπιπτε στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο Αμπελακίων Σαλαμίνας ( ΦΕΚ 305/Β/1982).
Η ανωτέρω απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σαλαμίνας είναι μια άκρως πολιτικά αποδοκιμαστέα πράξη, αφού έμμεσα ανοίγει τον δρόμο για κατασκευή  νέας ναυπηγικής μονάδας στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Λιμένα Αμπελακίων, επιβαρύνοντας έτσι -έτι περαιτέρω- αφενός μεν τον περιβαλλοντικό χώρο και αφετέρου υποβαθμιζόντας τον αρχαιολογικό χώρο.

Απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την οποία καταδικάσαμε και φυσικά καταψηφίσαμε κατά την ψηφοφορία του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, προσφύγαμε επιπλέον στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ενημερώνοντάς τες για τα γενόμενα.
Σε συνέχεια της έγγραφης αντίδρασής μας, οι ανωτέρω υπηρεσίες εξέδωσαν στις 11-1-2019 το με αριθμό πρωτοκόλλου ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΑΠΝ/13439/9119/231 απαντητικό έγγραφο και το οποίο υπογράφει η προϊσταμένη του τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων κ. Τριανταφυλλιά Κάττουλα και σύμφωνα με αυτό, η ανωτέρω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σαλαμίνας ελήφθη κατά παράβαση εις Αρχαιολογικής Νομοθεσίας. (ΕΔΩ)
Αγαπητοί συνδημότες
Μετά την ανωτέρω ιστορική θετική εξέλιξη η οποία είναι προϊόν των παρεμβάσεων εμού και των συνεργατών μου, θέλω δημόσια να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία και να σας τονίσω για άλλη μια φορά, ότι όσο μας αφορά θα συνεχίσουμε να ιεραρχούμε έναντι παντώς άλλου ωφελήματος, την προστασία των αρχαιολογικών χώρων του τόπου μας.

ΥΓ. Κυρία Δήμαρχε, πρόσφατα σε δελτίο τύπου που δημοσιεύσατε, θριαμβολογούσατε για τις 25 αποφάσεις που μου είχατε ακυρώσει ως Διοίκηση. Με αφορμή λοιπόν αυτό το απαντητικό έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, σας απαντώ:
"Αν εσείς ακυρώσατε 25 αποφάσεις, ΑΥΤΗ η ακύρωση ισοδυναμεί με 2.500 χρόνια ιστορίας ( ή 2.500 αποφάσεις)!!!! Καλή χρονιά!"
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια: