6 Νοε 2018

Γιάννης Τσαβαρής: "Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις... ήρθαν τα πρώτα κακά μαντάτα"


Είναι γνωστό, ότι την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018, δημοσίευσα στον ηλεκτρονικό τύπο, κείμενο σχετικό με την παραχώρηση 210 ακινήτων του δημοσίου στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποίησης για 99 χρόνια, ακίνητα τα οποία βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια του νησιού μας.
Αφορμή γι' αυτήν τη δημόσια ενημέρωση ήταν η αγωνία μου να αντιδράσει η "κοιμώμενη" Δημοτική Αρχή σε αυτήν την "κατοχική" κίνηση παραχώρησης.

Σύμφωνα λοιπόν με την σημερινή ανάρτηση του blog "Salamina Press" , το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ μέσα σε αυτά τα κτίρια που παραχωρούνται στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποίησης.
Βέβαια κατά της απόφασης παραχώρησης, αντέδρασαν εμπρόθεσμα με προσφυγή τους στο ΣτΕ , οι δήμοι Αλίμου, Ελληνικού- Αργυρούπολης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Ιωαννιτών. Επίσης οι Δήμαρχοι Σπάρτης και Πατρέων και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Η Σαλαμίνα, αγαπητοί συνδημότες, ήταν και είναι για άλλη μια φορά απούσα από αυτήν την πολύ αρνητική εξέλιξη για τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού μας. Δεν αντέδρασε ως όφειλε και όπως οι ανωτέρω δήμοι και δήμαρχοι έπραξαν.
Κυρία Δήμαρχε θα βρείτε την πολιτική δύναμη να αναλάβετε τις ευθύνες σας; Οφείλατε να ήσασταν θεματοφύλακας όλης αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς;
Εμείς παρόλα αυτά συνεχίζουμε να σας επαναλαμβάνουμε τα αμείληκτα ερωτήματα που σας είχαμε θέσει την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018:
-Γνωρίζετε ποια είναι τα 210 ακίνητα (Αιάντειο: 80 ακίνητα, Αμπελάκια: 19 ακίνητα, Σαλαμίνα: 70 ακίνητα, Σελήνια: 41 ακίνητα) που παραχωρούνται στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποίησης;
-Γιατί σε συνέχεια αυτής της εξέλιξης της  "κατοχικής" παραχώρησης  δεν ενημερώσατε τους δημότες και το Δημοτικό Συμβούλιο;
- Έχετε εκφράσει αντιρρήσεις για τα ανωτέρω ακίνητα (πότε και ποιές) και τι απαντήσεις πήρατε;
- Συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα ακίνητα αρχαιολογικά μνημεία, πολιτιστικοί χώροι, χώροι φυσικού κάλλους, σχολικά κτίρια, παραλίες κλπ;
Επειδή τα ερωτήματα αυτά είναι  κ α τ α λ υ τ ι κ ά, ελπίζουμε αυτή τη φορά να βρείτε το θάρρος και την ευαισθησία απέναντι στους πολίτες και να απαντήσετε.
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: