5 Δεκ 2016

Ανοιχτή επιστολή στην Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Νάννου από τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής

Κυρία Νάννου, κάποιοι πίστεψαν ότι είχατε το σθένος να συγκρουστείτε με τα μεγάλα συμφέροντα και ιδίως με αυτά που καταστρέφουν το περιβάλλον και λυμαίνονται τον πλούτο μας.
Πέρασαν δυόμισι χρόνια από την εκλογή σας στο δημαρχιακό θώκο και η κατάσταση πάει απ' το κακό στο χειρότερο. Αναφερόμαστε στο λατομείο Αγγέλου το οποίο αποτελεί διαχρονική πληγή για τη Σαλαμίνα. Ο λατόμος εξακολουθεί να δουλεύει σύμφωνα με δική σας ομολογία, ενώ στερείται άδειας, του έχουν σφραγισθεί τα μηχανήματα, του έχει κοπεί το ρεύμα, του έχει κατασχεθεί το υλικό, έχουν επιβληθεί τεράστια πρόστιμα, χρωστάει στο Δήμο και άλλα πολλά. Μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις! Εσείς, ως Πόντιος Πιλάτος νίπτετε τας χείρας σας, ενώ οι νταλίκες πηγαινοέρχονται καθημερινά προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Παλιότερα φυλάγαμε βάρδιες και το λατομείο δεν τόλμαγε να δουλέψει. Σήμερα δεν τολμάμε να περάσουμε από εκεί γιατί κινδυνεύουμε. Όλοι θυμόμαστε τις επιθέσεις “αγνώστων” σε μέλη της επιτροπής με δολοφονικές προθέσεις και ότι επιλήφθηκε το τμήμα εκβιαστών της ΓΑΔΑ. Όλοι θυμόμαστε ότι σας είπε κατάμουτρα παρουσία αστυνομικών οργάνων και Δημοτικών Συμβούλων ότι δούλευε, δουλεύει και θα δουλεύει παράνομα! Λες και απευθύνεται σε υποτακτικούς. Το σύγχρονο άγος δεν σταματάει εδώ. 
Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο παραδεχθήκατε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι ο Αγγέλου "κλέβει" το υλικό μας!!! ( ηχητικό της Δημάρχου ΕΔΩ ), ο πρώην Δήμαρχος κ. Αστράκος τον χαρακτηρίζει "ληστή" ( ηχητικό κ Αστράκου ΕΔΩ ), και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή σας εγκαλεί ότι τον αφήνετε να "κλέβει" την περιουσία μας. Απίστευτα πράγματα!
Αναρωτιόμαστε αν είσαστε Δήμαρχος Σαλαμίνας ή κάτι άλλο.!
Κυρία Νάννου, η υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου δεν είναι στη διακριτική σας ευχέρεια, είναι υποχρέωση που πηγάζει από τη νομοθεσία. Η ομολογία σας ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο λατόμος κλέβει την περιουσία μας, συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος και επισύρει σοβαρές κυρώσεις (232 του Καλλικράτη). Αναρωτιόμαστε τι έγιναν τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα για κλείσιμο του λατομείου, η  υποτιθέμενη προσήλωση στη νομιμότητα και το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα που λέγατε ότι σας διακρίνει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Τα ερωτήματα που βασανίζουν κάθε καλόπιστο δημότη είναι:
Με ποιο τρόπο η Δήμαρχος προστατεύει την περιουσία μας;
Σε τι διαφέρετε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που την κατηγορούσατε για συμπαιγνία με τον Αγγέλου;
Αν το λατομείο ήταν δικό σας θα τόλμαγε ο λατόμος να οικειοποιείται παράνομα την περιουσία σας;
Περιμένουμε την απάντησή σας.
Τελειώνουμε με μία παλιότερη αναφορά σας στον προηγούμενο Δήμαρχο:
"Μπορεί εσείς να πάθατε επιλεκτική αμνησία και να ξεχάσατε ότι υπάρχει ένα ενεργό λατομείο στο νησί που μέρα τη μέρα λαβώνεται και κατατρώγεται η σάρκα του επ’ ωφελεία του επιχειρηματία και εις βάρος των συμφερόντων των κατοίκων, όμως οι εκατοντάδες νταλίκες που διακινούνται καθημερινά μέσα-έξω δεν αφήνουν τον κόσμο να ξεχάσει και θα σας το υπενθυμίσει στις επόμενες εκλογές". 
 Ο λαός δεν ξεχνά κυρία Νάννου.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής.
·         Καρούση Δέσποινα
·         Πάλλας Δημήτριος
·         Καθαρός Αθανάσιος
·         Κοκκινίδης Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια: