2 Οκτ 2016

Γνωμοδότηση σκαμπίλι στην αδιαλλαξία και την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής

Αναδημοσίευση από SALAMIS NEWS
Ο έγκριτος ποινικολόγος Αθηνών κ. ΔΗΜ. Χ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ γνωμοδότησε για το πρόσφατο θέμα που προέκυψε για πρώτη φορά στα χρονικά με το πανηγύρι της Ι.Μ. Φανερωμένης κι ήταν πραγματικά καταπέλτης η γνωμοδότηση του. (ΕΔΩ για όποιον ενδιαφέρετε να διαβάσει ολόκληρη την ενυπόγραφη γνωμοδότηση)
Ο έγκριτος ποινικολόγος λοιπόν έχει την άποψη ότι ο Δήμος θα πρέπει να εξετάσει αν ο παραχωρηθείς χώρος πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο Ν. 4264/2014 για την άσκηση υπαίθριου εμπορίου. Έτσι λοιπόν όφειλε να εκδώσει (τηρώντας τα νόμιμα) τις σχετικές άδειες.

Να σημειωθεί δε τούτο, ότι εφόσον ο χώρος στον οποίο διοργανώνεται η εμποροπανήγυρις ανήκει στην Ι.Μ. Φανερωμένης, η δικαιοδοσία του Δήμου ως προς την αιτούμενη έκδοση άδειας για την διενέργεια εμποροπανηγύρεως είναι απολύτως διοικητικού χαρακτήρα και ουδεμίαν σχέση έχει με τον τυχόν μισθωτικό χαρακτήρα της εκχωρήσεως του συγκεκριμένου χώρου από την Ι.Μ. Φανερωμένης προς μικροπωλητές.
Ο Δήμος λοιπόν είναι αρμόδιος να χορηγήσει τις σχετικές άδειες στους αιτούντες ιδιώτες χωρίς ωστόσο να δικαιούται την λήψη μισθώματος, το οποίο δικαιούται να λάβει ο κύριος της παραχωρηθησομένης έκτασης δηλαδή η Ιερά Μονή, εάν το επιθυμεί. Ο αιτών την άδεια ιδιώτης οφείλει να καταβάλλει στο Δήμο μόνο τα οριζόμενα από την νομοθεσία τέλη για την έκδοση αδείας!
Η άρνηση χορήγησης της σχετικής αδείας από τον αρμόδιο υπάλληλο συμπεριλαμβανομένων και των Δημοτικών Αρχόντων κατ' άρθρον 13 Π.Κ συνιστά παράβαση καθήκοντος κατ' άρθρον 259 ΠΚ και η τυχόν περαιτέρω λήψη ή αίτηση λήψεως ανταλλάγματος από οποιονδήποτε αρμόδιο υπάλληλο του δήμου, ώστε ο δήμος να εκδώσει τις σχετικές άδειες συγκροτεί την αντικειμενική υπόσταση του άρθρου 235 ΠΚ περί δωροληψίας υπαλλήλου ή και ενδεχομένως και το αδίκημα του άρθρου 385 ΠΚ.

Κάτι μου λέει πως έρχονται δύσκολες μέρες για όσους παρανόμησαν στην φετινή εμποροπανήγυρη και η ιστορία αυτή θα χει δυσάρεστη συνέχεια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛE καλά για 500 ευρώ που σου έδωσε ο Τσαβαρής από τα κλεμμένα του δήμου έκατσες και έγραψες αυτές τις μ@@@@@@ς.Εαν ο δήμος δεν έχει καμιά επί της ουσίας αρμοδιότητα γιατί τον συμπεριέλαβαν στο νόμο ; Πες του να σου δώσει κανένα ευρώπουλο πάρα πάνω και κάτσε και έγραψε κανένα καλό γιατί αυτό είναι για πέταμα

Τσαβαρή γιατί ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ για να μην πάρει χρήματα ο Δήμος από την εμποροπανήγυρη την στιγμή που προσφέρει υπηρεσίες στην μονή , αλλά οι μεσάζοντες από τα Λιόσια και την αγ Βαρβάρα που δεν προσφέρουν τίποτα ;