2 Αυγ 2016

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ) ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Αγαπητοί Αστρόφιλοι το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος στα πλαίσια των συνεργασιών του με Φορείς εκτός Σαλαμίνας συμμετείχε στην διοργάνωση της 10ης Animart που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς από 16-24 Ιουλίου  2016.
H 10η ANIMART – βιωματικό σχολείο τεχνών και forum σύγχρονης δημιουργικότητας,  που τέλεσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προωθώντας τις πολιτιστικές ανταλλαγές, την καινοτόμα δημιουργικότητα και τον διεπιστημονικό διάλογο. Ο Απόλλων, η Δελφική μυθολογία και η σύγχρονη πραγματικότητα  προσεγγίστηκαν από τους μετέχοντες, μέσα από εργαστήρια, μαθήματα, προβολές, εκθέσεις, διαγωνισμούς, ημερίδες.

Το Παράρτημα μας συμμετείχε στις 22 & 23 Ιουλίου  2016 προσφέροντας τα Τηλεσκόπια των Μελών του για Αστροπαρατήρηση.
Η διοργάνωση Αστροπαρατήρησης από μέρους μας στον Ιερότερο Χώρο της Ελλάδος ήταν για μας κάτι πρωτόγνωρο που μας χάρισε ιδιαίτερη χαρά.
Η πρώτη Παρατήρηση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και η Δεύτερη στο κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών.
Από τα τηλεσκόπια μας << παρήλασαν>> από τους κατοίκους της περιοχής πολλοί φοιτητές μέχρι  και Πανεπιστημιακοί Καθηγητές Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων με αποτέλεσμα όλες οι Δράσεις να συνενωθούν κάτω από τον υπέροχο Ουρανό των Δελφών. Παρατηρήθηκαν οι Πλανήτες Δίας , Κρόνος και Άρης , αντικείμενα Βαθέως Ουρανού και φυσικά η υπέρλαμπρη << Δελφική>> Σελήνη .
Ευχαριστούμε την κα  Χριστιάνα Καζάκου για την πρόταση συμμετοχής και τον κο Βασίλη Μπούτο Οργανωτικό υπεύθυνο της 10ης Animart . Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Δελφών κο Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο και την Κοινοτική Σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Δελφών κα Κρυσταλλία Κώνστα για την εγκάρδια υποδοχή.
Επίσης Ευχαριστούμε το << Πλανητάριο Θεσσαλονίκης>> για την προσφορά των Posters στο κοινό.
Με Τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σ . ΡΑΠΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: