14 Δεκ 2015

Η ζωντανή ενημέρωση από τα Δημοτικά Συμβούλια της Σαλαμίνας είναι αυθαιρέτως ανεπιθύμητη με απόφαση της προέδρου, συνεπικουρούμενη και από την Δήμαρχο!

Οι κάμερες απαγορεύτηκαν σήμερα 14/12/2015
με αυθαίρετη και μη αιτιολογημένη απόφαση της προέδρου
Σήμερα στο Δ.Σ. Σαλαμίνας ετέθη μέγα θέμα από την πρόεδρο του σώματος συνεπικουρούμενη από την Δήμαρχο που καθόταν δίπλα της γιατί η εφημερίδα «Σαλαμινιακή Πρωτοπορία» και ο εκδότης της είχαν στήσει κάμερα για λήψεις από το επίμαχο συμβούλιο!
Απαίτησαν (sic) να κατεβάσει την κάμερα πάραυτα κι όταν ρωτήθηκε η κα πρόεδρος, με ποια διαδικασία-νομοθεσία ή σε εφαρμογή ποιου δημοτικού κανονισμού το ζητάει αυτό;
Τότε παραδέχτηκε προς τιμήν της πως δεν υπάρχει, τουτέστιν αυθαιρετώντας το ζήτησε και θα το φέρει τώρα προς ψήφιση, πράγμα που τελικά και δεν έπραξε με την δικαιολογία ότι τελικά ο δημοσιογράφος (κακώς) υπάκουσε προς τας υποδείξεις.
Η έκπληξη μας ήταν που η ίδια η αντιπολίτευση δεν διαμαρτυρήθηκε εντόνως και δεν πήρε αποστάσεις από την αυθαίρετη  πρόεδρο άμεσα, αφήνοντας περιθώρια παρερμηνειών.
Αλήθεια κα πρόεδρε τι είναι αυτό που σας φοβίζει στην ενημέρωση του λαού; Τι είναι αυτό που σας φοβίζει κα πρόεδρε και δεν θέλετε να σας βλέπουν οι δημότες σας, όταν οι ίδιες οι συνεδριάσεις της Βουλής των Ελλήνων είναι δημόσιες και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση από το ίδιο το κανάλι της Βουλής;
Για ενημέρωση των φίλων αναγνωστών να τονίσουμε πως πολλοί δήμοι έχουν τα δημοτικά τους συμβούλια σε ζωντανή μετάδοση και μάλιστα από τα δικά τους site!
Ο δε Δήμος Σαλαμίνας (εδώ είναι να τρελαίνεσαι) αν και πλήρωσε την εγκατάσταση μετάδοσης με κάμερες δικές του και μεταδίδει ήδη τα συμβούλια με εικόνα και ήχο εντός του κτιρίου, ακόμα δεν αξιώθηκε να τα αναμεταδίδει στο διαδίκτυο, προς τι λοιπόν πληρώσαμε για την εν λόγω εγκατάσταση ένα τόσο σοβαρό ποσόν σε χαλεπούς καιρούς κα Δήμαρχε;
Για να έχετε εσείς την ευχέρεια του αποφασίζουμε και διατάζουμε;
Εμείς εδώ δεν έχουμε την ίδια δημοκρατία κα πρόεδρε και κα Δήμαρχε με τους λοιπούς Δήμους και την Βουλή της Ελλάδος; Και το ερώτημα βεβαίως κα πρόεδρε, δεν είναι ρητορικό.
Καλό είναι να το φέρετε προς ψήφιση τελικά, όχι τίποτα άλλο, για να δούμε ποιοι έχουν και ποιοι δεν έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες σ’ αυτό το δημοτικό συμβούλιο.
Δηλαδή… επιτέλους να γνωριστούμε!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ .