30 Αυγ 2015

Αν είναι δυνατόν, την ανεπάρκεια σου να την βαφτίζεις “νόμο του κράτους” και να επαίρεσαι κι από πάνω !

Η κυρία Δήμαρχος επαίρεται  ότι η  πρόταση της «…επιτρέπει στους «κόκκινους Δήμους» της χώρας να προβαίνουν στην εκτέλεση εργασιών και προμηθειών, μέχρις ότου να μπορέσει το κράτος να χρηματοδοτήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων για να ισοσκελισθούν οι Προϋπολογισμοί…».
Αντί λοιπόν να «σιωπά» για την διοικητική της ανεπάρκεια, «κομπάζει» για το επίτευγμα της. Ποιο είναι το επίτευγμα της, η μεγάλη επιτυχία της, μετά από 10 μήνες; ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!
Η κυρία Δήμαρχος με την πρόταση – επιστολή της  στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζητούσε να εγκριθεί ΕΜΜΕΣΑ ο προϋπολογισμός του Δήμου, αν και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Τι  κατάφερε (;) και για ποιο λόγο «κομπάζει»; Την εκ νέου δίμηνη παράταση χρήσης του προϋπολογισμού οικ. έτους 2014, (που συντάχθηκε από την δική μας Δημοτική Αρχή και εγκρίθηκε από την αρμόδια Δημόσια Υπηρεσία τον Γενάρη του 2014) μέχρι το τέλος του Οκτώβρη 2015 και για συγκεκριμένες ελάχιστες επιπλέον δαπάνες (ανταλλακτικά και συντήρηση των μηχανημάτων και των οχημάτων, τέλη κυκλοφορίας, διόδια κ.λ.π.).
Η συγκεκριμένη Πράξη νομοθετικού Περιεχομένου (ΠνΠ)  δεν αφορά τους «κόκκινους» Δήμους. Αφορά τους δύο από τους 325 Δήμους όλης της  χώρας που δεν έχουν μέχρι σήμερα εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το οικ. έτος 2015 και δυστυχώς κυρία Δήμαρχε ο ένας εξ αυτών των δύο Δήμων είναι ο Δήμος μας. Γι αυτό σας το κατόρθωμα πρέπει να αισχύνεστε και όχι να επαίρεστε.
Μετά από ένα χρόνο διοίκησης, πρέπει να σταματήσετε να «πιπιλάτε την καραμέλα» των «κόκκινων» Δήμων και των υπέρογκων χρεών.
Η δική μας Δημοτική Αρχή με χρέος άνω των 40.000.000 ευρώ, επί τέσσερα χρόνια είχε εγκεκριμένους  προϋπολογισμούς. Η δική σας Δημοτική Αρχή κυρία Δήμαρχε, με χρέος μόλις 16.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία  του τελευταίου τριμήνου εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2014, που εσείς εισηγηθήκατε στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, δέκα μήνες τώρα δεν καταφέρατε  να σας εγκριθεί ο προϋπολογισμός.
Είναι τυχαίο ότι εμείς, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στα Οικονομικά και Δημοσιονομικά δεδομένα (δυστυχώς δεν είμαστε οικονομολόγοι), είχαμε ως Οικονομικό Συνεργάτη  το Πανεπιστήμιο Πειραιά; Ενώ, εσείς, όχι μόνο δεν έχετε Επιστημονικό Συνεργάτη, αλλά ούτε καν Αντιδήμαρχο Οικονομικών έχετε ορίσει. Ίσως επειδή υπερεκτιμάται τις Πανεπιστημιακές, ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ, Οικονομικές γνώσεις σας.
Το 2015 τελειώνει κυρία Δήμαρχε και μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη θα πορευθείτε με τον προϋπολογισμό του 2014. Μήπως επιβάλλεται να σταματήσετε να ασχολείστε με τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό και να ασχοληθείτε με αυτόν του 2016; Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. έπρεπε ήδη να  έχετε ξεκινήσει τις διαδικασίες σύνταξης του.
Επίσης, εν όψει της σύνταξης του προϋπολογισμού οικ. έτους 2016, σας υπενθυμίζουμε την δημόσια δέσμευση σας για μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 50% για το 2016, προκειμένου να εξαλειφθεί η οικονομική επιβάρυνση που υπέστησαν οι συμπολίτες  μας το 2015.
Ας φτάσουμε όμως και στην «ταμπακιέρα» κυρία Δήμαρχε.
Ζητάτε από τους συνδημότες μας  (προφανώς δεν γνωρίζετε ότι Δημοτικά Τέλη και Τέλη Ύδρευσης του Δημοτικού Δικτύου πληρώνουν και οι ιδιοκτήτες κατοικιών μη Δημότες του Δήμου) να είναι συνεπείς και να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο.
Μιλάτε κυρία Δήμαρχε εσείς, που στην περίοδο της οικονομικής κρίσης «χαρατσώσατε» τους συμπολίτες μας με 50% αύξηση στα Δημοτικά Τέλη και 57% αύξηση στα Τέλη Ύδρευσης του Δημοτικού Δικτύου.
Μιλάτε κυρία Δήμαρχε εσείς, που στην περίοδο της οικονομικής κρίσης εισπράξατε παράνομα τα αυξημένα Δημοτικά Τέλη για το τελευταίο τετράμηνο του 2014.
Μιλάτε κυρία Δήμαρχε εσείς και χαρακτηρίζετε το 40% των συμπολιτών μας ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ, ως προς τις οικονομικές  υποχρεώσεις  τους προς τον Δήμο.
Προφανώς, δεν γνωρίζετε κυρία Δήμαρχε, ότι αυτό περίπου είναι το ποσοστό των συνανθρώπων μας, που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σίγουρα δεν το γνωρίζετε κυρία Δήμαρχε, γιατί αν το γνωρίζατε δεν θα καταργούσατε ή δεν θα αδιαφορούσατε για τις κοινωνικές δομές αυτού του Δήμου, που με τόσους κόπους δημιούργησε η δική μας Δημοτική Αρχή.
                                                                            Γιάννης Τσαβαρής

                                                                        π. Δήμαρχος Σαλαμίνας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

15.OOO.OOO ΕΥΡΩ άνοιγμα άφησες στον προϋπολογισμό του 2014 σύμφωνα με το παρατηρητήριo .Γι αυτά πότε θα βγάλεις ανακοίνωση ;