1 Μαΐ 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης για όλους τους ανθρώπους του μόχθου, για όλους τους εργαζόμενους. 
  Όμως τα τελευταία χρόνια η Πρωτομαγιά είναι και ημέρα περισυλλογής και προβληματισμού για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που πλήττονται βάναυσα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
   Ταυτόχρονα είναι ημέρα στεναγμών για τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.
   Το συνταγματικό και ιερό δικαίωμα για εργασία, προς το παρόν δείχνει να είναι ένα άπιαστο όνειρο για πολλούς.
Με ένα κράτος να παραπαίει και ένα δήμο στα μαύρα του τα χάλια, οι δυνατότητες προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συνδημότες μας είναι δραματικά περιορισμένες.  
   Ο Δήμος Σαλαμίνας με τα υπέρογκα χρέη και τα άδεια ταμεία του παλεύει για την βιωσιμότητά του, ώστε εκτός των άλλων να εξασφαλισθούν και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου που βλέπει το πάλαι ποτέ όμορφο νησί μας να είναι βουτηγμένο στη βρώμα και τη δυσωδία εξαιτίας της ανερμάτιστης οικονομικής διαχείρισης και ψηφοθηρικής πολιτικής των απελθόντων.
   Πρώτιστη επιδίωξη μας, η ελάφρυνση των βαρών σε συνδυασμό με την  εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής διαβίωσης των κατοίκων που θα επιτευχθούν με νοικοκύρεμα και καινοτόμες δράσεις, όταν και όποτε ο νομοθέτης αποφασίσει να άρει την “κατάσταση ομηρίας” που έχει επιβάλει στο πτωχευμένο Δήμο μας (και στους άλλους 10 της Ελλάδας) ως τιμωρία για τα κακώς πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
   Όραμα μας, η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας που θα επιφέρουν επιπρόσθετες θέσεις εργασίας.
   Είμαι πεπεισμένη ότι με το ζήλο που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι του Δήμου αλλά και την συμπαράσταση των συνειδητοποιημένων πολιτών, τη συνεργασία και την ενότητα, την αποφασιστικότητα και το πείσμα, θα πετύχουμε τους στόχους μας για αναβάθμιση της κοινωνικής μέριμνας και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Εύχομαι καλή Πρωτομαγιά σε όλους!
Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου
Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: