23 Οκτ 2014

Θα μείνει η Σαλαμίνα χωρίς παιδικές χαρές; Πόσες και που πληρούν τις προδιαγραφές;

Τον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε όλες τις παιδικές χαρές που λειτουργούν στην επικράτεια της χώρας αντιμετωπίζει το σύνολο των δήμων της χώρας. Αυτό προέκυψε από την ημερίδα που οργάνωσε το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ και αφορούσε στην ασφάλεια των δημοτικών παιδικών χαρών.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών η διαδικασία πιστοποίησης των παιδικών χαρών θα έπρεπε αρχικά να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Στην συνέχεια όμως, με νεότερο έγγραφό του απαιτούσε από τους δήμους και τους αρμόδιους φορείς να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες το αργότερο  μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014.
Η δε αρμόδια γενική διευθύντρια του υπουργείου απαντώντας  σε ερωτήσεις ενδιαφερομένων σημείωσε ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Δεν μπορεί να δοθεί παράταση και αν δεν είναι ασφαλείς οι παιδικές χαρές θα πρέπει να κλείσουν.
Οι δήμοι δηλώνουν επίσης αδυναμία φύλαξης των χώρων καθώς μετά την απόλυση των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων δε διαθέτουν προσωπικό που θα μπορεί να ελέγχει και να προστατεύει τις παιδικές χαρές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: