1 Μαΐ 2013

Συμμετέχει και η δημοτική αστυνομία της Αθήνας σε επιχειρήσεις-σκούπα κατά αστέγων;

«Πογκρόμ» εναντίον αστέγων στο Δήμο Αθηναίων κατήγγειλε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ελένη Πορτάλιου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της «εφημερίδας των Συντακτών» και τα στοιχεία που έχει η Ανοιχτή Πόλη εξαπολύθηκε από την αστυνομία «πογκρόμ» εναντίον των αστέγων που μένουν σε δρόμους του κέντρου αλλά και  συνοικιών.
Όπως κατήγγειλε η κ. Πορτάλιου, η «επιχείρηση σκούπα» γίνεται ως εξής:
Με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων οι άστεγοι οδηγούνται σε αστυνομικά τμήματα σε όλη την Αττική , ενώ καταστρέφεται η ελάχιστη οικοσκευή τους. Στη συνέχεια αφήνονται σε διάφορα απομακρυσμένα από το κέντρο σημεία, όπως Βάρη, Ωρωπός κ.λπ. με αποτέλεσμα να χάνουν ακόμα και τις άθλιες συνθήκες επιβίωσης που είχαν πριν.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνει η Ευαγγελική Εκκλησία (Ευριπίδου 14, υπεύθυνος κ. Βιταλάκης), η οποία παρέχει βραδινά συσσίτια σε άπορους/άστεγους.
«Απ’ ότι φαίνεται στην επιχείρηση συνδράμει και η δημοτική αστυνομία, καθώς οι δομές αλληλεγγύης της Ανοιχτής Πόλης στο Νέο Κόσμο καταγγέλλουν ότι ένα φορτηγό του δήμου μάζεψε την οικοσκευή των αστέγων της γειτονιάς, μεταξύ αυτών και 2 αναπήρων – ο ένας καρκινοπαθής. Καλούμε τη δημοτική πλειοψηφία να τοποθετηθεί επί του θέματος, όχι μόνο όσον αφορά την εμπλοκή της δημοτικής αστυνομίας αλλά και σχετικά με τη θέση της για τους άστεγους της πόλης μας και τα μέτρα βοήθειας που πρέπει να ληφθούν», τόνισε,  η Ελένη Πορτάλιου.
Αναδημοσίευση από: αυτοδιοίκηση.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: