21 Ιουλ 2012

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 23ης Σ/σης Δημοτικού Συμβουλίου, για 26/07/2012 στις 7:00μμ

1.- Γνωμοδότηση επί της Ειδικής Μελέτης Αποκατάστασης Περιβάλλοντος του λατομικού χώρου στη θέση Άκρα Τούρλα Δημοτικής Κοινότητας  Σεληνίων.
2.- Έγκριση πρωτοκόλλου συνεργασίας  του Δήμου Σαλαμίνας με την  κοινοπραξία των εταιριών <<ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ Α.Ε. >> και << ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ Α.Ε.>>
3.- Έγκριση  της Έκθεσης Εσόδων - Εξόδων B΄ τριμήνου οικ. έτους 2012.
4. - Έγκριση του  Σχεδίου  Οικονομικής Υποστήριξης  για  την Τροποποίηση του Προϋπολογισμού  οικ . Έτους 2012  Δήμου Σαλαμίνας.
5.- Γνωμοδότηση επί της Περιβαλλοντικής Έκθεσης για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE A.E. στα Σελήνια.

6.- Τμηματική τροποποίηση του Γ.Π.Σ. και αλλαγή χρήσης γης από <<Αμιγής Κατοικία>> σε<< Γενική Κατοικία>> στην παραλιακή περιοχή ( Ακτή Καραϊσκάκη και οδό Αγ. Νικολάου μέχρι την οδό Ποσειδώνος).  
7.- Παράταση προθεσμίας της σύμβασης  «Κτηματογραφικές αποτυπώσεις με επίγειες μεθόδους, πολεοδομικές μελέτες ένταξης σε σχέδιο πόλης, πράξεις εφαρμογής οικιστικών περιοχών Β΄ κατοικίας Δήμου Σαλαμίνας»
8.- Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Σαλαμίνας, οικ. έτους 2012.
9.-Έκφραση σύμφωνης  γνώμης  στην  Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας οικονομικού έτους 2012.
10.-  Ψήφιση πίστωσης ποσού 9.058,39 ευρώ για την αποζημίωση των σχολικών τροχονόμων  περιόδου  Ιανουαρίου - Μαρτίου  του έτους 2012.¨
11.- Αποδοχή  ποσού 85.000 €  από  το ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ.  και  κατανομή  του  για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας  το 2012.  
12.- Ψήφιση  πίστωσης ποσού  3.500,00 €  που αφορά τη διαφημιστική καταχώρηση του Δήμου στον  Τουριστικό  Οδηγό  Ελλάδος 2012.
13.- Συμμετοχή του Δήμου Σαλαμίνας στο έργο <<Μονοπάτια Πράσινης Ανάπτυξης σε Σαλαμίνα –Αίγινα- Αγκίστρι>> που θα υλοποιηθεί από την  Αναπτυξιακή  Σύμπραξη <<Νησιώτικη Συνεργασία>> στο πλαίσιο του   Επιχειρησιακού  Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναµικού 2007-2013» ( άρθρο.18  Ν. 4019/2011).
14.- Συμμετοχή του Δήμου Σαλαμίνας  στο έργο<< Ολοκληρωμένο σχέδιο Στήριξης Ανέργων στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς και Νήσων ι>> που θα υλοποιηθεί από την  Αναπτυξιακή  Σύμπραξη << Πειραϊκή Δημιουργία>> στο πλαίσιο του   Επιχειρησιακού  Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναµικού 2007-2013» ( άρθρο.18  Ν. 4019/2011).
15.- Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχής Σεληνίων στα Ο.Τ. 6 και 7 με την θεσμοθέτηση της παλαιάς αγροτικής οδού Αισχύλου σε εγκεκριμένη οδό.
16.- Απαγόρευση στάθμευσης μπροστά από το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ  επί  της οδού Λεωφ. Ιπποκράτους 211.
17.- Παραχώρηση  με αντάλλαγμα τμήματος αιγιαλού εμβαδού 12,5 τ.μ στην περιοχή Ηλιακτή Σαλαμίνας, στον κ. Χανούμη Χαρ. για τοποθέτηση κινητής καντίνας 
18.-Εγκριση έγκριση πρακτικού εκτίμησης για την προσκύρωση  δημοτικής  έκτασης στην ιδιοκτησία  Κων/ νου  Γριμπιλάκου  στο Ο.Τ.63  περιοχή Παλούκια Σαλαμίνας.
19.- Επιστροφή   χρηματικού ποσού  ως  αχρεωστήτως εισπραχθέν.
20.- Οικονομική  ενίσχυση συλλόγων.
21.- Τακτοποίηση υπαλλήλων.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Δ.Σ.
ΝΙΚΟΣ  ΚΟΓΙΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

" ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ"

Φίλοι μου,

Αν αυτή ειναι η πραγματική και τελική (μη αναστρέψιμη), πράξη του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς), ο οποίος είχε δικαιοδοσία πάνω από την Ιστορικη περιοχή της Ναυμαχίας στην Σαλαμίνα, και αν συνεπάγεται επίσης την κατάργηση των σημερινών παλιών διαλυτήριων πλοίων και Ναυπηγείων δίπλα στους ιερούς τάφους των Σαλαμονομάχων , τότε είναι μια μέρα γιορτής από όλους όσοι αγωνίστηκαν για χρόνια τώρα για την επίτευξη αυτού του στόχου - και ιδιαίτερα για τους πρωταγωνιστές αυτής της μακροχρόνιας προσπάθειας - αλλά πάνω απ 'όλα, είναι μια ημέρα γιορτής του αδάμαστου πνεύματος που έδωσε στην Ελλάδα και στον Κόσμο η εκπληκτική νίκη της Σαλαμίνας η οποία διατήρησε τον Κλασικό Πολιτισμό και, κατά συνέπεια, τον Δυτικό Πολιτισμό!

Με τον καιρό, αυτή η πράξη, θα αφαιρέσει την επαίσχυντη συννεφιά της παραμέλησης και κακοποίησης που κρεμόταν για χρόνια πάνω από τον πιο ιερό τόπο της παγκόσμιας ιστορίας! Η δυναμική του Μνημείου αυτού αποτελεί παγκόσμιας κλάσης για τους λάτρεις της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας ωστόσο χρειάζονται να γινουν πολλά ακομα και πολύ σκληρή δουλειά !

Ας ελπίσουμε όλα αυτά να είναι η "τελική αρχή" για τη μεγάλη επέτειο των 2.500 χρόνων απο το 480 π.Χ. της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, που θα εορταστει πολυ σύντομα!

Dr. Ernest A Kollitides
New York, NY
Επιστημικός συνεργάτης Συλλόγου "ΑΙΑΝΤΙΣ"

http://koulouri-news.blogspot.de/2012/07/blog-post_5403.html