12 Φεβ 2012

Ψήφισμα-καταγγελία της δημοτικής κοινότητας Αιαντείου για την απαξίωσή της από τον Δήμο Σαλαμίνας


αναδημοσίευση από γνώμη Σαλαμίνας
Μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της 10.02 της δημοτικής κοινότητας Αιαντείου, η κοινότητα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα-καταγγελία που υπεγράφη από όλους (πλην της κας Τσενόγλου, η οποία ετάχθη με τη στάση της στο πλευρό του δημάρχου) την ίδια ημέρα. Η αξία τους ψηφίσματος αυτού είναι μεγάλη καθώς επισημοποιεί πλέον την ρήξη στη δημοτική πλειοψηφία…
Μετά από έναν χρόνο δυστοκίας και απραξίας, σε ότι αφορά την προώθηση και την υλοποίηση των θεμάτων της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου, αλλά και τις συμπεριφορές που επεδείχθησαν στο πρόσωπο του Προέδρου αφενός, αλλά και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας αφετέρου, καταγγέλλουμε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου τα εξής:
1) Καταστρατήγηση του άρθρου 87 του νόμου 3852.
Καταστρατηγείται πλήρως και διαρκώς το άρθρο 87 του νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), σε ότι αφορά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου και ο τρόπος προώθησης και υλοποίησης τους.

Περισσότερες από εκατό αποφάσεις, για μικρά και μεγάλα θέματα, έχουν καταλήξει στα συρτάρια των οργάνων του Δήμου.
Οι αποφάσεις του Συμβουλίου, ενώ διαβιβάζονται εμπρόθεσμα στον Δήμαρχο, δεν τίθενται αμέσως υπόψη των τριών αρμοδίων οργάνων του Δήμου, δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής όπως ρητά ο νόμος υποχρεώνει, και φυσικά δεν τυχαίνουν καμιάς επεξεργασίας ή προώθησης.
Πολύ δε περισσότερο, δεν τυχαίνουν ενημέρωσης και απάντησης προς τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, είτε εντός, είτε εκτός των προθεσμιών που ο νόμος ορίζει.
2) Εργασίες , δράσεις και παρεμβάσεις, ερήμην του Προέδρου και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας.
Στην ευρύτερη περιοχή του Αιαντείου, εκτελέσθηκαν επανειλημμένα εργασίες τσιμεντόστρωσης δρόμων, μικρής και μεγάλης κλίμακας, εργασίες συντήρησης και διάφορα άλλα τεχνικά έργα για τα οποία ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, παρότι υπεύθυνος από τον νόμο για αυτά, ουδέποτε ενημερώθηκε.
Επιπλέον, αγνοήθηκαν πλήρως τα αιτήματα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, για την υλοποίηση διαφόρων εργασιών, που είχαν τεθεί για να καλύψουν άμεσες και πιεστικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Αντιθέτως υλοποιήθηκαν έργα και εκτελέσθηκαν εργασίες με κριτήρια, κατά τεκμήριο ψηφοθηρικά.
Στην περίπτωση αυτή, ορισμένοι, με την ανοχή ή την αποδοχή του Δημάρχου, συμπεριφέρονται και ενεργούν ως «Αιαντειάρχες», παρακάμπτοντας και απαξιώνοντας συνεχώς τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου. Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά και εύκολα οδηγούν σε συμπεράσματα για το ποιός επιδιώκει τι.
3) Η «εντολή Δημάρχου»
Η αιτιολογία «εντολή δημάρχου» χρησιμοποιείται κατά κόρον , σε οτιδήποτε συμβαίνει στο Αιάντειο, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο. Άραγε ο Δήμαρχος είναι ενήμερος για τις εντολές που φέρεται να έχει δώσει;
Και αφού όλα λύνονται με την «εντολή Δημάρχου», προς τι η ύπαρξη και η λειτουργία της Δημοτικής Κοινότητας;
Ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου, περιορίστηκαν με τον τρόπο αυτό σε ένα ρόλο που τίποτα ουσιαστικό δεν έχει να προσφέρει στην προσπάθεια αλλαγής, βελτίωσης και αναβάθμισης των Κοινοτικών πραγμάτων που υποσχεθήκαμε στον κόσμο του Αιαντείου, και όχι μόνο.
Τονίζουμε, ότι σύμφωνα με τον νόμο 3852/2010, άρθρα 79 έως 91, αλλά και την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ Νο 49, με αρ. πρωτ. 74572 από 29/12/2010, οι αρμοδιότητες, τα καθήκοντα, και οι υποχρεώσεις τόσο του Προέδρου, όσο και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας είναι επακριβώς καθορισμένα.
Γι αυτό, κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, παρά τον ακριβή καθορισμό τους, κάποιοι πολιτικοί αμοραλιστές προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποτιμήσουν και να υποβαθμίσουν τον ρόλο και την σημασία των τοπικών θεσμών, αλλά και τις ανάγκες της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου αποσκοπώντας σε ίδιον πολιτικό όφελος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: