7 Αυγ 2011

Μυστική διπλωματία σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου


Στη συνεδρίαση της 1ης Αυγούστου και στα θέματα προ ημερήσιας διάταξης, η κα Μεαγκώφ έφερε θέμα για συζήτηση, σχετικό με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Βλητικού Σταθμού, επικαλούμενη έγγραφο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ). {ανάγνωση εγγράφου εδώ}
Ο δήμαρχος ο οποίος αιφνιδιάστηκε από την παρουσίαση του εγγράφου, στη συζήτηση που έγινε, είπε ότι, γνωρίζει το θέμα, ότι βρίσκετε σε συμφωνία με το ΓΕΝ και ότι εν όψει της παραχώρησης της νήσου Αγίου Γεωργίου, δεν κρίνει σκόπιμο στη παρούσα φάση να μπει σφήνα ο Δήμος στη διεκδίκηση του Βλητικού Σταθμού από το ΓΕΝ.
Αυτή η μυστική συμφωνία-διπλωματία αποτελεί απόδειξη τοπικής μειοδοσίας.
Ο Βλητικός Σταθμός είναι μία περιοχή που αποτελεί ζωτικό χώρο της πόλης της Σαλαμίνας, είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε στην ΚΕΔ να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μορφή αξιοποίησής της, επιβάλλονται άμεσα κινητοποιήσεις του Δήμου προς την ΚΕΔ.
Σύμφωνα με την πρόταση του τέως δημάρχου κου Σοφρά «επιτροπή από τον Δήμαρχο και του επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων που να χειριστούνε το Θέμα και την διεκδίκηση του χώρου από την ΚΕΔ». Ως έσχατο βήμα στη διεκδίκηση του χώρου δεν θα πρέπει να απορριφθεί η αγορά του από το Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: