20 Μαρ 2011

Πρώτη Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας το Σάββατο 19/03/2011


Την πρώτη προσυνεδριακή της συνδιάσκεψη πραγματοποίησε η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, σήμερα Σάββατο 19/03/2011 και ώρα 10:00 πμ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη.
Η όλη συζήτηση είχε δυο επίπεδα, όπου, αφενός  μεν έγινε ξεκάθαρη η  πολιτική στρατηγική της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αφετέρου συγκεκριμενοποιήθηκαν  οι βασικές της θέσεις  για την οικονομία και την έξοδο από την οικονομική κρίση.
Η κ. Μπακογιάννη στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, είπε:
 «Τις τελευταίες μέρες είδαμε την πολιτική ηγεσία να κινείται ως εκκρεμές, από την συναίνεση στην κινδυνολογία, από τους πανηγυρισμούς στην καταστροφολογία. Αυτό είναι ένδειξη στρατηγικού αδιεξόδου. Αδυναμία διατύπωσης ρεαλιστικής πρότασης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το πολιτικό σύστημα μετράει ακόμα το πολιτικό κόστος.
Οι αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής έδειξαν κάτι που εμείς στη Δημοκρατική Συμμαχία το είπαμε από την πρώτη στιγμή: Η Ευρώπη θα μας βοηθήσει. Η Ευρώπη όμως, δεν θα μας σώσει αν δεν είμαστε αποφασισμένοι να σώσουμε εμείς τον εαυτό μας».

Στη συνέχεια πρότεινε σαρωτικές, όπως τις χαρακτήρισε, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων
  • Ιδιωτικοποίηση όλων των  ΔΕΚΟ που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Αληθινή –και όχι «μεσοβέζικη»- απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων
  • Εκλογίκευση του συνδικαλισμού: θα εργάζονται πια οι εργατοπατέρες και η απεργία θα γίνεται μόνον κατόπιν καθολικής μυστικής ψηφοφορίας
  • Αναμόρφωση της εργατικής νομοθεσίας και κινητικότητα στην αγορά εργασίας
  • Πάταξη της μαύρης οικονομίας, αλλά και κίνητρα για να δηλώνονται τα εισοδήματα
Τόνισε επίσης ότι «κεφαλαιώδους σημασίας για τη Δημοκρατική Συμμαχία είναι ο τομέας της Ναυτιλίας. Η Ναυτιλία για μας μπορεί να προσφέρει πάρα πολύ περισσότερα από ό,τι σήμερα σε δύο κατευθύνσεις: Στην κατεξοχήν Ναυτιλιακή κατεύθυνση, δηλαδή στην ύπαρξη όλο και μεγαλύτερου αριθμού πλοίων  υπό την ελληνική σημαία και στην απασχόληση με τις προβλεπόμενες υψηλές αμοιβές όλο και περισσότερων Ελλήνων νέων σε αυτά».
Η συνδιάσκεψη διήρκεσε μέχρι τις 4 το απόγευμα, όπου δόθηκε η ευκαιρία, εκτός από την κοινοβουλευτική ομάδας της Συμμαχίας, να εκφράσουν την άποψή τους και μέλη του Συνδυασμού.
 
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω καλά; Στην πρώτη θέση οι αδελφοί Ντάλτον; Μη μου πεις, να γραφτούμε όλοι τότε βρε, θα είναι κόμμα με αξιοπιστία. Ρε ουστ λαμόγια……

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΣΑ ΜΠΛΟΚΣ ΘΑ ΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ........ΕΧΕΙΣ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ ΠΟΛΥ Ε;;;;;ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ......