28 Φεβ 2015

Το “καθαρά χέρια” αρκεί μόνο να το διατυμπανίζεις;;;

Πιστοί στην δική μας διαχρονική πρακτική να αναδεικνύουμε με αδιάσειστα στοιχεία και όχι με στημένες υποθέσεις, θέματα που αφορούν στην διαφάνεια  διαχείρισης του Δήμου, φέρνουμε στο φως την υπόθεση  του  πρόχειρου διαγωνισμού που αφορά «Προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στον Δήμο μας στις  28-11-2014.
Στις 14-11-2014 η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Νάννου, κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εισηγήθηκε στα μέλη της να αποφασίσουν για την έγκριση πίστωσης ποσού 42.208,68 €, για την ανωτέρω προμήθεια και να εγκρίνουν τους όρους διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού και τις τεχνικές προδιαγραφές.

18 Φεβ 2015

Αιδώς Αργείοι!!! Η ανοχή μας έχει όρια, δεν θα χτίσετε το αύριο αυτού του τόπου με «λάσπη»

Κυρία Δήμαρχε,
Κατά την συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου μας για το οικ. έτος  2015, τον μήνα Νοέμβριο 2014, ο «προηγούμενος» και «κακός» Δήμαρχος, που προσδοκά και επιδιώκει την παρέλκυση και παρεμπόδιση του «έργου» σας, σας  τόνισε επανειλημμένα, κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του  Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο προϋπολογισμός οικ. έτους 2015 που κατατέθηκε προς ψήφιση θα σας επιστραφεί, για τον απλούστατο λόγο:
Στην εισηγητική έκθεση και το σχέδιο του προϋπολογισμού  δεν είχαν τηρηθεί οι οδηγίες που παρασχέθηκαν με την υπ’ αριθμό 29530/29-07-2014 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, για την κατάρτιση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.
Η κυρία Δήμαρχος όμως …. Αγρόν ηγόραζε!!!, ως συνήθως.

16 Φεβ 2015

Επιθεώρηση έργων στην Σαλαμίνα από τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο

Έργα της ΕΥΔΑΠ στη Σαλαμίνα (Λεωφόρο Φανερωμένης) επιθεώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.  Αφορμή  η επανέναρξη των σχετικών έργων. Ο Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν είναι επαρκείς από πλευράς σήμανσης, και έδωσε οδηγίες για την βελτίωση τους,  προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων και των καταστηματαρχών στον πιο εμπορικό δρόμο της Σαλαμίνας.

14 Φεβ 2015

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Δήμαρχος συνήγορος της Δ.Ε.Η. Α.Ε.;

Από τις 22 Ιανουαρίου 2015 που καταγγείλαμε την παράνομη επιβολή της απαράδεκτης αύξησης των Δημοτικών Τελών στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Α.Ε., που αφορούσαν κατανάλωση των  τελευταίων μηνών (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου) του έτους 2014 και έληγε τις πρώτες ημέρες του 2015.
Έτσι η κυρία Δήμαρχος σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2015 θυμήθηκε (διά του Γραφείου Τύπου) και κατά την προσφιλή της μέθοδο να απαντήσει, να  καταγγείλει, να κατηγορήσει και να αποποιηθεί τις ευθύνες  της, επιρρίπτοντας τις ως συνήθως, στον «προηγούμενο».
Αφού χαιρετήσουμε λοιπόν την κατά 22 ημέρες ετεροχρονισμένη αντίδραση της (κάλιο αργά παρά ποτέ), αντίδραση που επιβεβαιώνει την φήμη ότι τελικά υπάρχει και διοικεί (;) τον Δήμο, μας προκαλεί ιδιαίτερη κατάπληξη το γεγονός ότι με την απάντηση της αυτή προσπαθεί να ισορροπήσει τα γεγονότα! 
Δικαιολογεί  την απαράδεκτη ενέργεια της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και δεν προασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών μας, όπως έχει υποχρέωση και καθήκον.
Δεν μπορεί η κυρία Δήμαρχος να δέχεται την καταστρατήγηση δύο αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας από την Δ.Ε.Η. Α.Ε.:
1) Μηδενική αύξηση των Δημοτικών Τελών από 1/1/2014 μέχρι 31/12/2014, όπως είχε ψηφίσει η δική μας Δημοτική Αρχή.
2) Αύξηση των Δημοτικών Τελών κατά 50% από 1/1/2015 μέχρι 31/12/2015, όπως ψήφισε η παρούσα  Δημοτική Αρχή.
Για να ξεκαθαρίσουμε κυρία Δήμαρχε την απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια της Δ.Ε.Η. Α.Ε., λέγοντας τα πράγματα με τ’ όνομα τους και όχι «αμπελοφιλοσοφίες»:
1) η αύξηση των Δημοτικών Τελών κατά 50% επιβλήθηκε στην περίοδο κατανάλωσης Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2014 και προηγουμένων μηνών κατά περίπτωση, κατά παράβαση των δύο αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
2) Η Δ.Ε.Η. Α.Ε. τιμολόγησε αρχές Ιανουαρίου 2015. Αν λοιπόν το θέμα είναι τεχνικό, όπως λέτε, τότε είχατε υποχρέωση να γνωρίζετε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπρεπε  να σταλεί στην Δ.Ε.Η. Α.Ε. τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου  του 2015 και όχι τον Νοέμβριο του 2014. Αν η ενέργεια σας αυτή έγινε από άγνοια ή εσκεμμένα μόνο εσείς το γνωρίζετε.
Για να μην σας απασχολούμε όμως κυρία Δήμαρχε από το έργο σας και τον πολύτιμο χρόνο σας, το θέμα αυτό θα αποσταλεί άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα με πρωτοβουλία μας, ούτως ώστε να αναγκαστεί η Δ.Ε.Η. Α.Ε. να συμψηφίσει στον  επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό του 2015 κατά περίπτωση την παράνομη αύξηση των Δημοτικών Τελών που εισέπραξε από τους καταναλωτές για λογαριασμό του Δήμου. Ποσό ουδόλως ευκαταφρόνητο.
Μόνο κατ’ αυτό τον τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα και όχι με την υποσχόμενη ουτοπική από εσάς μείωση των Δημοτικών Τελών (κατά 50% για το έτος 2016). Από λόγια και υποσχέσεις χορτάσαμε κυρία Δήμαρχε.
Τέλος, επειδή έχετε καθυστερήσει κατά πολύ την καταμέτρηση των υδρομετρητών των καταναλωτών του δημοτικού δικτύου  ύδρευσης, του τελευταίου  τριμήνου του 2014, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα  την οικονομική επιβάρυνση  όλων αυτών των νοικοκυριών με την απαράδεκτη αύξηση του 57%.
Σαλαμίνα 13/02/2015
Ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής

13 Φεβ 2015

Γραφείο Τύπου Δημάρχου για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ο απελθών δήμαρχος, βαθύς γνώστης της γκαιμπελικής θεωρίας «πες,πες,πες κάτι θα μείνει», προσπαθεί εναγωνίως να συντηρήσει στη μνήμη των δημοτών την “απαράδεκτη” κατ΄ αυτόν, αλλά απολύτως αναγκαία και υποχρεωτική από το νόμο αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών για το έτος 2015 που έκανε η σημερινή “κακή” δήμαρχος, σε αντιδιαστολή με τον “καλό” χθεσινό δήμαρχο που δεν έκανε καμία αύξηση γιαυτό και οδήγησε το Δήμο σε πτώχευση.
Προέβηκε σε μία απαράδεκτη ανακοίνωση με ψευδή περιεχόμενο.
Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η αύξηση επιβλήθηκε από τη ΔΕΗ, είτε λανθασμένα είτε εσκεμμένα, ήδη από τους τελευταίους μήνες του 2014 (Νοέμβριο-Δεκέμβριο).
Αυτό είναι ΜΕΓΑ ψέμα.
Η αναπροσαρμογή δεν επιβλήθηκε από τη ΔΕΗ σε κανένα τιμολόγιο του οποίου η δίμηνη περίοδος κατανάλωσης ήταν μέσα στο 2014, παρά μόνο στην περίπτωση που η περίοδος αυτή εκτείνετο μέσα στο 2015, όπως γίνεται σε όλους τους Δήμους της Ελλάδος.
Και αυτό γιατί το πρόβλημα είναι καθαρά τεχνικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ΔΕΗ δεν διαθέτει το ανάλογο λογισμικό ώστε να επιμερισθεί η αναπροσαρμογή για τμήμα της δίμηνης περιόδου. Ούτε αυτό μπορεί να γίνει δια χειρός για τα εκατομμύρια των τιμολογίων που εκδίδονται για όλη την Ελλάδα.
Η συνολική επιβάρυνση όμως η οποία κατά μέσο όρο δεν υπερβαίνει τα 5 € για ένα σπίτι 80 τ.μ., θα συμψηφιστεί από μόνη της του χρόνου τέτοια εποχή με την ελάφρυνση των τελών που θα προκύψει τόσο από το νοικοκύρεμα που ήδη έχει αρχίσει με εντυπωσιακά αποτελέσματα, όσο και από την ανακύκλωση και κομποστοποίηση των οικιακών αποβλήτων οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο εξέτασης και λίαν συντόμως θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό και στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, εάν κάποιος επιθυμεί την επιστροφή του μικρού αυτού ποσού της επιβάρυνσης, μπορεί να υποβάλλει σχετική αίτηση στο Δήμο προσκομίζοντας και το πρωτότυπο εξοφλημένο τιμολόγιο της ΔΕΗ, ώστε να υπολογιστεί δια χειρός από την Υπηρεσία το ύψος της αχρεωστήτως καταβληθείσας επιβάρυνσης και να του καταβληθεί το ισόποσο.
Εκείνο όμως που χρήζει ιδιαίτερου προβληματισμού και προξενεί αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο κ. Τσαβαρής την ίδια στιγμή που καταγγέλλει στους δημότες την “απαράδεκτη” κατ΄αυτόν αύξηση των δημοτικών τελών χωρίς καν μάλιστα να έχει να προτείνει λύση στο πρόβλημα, την ίδια αυτή στιγμή καταγγέλλει και στον Ελεγκτή Νομιμότητας ότι σχετικά με τις ανταποδοτικές υπηρεσίες δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από το νόμο αφού τα αναμενόμενα έσοδα από τα δημοτικά τέλη υπολείπονται των εξόδων κατά 560.988 € και συνεπώς θα πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση.
Με άλλα λόγια, και δεδομένου ότι για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες ο νόμος επιβάλλει τα έσοδα να μην υπολείπονται των εξόδων πέρα των 500 €, ο κ.Τσαβαρής καταγγέλλει στον Ελεγκτή ότι η αύξηση των δημοτικών τελών που έκανε η “ανάλγητη” Δήμαρχος είναι μικρή και θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη ώστε να καλυφθεί το αναφερόμενο έλλειμμα των 560.488 €.  
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Σαλαμίνα  13/2/2015
Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας

11 Φεβ 2015

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις Δήμου Σαλαμίνας

Παρουσίαση βιβλίου Γρηγόρη Αρναούτογλου την Πέμπτη 19/2 στις 18:00΄


ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σαλαμίνα: 10/02/2015
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ.: -2757 –
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Τμήμα: Παιδείας, Πολιτισμού & Δια Βίου Μάθησης
Ταχ. Δ/νση : Αναπαύσεως 1 Ταχ. Κωδ. : 1 8 9 0 0
T E L E F A X : 2114111039 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2132027580-581
e-mail: kyds@0165.syzefxis.gov.gr Πληροφορίες: Λέκκα Ευαγγελία

 
ΘΕΜΑ: “ ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ”.
Σχετ.: To με αριθμ. πρωτ.: 21789/09-02-2015 εγκύκλιος του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς.
Σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ Σαλαμίνας κατά το Α εξάμηνο του 2015 είναι οι εξής:

5 Φεβ 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. για τις Ιχθυοκαλλιέργειες

Η κίνηση πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α   καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης που υπογράφηκε την ημέρα που δήλωσε μέσω face book την παραίτησή του και αφορά στην τροποποίηση – ανανέωση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων

3 Φεβ 2015

Γιάννης Τσαβαρής. Η παρούσα Δημοτική Αρχή μόνο με πρωτόγνωρα αρνητικά γεγονότα μας απασχολεί!!!



Δεν έχει τέλος η κατρακύλα!!!
Άλλο ένα γεγονός ήρθε στο φως της επικαιρότητας, που τεκμηριώνει αυτό που έχουμε ξαναπεί. Η  παρούσα Δημοτική Αρχή μόνο με πρωτόγνωρα αρνητικά γεγονότα μας απασχολεί!!!
Ημέρα Σάββατο 31/1/2015 το τελευταίο κατόρθωμα της … η πραγματοποίηση ιδιωτικών μετακομίσεων!!! με φορτηγό αυτοκίνητο του Δήμου και εργαζόμενους  συνταξιούχους «εθελοντές» ξεφορτώνουν «οικοσκευή» στο κέντρο της Κούλουρης!!!