29 Σεπ 2014

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΥ στην Σαλαμίνα με την ευκαιρία των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ

Το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τα «Σαλαμίνια» υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου.

27 Σεπ 2014

Πρωτοβουλία κατοίκων Σαλαμίνας ΣΤΟΠ στον ΕΝΦΙΑλτη

Είμαστε πολίτες του νησιού της Σαλαμίνας που πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ στην πράξη, διότι :
Είναι ένας φόρος εξωπραγματικός, εξοντωτικός, αδυσώπητος, που έρχεται να επιβληθεί σε μια χώρα όπου σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής τα λαϊκά εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί κατά 50%, εντούτοις από το 2010 η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών έχει αυξηθεί έως 7 και 9 φορές! Ο ΦΠΑ αυξήθηκε τέσσερις φορές. Οι φόροι στα καύσιμα έχουν αυξηθεί τρεις φορές.
Και (εδώ βρίσκεται το απολύτως αδιανόητο): Οι φόροι επί των ακινήτων -ήδη πριν από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ- έχουν επταπλασιαστεί! Κάτω από αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, μήπως η άρνηση πληρωμής τους μετατρέπεται σε δικαίωμα;

19 Σεπ 2014

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 23 ης Συνεδρίασης (Tακτική) 23η Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 17.00

1.- Λήψη  νέας  απόφασης   που αφορά την κατάταξη  των  Αναπληρωματικών   μελών της  Οικονομικής  Επιτροπής  του Δήμου Σαλαμίνας.
2.- Λήψη  νέας  απόφασης   που αφορά την κατάταξη  των  Αναπληρωματικών   μελών της    Επιτροπής  Ποιότητας  Ζωής  του Δήμου Σαλαμίνας .
3.- ΄Εκφραση σύμφωνης γνώμης στην αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δημοτικού  Λιμενικού  Ταμείου  Σαλαμίνας.
4.- Ορισμός τακτικών & αναπληρωματικών μελών Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και καθορισμός της θητείας του Δ.Σ.

17 Σεπ 2014

Γιάννης Τσαβαρής! Άλλη μια σημαντική δραστηριότητα της απελθούσης δημοτικής αρχής η ίδρυση ΙΕΚ και ΣΕΚ

Άλλη  μια  σημαντική  δραστηριότητα  της απελθούσης δημοτικής αρχής είχε αίσιο τέλος για το καλό της μαθητιώσης  νεολαίας του  τόπου μας, αφού η συστηματική προσπάθεια του πρώην  Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή, των συνεργατών του και  της  εκπαιδευτικής κοινότητας είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχία ενός  διαχρονικού στόχου  (στον τομέα της Τεχνικής  εκπαίδευσης) που  ήταν  η  ίδρυση  ΙΕΚ και  ΣΕΚ ( 2430/12-9-2014 B΄ τεύχος ).
Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην  επιτυχία αυτή και ιδιαίτερα τον  νυν υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα  Λοβέρδο και τον πρώην  Υπουργό  Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, αλλά και όλους  τους  διοικητικούς  παράγοντες  του Υπουργείου.
Γιάννης Τσαβαρής
π. Δήμαρχος  Σαλαμίνας
·         ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 40ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου βλέπε ΕΔΩ
·         ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΔΙΕΚ) βλέπε ΕΔΩ
·         ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2430 12 Σεπτεμβρίου 2014 βλέπε ΕΔΩ
 

12 Σεπ 2014

Δήμαρχος Σαλαμίνας Ρούλα Νάννου, εύχομαι σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας να έχει μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/9/2014
Με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, εύχομαι σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας να έχει μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά γεμάτη προκλήσεις, χαρές και επιτυχίες.
Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στην επίλυση των όποιων λειτουργικών προβλημάτων, ώστε τα παιδιά μας να διδάσκονται και να αθλούνται σε υγιές και ασφαλές περιβάλλον.
Δείγμα των προθέσεών μας συνιστά και ο αγώνας δρόμου που ξεκίνησε με την ανάληψη της διοίκησης πριν μία εβδομάδα, δίνοντας όλοι μας τον καλύτερο εαυτό για να μπορέσουν τα παιδιά να καθίσουν στα θρανία.

6 Σεπ 2014

Δήμαρχος Σαλαμίνας Ρούλα Νάννου! Συγχαίρω θερμά όλα τα παιδιά της Σαλαμίνας που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  5/9/2014
Συγχαίρω θερμά όλα τα παιδιά της Σαλαμίνας που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη εκπαίδευση.
Μία φιλοδοξία υγιής και ελπιδοφόρα για τα νιάτα και τον τόπο μας.
Δεν υπάρχουν επιτυχόντες και αποτυχόντες, υπάρχουν εισακτέοι και επιλαχόντες.
Με αυτή την παραδοχή, όλα τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων και οι γονείς θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι.
Εύχομαι ολόψυχα στους μεν εισακτέους ήπια προσαρμογή στο πανεπιστημιακό περιβάλλον και καλή πρόοδο,  στους δε επιλαχόντες δύναμη, αυτοσυγκέντρωση, αισιοδοξία και καλή επιτυχία στην επόμενη προσπάθεια τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της κοινωνίας μας και για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι αναλώνουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση στα παιδιά μας.
Ρούλα  Νάννου
Δήμαρχος Σαλαμίνας

4 Σεπ 2014

Διεθνές Φεστιβάλ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού. Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 20:30 στην Αίθουσα "Δημήτρη Μπόγρη" ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διεθνές Φεστιβάλ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΙΑΣΑΣ
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 20:30 στην Αίθουσα "Δημήτρη Μπόγρη"
Συμφωνικός Σεπτέμβρης μέρος 1ο
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Γιάννος Μαργαζιώτης, βιολί - Ender Sakpinar, μουσική διεύθυνση
Πρόγραμμα συναυλίας
A μέρος
Ferit Tüzün: Çayda Çıra
Ludwig van Beethoven: Romance in F major op.50
Johan Svendsen: Romance op.26
Pablo de Sarasate: Romance Andalouse op.28
B μέρος

2 Σεπ 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Τακτική Συνεδρίαση Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10 το πρωΐ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    Σαλαμίνα  2 -9-2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ   ΑΤΤΙΚΗΣ                  Αρ.Πρωτ:    - 22748 -
ΔΗΜΟΣ  ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   22η Τακτική  Συνεδρίαση
 
Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα επί της Λεωφόρου Καραμανλή & Αμμοχώστου   1  στη Σαλαμίνα , στις   7.9.2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00 π.μ. , ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 & 74 του Ν. 3852/2010
·         εκλογή των Μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου,  
·         των Μελών της Οικονομικής Επιτροπής και
·         της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής   καθώς  και
·         η εκλογή  εκπροσώπων στην Γενική Συνέλευση  της Π.Ε.Δ.
σύμφωνα με την 45/8-8-2014  εγκύκλιο  του   Υπουργείου  Εσωτερικών.
Η  Προεδρεύουσα  Σύμβουλος
Ειρήνη   Μπινιάρη