23 Ιουλ 2014

ΚΙΦΑ Σαλαμίνας. Συλλογή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στην Σαλαμίνα για τον Παλαιστινιακό λαό.

Η  Ανθρωπιστική  Οργάνωση   “ΣΤΑΣΗ  ΖΩΗΣ»  και  το  Κοινωνικό  Ιατρείο  Αλληλεγγύης  Σαλαμίνας,  συμμετέχει στην καμπάνια της οργάνωσης «Fair Planet και του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού για την προσπάθεια συλλογής ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και αποστολής της στην Γάζα.
Καλούμε Συνδικάτα, Συλλόγους, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, πολίτες του  Νησιού  να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

22 Ιουλ 2014

Ο Δήμος Σαλαμίνας επιχορηγήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, με 2,200.000 € για την αποπληρωμή της αποχέτευσης στο κέντρο του νησιού και 1.000.000 € για οδοποιία

Άλλη μια σημαντική επιτυχία της διεκδικητικής δραστηριότητας του Δήμαρχου Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή, είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμος να επιχορηγηθεί :
α) Με 2.200.000 € από την Περιφέρεια Αττικής για το 2014, προκειμένου να εξοφληθεί το έργο της αποχέτευσης στο κέντρο του νησιού. Η συνεργασία των κ.κ. Σγουρού- Κατσικάρη με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας, προκειμένου να ενταχθεί η Σαλαμίνα στο Π.Δ.Ε. ( Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) της Περιφέρειας Αττικής για το 2014, είχε ξεκινήσει πριν 4 μήνες και ολοκληρώθηκε με την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Σαλαμίνας του 4ου  Α.Π.Ε. (τακτοποιητικός) του έργου, κατά τη συνεδρίαση της 21ης – 7-2014.

ΠΕΤΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΣΕΛΗΝΙΩΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 – ΩΡΑ 20.30΄ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ σε σκηνοθεσία Ντίνου Κουμπάτη – Παντελή Γαρείου

ΠΕΤΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΣΕΛΗΝΙΩΝ
ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 – ΩΡΑ 20.30΄
Υπό την αιγίδα της ΠΟ.ΠΕ.ΣΑ. του Δήμου Σαλαμίνας
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

14 Ιουλ 2014

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΝΟΒΣ) Αθλητική Δραστηριότητα

Το Σαββατοκύριακο 12, 13 Ιουλίου, ο Ναυτικός Όμιλος Άσσου Κορινθίας διοργάνωσε στον Κορινθιακό κόλπο τους Διασυλλογικούς αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη optimist και laser «Αμεινόκλεια 2014».  Στους αγώνες συμμετείχαν επτά Ναυτικοί Όμιλοι και σαράντα πέντε αθλητές.

10 Ιουλ 2014

PERIVOS. Σκουπίδια παντού και η πρόταση μας !

Τεράστιο πρόβλημα αποτελεί τις τελευταίες εβδομάδες η μη έγκαιρη αποκομιδή των σκουπιδιών στη Σαλαμίνα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, να δημιουργούνται εστίες επικίνδυνες για πυρκαγιά (σε συνδυασμό και με τα ξερά χόρτα που ακόμη δεν έχουν καθαριστεί δίπλα στα δάση και ενώ ο Δήμος έχει πάρει 83.000 για το σκοπό αυτό) και να αμαυρώνεται η εικόνα του νησιού μας. Αφορμή στάθηκε η δραματική μείωση του προσωπικού καθαριότητας του Δήμου, αλλά η αιτία είναι η μη ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων από τη Δημοτική Αρχή.

3 Ιουλ 2014

Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη «Άνοιξε το δρόμο στη Ζωή» Σάββατο 05/07/2014, στην πλατεία έναντι του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαλαμίνας, θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο μεταξύ 10:00 και 13:00

H Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη με τίτλο «Άνοιξε το δρόμο στη Ζωή» είναι ένα φιλόδοξο ενημερωτικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε ιατρούς, νέους, εκπαιδευτικούς, γονείς και πάνω από όλα σε όλους τους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και τις οικογένειές τους. Πρόκειται για μια ενημερωτική εκστρατεία η οποία πραγματοποιείται από το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας MSD καθώς και των υποστηρικτών Novartis, Lilly, Karabinis, Parapharm και Winmedica,