29 Απρ 2014

Το τελευταίο αντίο

Κάποιος είχε πει κάποτε πως «τα όρια είναι για να σπάνε». Φαίνεται πως είχε απόλυτα δίκιο, ειδικά στην περίπτωση του σημερινού Δημάρχου της Σαλαμίνας…
Τα όρια αλαζονείας, ψευτοθριαμβολογίας, πάθους για αυτοπροβολή και, πάνω από όλα, αναίσχυντης και επαίσχυντης ψευδολογίας, τα οποία για τη Σαλαμίνα έχει θέσει ο σημερινός της Δήμαρχος, σπάνε από τον ίδιο, το ένα μετά το άλλο. Τελευταίο χτύπημα, που σπάει το μέχρι τώρα ρεκόρ του, η «πλώρη για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!».

Η ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, στηρίζει με όλες τις δυνάμεις την κα Ρούλα Νάννου και τον συνδυασμό της “ΚΟΝΤΑ στον ΔΗΜΟΤΗ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το διοικητικό Συμβούλιο της Κερκυραϊκής ένωσης Πειραιά, ανακοινώνει  και καλή τα μέλη και τους φίλους  της, στον δήμο Σαλαμίνας  να δώσουν την μάχη τους για την επικράτηση της  υποψήφιας  δημάρχου Ισιδώρας Νάννου.

28 Απρ 2014

Σπύρος Σοφράς. Η αρχαία δόξα δεν μπορεί να κρύψει τα σκοτεινά συμφέροντα

ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ:
Η αρχαία δόξα δεν μπορεί να κρύψει τα σκοτεινά συμφέροντα
Ιούλιος 2012: Ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Σαλαμίνας (161/12) για απομάκρυνση του ΟΛΠ από τους ιστορικούς χώρους της Αρχαίας Σαλαμίνας. Επίδοση του ψηφίσματος στον ΟΛΠ, από τον σημερινό Δήμαρχο Σαλαμίνας, μαζί με μέλη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ιούλιος 2012: Ο σημερινός Δήμαρχος Σαλαμίνας και οι συνεργάτες του, ανακοινώνουν θριαμβευτικά, ότι ο ΟΛΠ πρόκειται να αποδώσει στον Δήμο Σαλαμίνας την περιοχή της Κυνόσουρας.

ΑΤΤΙΚΗ - Γιάννης Σγουρός - Μόνο με Έργο

Γραφείο Τύπου
Προς τους Συντάκτες Αυτοδιοίκησης
Δευτέρα 28 Απριλίου 2014
Δελτίο Τύπου
§   Καταπολέμηση της ανεργίας
§   Η μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
§   Ολοκλήρωση υποδομών με σεβασμό στο Περιβάλλον
οι τρεις βασικοί άξονες του Προγράμματος του Συνδυασμού
του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού
Τους τρεις βασικούς άξονες του Προγράμματος του Συνδυασμού του «ΑΤΤΙΚΗ - Γιάννης Σγουρός - Μόνο με Έργο» παρουσίασε πριν από λίγο ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος 29/04/2014=19:30


Μαζική αντίδραση για τις ναυπηγικές εγκαταστάσεις στα Αμπελάκια Σαλαμίνας

Συνάντηση με επιτελείο του ΥΝΑ

Με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Αρχής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθαν.Χριστόπουλο και επιτελείο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ) συναντήθηκαν πριν από λίγες μέρες εκπρόσωποι δημοτικών Συνδυασμών και Συλλόγων του νησιού προκειμένου να επιστήσουν την προσοχή των αρμοδίων και να ζητήσουν την οριστική λύση στο πρόβλημα που αφορά στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις-επεκτάσεις και στην ύπαρξη ρυπογόνων δραστηριοτήτων στην περιοχή των Αμπελακίων, η οποία έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογική και ιστορική.

27 Απρ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ Μάριου ΤΡΑΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ
Με αφορμή όσα αναφέρονται σε ορισμένα blogs αλλά και στα ανώνυμα φέιγ-βολάν, που κάποιοι σκορπούν, αλόγιστα, κατά χιλιάδες στα Σελήνια, θέλω να δηλώσω τα εξής:
Αγαπητοί φίλοι,
κάποιοι σας καλούν απεγνωσμένα, να με μαυρίσετε στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Μαυρίστε με λοιπόν. Μαυρίστε αυτόν που παρέλαβε τα Σελήνια «χωριό» και τα μετέτρεψε στο στολίδι του νησιού, που είναι σήμερα. Μαυρίστε αυτόν που έβαλε νερό σε όλα τα Σελήνια. Μαυρίστε αυτόν που έβαλε τέλος στον εφιάλτη της Τούρλας. Θα βρείτε ίσως κι άλλους λόγους σαν αυτούς, για να με μαυρίσετε.
Αλλά μην ξεχάσετε τον πιο βασικό.

25 Απρ 2014

Δημήτρης Κατσικάρης Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων με τον Γιάννη Σγουρό

Με αφορμή την σημερινή επίσημη ανακοίνωσή του, ως υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον συνδυασμό «Αττική - Γιάννης Σγουρός - Μόνο με Έργο», ο Δημήτρης Κατσικάρης, απέστειλε στους Νησιώτες την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή :
«Αγαπητοί συμπολίτες των Νησιών μας,
Στρατεύομαι και πάλι, δίπλα στον Γιάννη Σγουρό, ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Γιάννη Σγουρό για την αγάπη και την εμπιστοσύνη του.

Ο ΔΕΣΦΑ πήρε άδεια για τη δημιουργία της τρίτης δεξαμενής, ενώ στη Σαλαμίνα περί άλλων τυρβάζουμε…

Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να επιβεβαιωθούν οι επιφυλάξεις και οι υποψίες που είχαμε εκφράσει σε προηγούμενο δελτίο Tύπου περί του ΔΕΣΦΑ και της «Προγραμματικής Σύμβασης» που υπέγραψε ο κ. Τσαβαρής με τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ.
Έτσι λοιπόν, ο υφυπουργός ΥΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, υπέγραψε πριν λίγες μέρες απόφαση, με την οποία χορηγείται στον ΔΕΣΦΑ άδεια εγκατάστασης της τρίτης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου για τη δεύτερη αναβάθμιση του τερματικού σταθμού LNG στην Ρεβυθούσα, σύμφωνα με τα υποβληθέντα σχέδια, τεχνική περιγραφή, προϋπολογισμό και μελέτη ασφαλείας που υπέβαλε η εταιρεία.

Ρούλα Νάννου. Απάντηση στον …. παντογνώστη, κύριο Τσαβαρή

Η περίπτωση της υποψηφιότητας του αξιότιμου αντιναυάρχου ε.α. κ. Αναστάσιου Μιχάλαρου για την οποία τόσα έχουν γραφτεί, όντως έχριζε διευκρίνησης προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και να αποφευχθούν μετεκλογικές δυσάρεστες επιπλοκές.
Μολονότι ήταν υποχρέωση του κ. Τσαβαρή ως επικεφαλής του συνδυασμού να το ερευνήσει ώστε να προστατέψει τον κ. Μιχάλαρο από πιθανές δικαστικές περιπέτειες, εν τούτοις δεν προσέφυγε πουθενά, αλλά οικειοποιούμενος και την ειδικότητα του … συνταγματολόγου διαβεβαίωσε και ενημέρωσε τους δημότες ότι ο κύριος Μιχάλαρος

24 Απρ 2014

Ημερίδα για τα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στη Σαλαμίνα

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Προγράμματα Αγροτικής Παραγωγής  και Ανάπτυξης», την Δευτέρα 28 Απριλίου και ώρα 17:30, στο Δημαρχείο Σαλαμίνας - αίθουσα Δ. Μπόγρη,.
Η ημερίδα σκοπό έχει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αδειοδότηση πτηνοτροφικών και κτηνοτροφικών μονάδων, τα Γεωργικά φάρμακα, ηλεκτρονική καταγραφή και συνταγογράφηση, την Μελισσοκομία και τα επιδοτούμενα προγράμματα αναδιάρθρωσης της Αμπελουργίας.

Ρούλα Νάννου. Όσο εμμένει κανείς ……..εκτίθεται, κύριε Τσαβαρή

 
Σχετικά με την εμμονή του κ. Τσαβαρή να επανέρχεται στα ίδια και τα ίδια, επαναλαμβάνω ότι από τη στιγμή που απάντησα στις κακοήθειες και τα μυθεύματα του αποπεμφθέντος από το συνδυασμό μου υποψ. Συμβούλου, το θέμα για μένα έχει κλείσει μια για πάντα.
Το ενδιαφέρον μου εστιάζεται αποκλειστικά στα προβλήματα του Δήμου για τα οποία θα κληθούμε να επιλύσουμε ως νέα Δημοτική Αρχή.
Όσο για τις ερωτήσεις του, ας ετοιμαστεί να τις απαντήσει ο ίδιος όταν βρεθεί ενώπιον των Δικαστών. Είναι υποχρέωσή του, εξάλλου.
Σαλαμίνα 23/4/2014
Ρούλα Νάννου
Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

23 Απρ 2014

Στη Σαλαμίνα η οικογένεια είναι ιερή, κύριε Τσαβαρή

Ο δήμαρχος κύριος Τσαβαρής  προκειμένου να διασωθεί από την διαφαινόμενη εκλογική συντριβή του, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη ρίχνοντας στο παιχνίδι και τα τελευταία του χαρτιά  που είναι η συκοφαντία και ο βρώμικος πόλεμος.
Ένας βρώμικος πόλεμος που στοχεύει στη σπίλωση τόσο εμού όσο και της οικογένειας μου.
Η χθεσινή του Πασχαλινή ανακοίνωση –βόθρος του κ. Τσαβαρή μόνο εμετό προκαλεί.       Συνιστά δε καθαρή συκοφαντική δυσφήμηση και θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της  δικαιοσύνης.
Είναι κατάντια για ένα δήμαρχο να σκυλεύει και να αναπαράγει τις κακοήθειες και τους ανυπόστατους ισχυρισμούς ενός υποψ. Δημοτικού

22 Απρ 2014

Διακομματική – Διαπαραταξιακή Επιτροπή για τις εκλογές την Πέμπτη 24/4/2014 στις 12.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Καλούνται οι εκπρόσωποι όλων των Κομμάτων και των δημοτικών Παρατάξεων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 25/5/2014, καθώς και στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 18/5/2014, όπως παραβρεθούν την Πέμπτη 24/4/2014 στις 12.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου, όπου θα διεξαχθεί ενημερωτική προκαταρκτική συζήτηση για θέματα που αφορούν στην ομαλή διεξαγωγή των προαναφερόμενων εκλογών.
O Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής προστασίας
Παιδείας & Πολιτισμού
ΦΟΥΡΙΚΗΣ  ΝΙΚΟΣ

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων με τον συνδυασμό του Γ. Κουμουτσάκου “180ο – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο” Δημήτρης Στρατηγός θα επισκεφθεί την Τετάρτη 23 Απριλίου τη Σαλαμίνα συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αλέξανδρο Κριτσίκη

Τρίτη 22 Απριλίου 2014
Δελτίο Τύπου
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου ΄΄180ο – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο΄΄ Δημήτρης Στρατηγός, στο πλαίσιο της περιοδείας του στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, θα επισκεφθεί την Τετάρτη 23 Απριλίου τη Σαλαμίνα συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αλέξανδρο Κριτσίκη

17 Απρ 2014

Εννέα νέες προγραμματικές συμβάσεις χρηματοδότησης έργων και δύο δημοπρατήσεις νέων έργων την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

Κατά την χθεσινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εγκρίθηκαν εννέα (9) προγραμματικές συμβάσεις χρηματοδότησης έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Επίσης δημοπρατήθηκαν επιτυχώς δύο (2) νέα έργα για την Αίγινα. Συγκεκριμένα:
Α) Προγραμματικές Συμβάσεις
1.  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΙΓΙΝΑΣ
      Προϋπολογισμός: 1.000.000 ευρώ
Με το έργο αυτό πρόκειται να γίνει η αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού γηπέδου της Αίγινας και

15 Απρ 2014

Σπύρος ΣΟΦΡΑΣ, Καλή Ανάσταση σε όλους μας, στην πατρίδα μας, στο νησί μας...


Επιθεώρηση στο έργο συντήρησης και λειτουργίας αντλιοστασίων Πόρου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, επισκέφθηκε το έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής στον Πόρο και αφορά στις «επείγουσες εργασίες συντήρησης και λειτουργίας αντιλιοστασίων του αποχετευτικού δικτύου Δήμου Πόρου», προϋπολογισμού 241.765 ευρώ.
Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι σήμερα, στο έργο έχουν ολοκληρωθεί οι παρακάτω εργασίες:
·        Εσωτερική επιθεώρηση των βαρυτικών δικτύων ακαθάρτων που απολήγουν στα αντλιοστάσια Α2 και Α1 με σύστημα Κλειστού Κυκλώματος Τηλεόρασης (Βιντεοσκόπηση) προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν φθορές, εμφράξεις, διαρροές, αστοχίες.

Γιάννης ΤΣΑΒΑΡΗΣ. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!

Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες ας υποδεχθούμε τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης με αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης. 
Ας  συνεχίσουμε να κρατάμε ζωντανό το φως της ελπίδας και τη δύναμη του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο στη Σαλαμίνα μας.
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!

Ρούλα Νάννου Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας. Εύχομαι και σε σας προσωπικά Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση


9 Απρ 2014

Ντίνος Κουμπάτης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. ανοιχτή συνάντηση μελών Πέμπτη 10 Απρίλη στις 7:30μμ

Την   Πέμπτη  10  Απριλίου  στις  7.30  μ.μ.  καλούμε  σε  ανοιχτή  συνάντηση  τα    μέλη     και   τους   φίλους   της  κίνησής  μας   στον  πολυχώρο  <<ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ    ΚΑΙ    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ>>  Π.  Φουρίκη    22  (παράλληλος  ακτής  Καραϊσκάκη  στο  ύψος  των   αγαλμάτων) .
Θέματα   της  συνάντησης :
·         Συναντήσεις , εξελίξεις , ενημέρωση
·         Νέες  δράσεις
·         Υποψηφιότητες,  διαδικασίες  -  υποχρεώσεις   υποψηφίων 

Όχι στην αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας

Πριν λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε πως η Υγειονομική Περιφέρεια με μια προκλητική και παράλογη απόφαση επέβαλε την καθημερινή μετακίνηση Ιατρικού προσωπικού από το Κέντρο Υγείας προς το πολυιατρείο του νέου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας γνωστού πλέον με την ονομασία ΠΕΔΥ, ώστε να καλυφθεί το κομμάτι της συνταγογράφησης του εν λόγω πολυιατρείου.
Η παροχή υπηρεσιών του πολυιατρείου είναι χρήσιμη και επιβεβλημένη αλλά δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της λειτουργίας το Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας .
Όλοι γνωρίζουμε πως το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας  χωρίς να είναι στελεχωμένο πλήρως σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και χωρίς το απαραίτητο υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό, καλείται καθημερινά επί 24ωρου

8 Απρ 2014

Απάντηση της Υποψήφιας Δημάρχου Σαλαμίνας κας Ρούλας Νάννου στους σύγχρονους νενέκους

Την  γενικότερη παρουσία μου στον Δήμο Σαλαμίνας την χαρακτήριζε πάντοτε  η ευθύνη, η εντιμότητα και η ξεκάθαρη σύγκρουση με την διαφθορά και το κατεστημένο. Το ίδιο ισχύει και για την παρουσία μου και τις πράξεις μου στα πλαίσια της προεκλογικής  περιόδου.
Όσον αφορά  την καταγγελία του κύριου Κοτσέλη και όσα αναφέρονται σε αυτή το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι θλίβομαι.  Το επίπεδό μου δεν μου επιτρέπει να αναφερθώ στις επί μέρους ψευδείς και υποβολιμαίες αιτιάσεις του, οι οποίες ………..φωτογραφίζουν τον εντολέα του.
Γνωρίζω καλά το πολιτικό παιχνίδι αλλά αυτό που τελικά δεν γνώριζα και το έμαθα σήμερα είναι μέχρι πού μπορεί να φτάσει  κανείς  για να πετύχει τον σκοπό του. Και ο σκοπός του εν λόγω <<κυρίου>> αποτυπώνεται ξεκάθαρα και διάχυτα στο λιβελογράφημά του.

7 Απρ 2014

Ώρα μηδέν για το Κέντρο Υγείας

Όλοι μας που ζούμε στη Σαλαμίνα, ακόμα και αυτοί που παραθερίζουν, έχουμε σε κάθε περίπτωση προβλήματος υγείας βοηθηθεί απόλυτα από το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Ξέρουμε όλοι πως το ΚΥΣ, ενώ θα έπρεπε να είναι ένας πλήρως αυτόνομος φορέας υγείας, αναβαθμισμένος σε τοπικό νοσοκομείο, στελεχωμένος με προσωπικό και εξοπλισμένος άρτια, λειτουργεί σήμερα σε μία κατάσταση υποστελέχωσης και το προσωπικό δίνει κάτι παραπάνω από τον καλύτερο εαυτό του για την εξυπηρέτηση των πολιτών του νησιού μας.