31 Μαρ 2014

Η πολυσυζητημένη έρευνα-δημοσκόπηση στη Σαλαμίνα, πήρε επιτέλους “σάρκα και οστά”

Αγαπητοί φίλοι, η πολυδιαφημιζόμενη δημοσκόπηση παίρνει επιτέλους “σάρκα και οστά” με την εγγύηση του Αμερικανού παρόχου που έκανε και την σχετική ανάλυση της ψηφοφορίας.

Εδώ να τονίσουμε για πολλοστή φορά, γιατί πολλά μας καταμαρτύρησαν όλες αυτές τις μέρες, μόνο και μόνον γιατί τολμήσαμε, μόνο και μόνο γιατί ενωθήκαμε.

Σπύρος Σοφράς. Δήμος και πολίτης

Το να καλύπτει ο κάθε Δήμος όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ανάγκες των πολιτών, σε σχέση με τις συναλλαγές του με το κράτος, δεν είναι μόνο μια ουσιαστικότατη ηθική υποχρέωση, αλλά και ένα από τα μεγάλα ζητούμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα. Το Ευρωπαϊκό πρότυπο, στο οποίο κάθε συναλλαγή του κράτους με τον πολίτη, γίνεται μέσω του Δήμου στον οποίο ζει, είναι όχι απλά το ευκταίο, αλλά και η βασική επιδίωξη όλων μας που ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλων όσων βλέπουν ότι οι τοπικές κοινωνίες απαραίτητα πρέπει να παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο στην καθημερινότητα του πολίτη.

Κίνηση Πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Σαββατόβραδο στο λατομείο

Σαββατόβραδο στο λατομείο
Το Σάββατο 29/3/14 και μάλιστα βραδινές ωρες η κίνησή μας ενημερώθηκε από πολίτες ότι το λατομείο του κ. Αγγέλου λειτουργούσε,  ενώ  μαρτυρίες κατοίκων ανέφεραν ότι είχαν  χρησιμοποιηθεί  και εκρηκτικά.

30 Μαρ 2014

Γιατί ακόμα αντιδράτε στη λειτουργία Γραφείου ΙΚΑ, κε Τσαβαρή ; Ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετείτε ;

Γιατί ακόμα αντιδράτε στη λειτουργία Γραφείου ΙΚΑ,  κε Τσαβαρή ;
Γιατί ταλαιπωρείτε τους συνδημότες με το πήγαιν΄ ελα στο Πέραμα ;
Ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετείτε ;
Μετά την προχθεσινή δημοσίευση του συγκεκριμένου εγγράφου-φωτιά του ΙΚΑ, είναι φυσικό ο δήμαρχος να έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση.
Θλίβομαι όμως διότι, αντί να αναγνωρίσει και να διορθώσει έστω και τώρα το βαρύτατο ολίσθημα του, προσπαθεί με έωλα και παραπλανητικά επιχειρήματα να το παρακάμψει, συγχρόνως δε να μεταθέσει τις βαριές ευθύνες του στον …Επίτροπο.
Ισχυρίζεται λοιπόν εν κατακλείδι, ότι εκείνο που τον έκανε να μην αποδεχθεί την πρόταση του ΙΚΑ,  είναι ότι ο Επίτροπος δεν εγκρίνει εντάλματα πληρωμής για λειτουργικά έξοδα άλλων υπηρεσιών.
Τι κάνεις, Γιάννη;  Κουκιά σπέρνω!

28 Μαρ 2014

Μεγάλη διαδικτυακή δημοσκόπηση, των ενωμένων bloggers Σαλαμίνας για την Σαλαμίνα του αύριο



http://kwiksurveys.com/s.asp?sid=zbp6115eysf3opu327611

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ κύριε Τσαβαρή. Είσαστε υπεύθυνος για την ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας.

Στα πλαίσια των επαφών μου με Κρατικούς φορείς για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως τοπική κοινωνία, επισκέφθηκα πρόσφατα και την Κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ.
    Στην πιεστική πρόταση μου να επανεξετάσει η Διοίκηση του ΙΚΑ το θέμα της απομάκρυνσης του τοπικού Υποκαταστήματος και να αποδεχθεί μία λύση τύπου Κ.Ε.Φ. για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και εργοδοτών, ώστε να μην ξοδεύεται και ταλαιπωρείται ένας ολόκληρος κόσμος πηγαινοερχόμενος στο Πέραμα, έμεινα άφωνη όταν

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης: Έξι νέα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής,  με την ψήφιση της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση δύο νέων έργων οδοποιίας στα Αντικύθηρα και τα Μέθανα από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ εγκρίθηκαν, η σύναψη και οι όροι της προγραμματικής σύμβασης για το υδρευτικό έργο στα Κύθηρα και οι προγραμματικές συμβάσεις για την ανάπλαση της παραλίας της Πούντας στον Πόρο, της παρέμβασης στο αρδευτικό δίκτυο Λεμονοδάσους Πόρου και

27 Μαρ 2014

Μεγάλη διαδικτυακή δημοσκόπηση για την Σαλαμίνα του αύριο

Από Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 18:00 μέχρι την Δευτέρα 31 Μαρτίου στις 18:00, οι «Ενωμένοι Σαλαμίνιοι Bloggers», θα σηκώσουν μεγάλη διαδικτυακή δημοσκόπηση για τις «αυτοδιοικητικές εκλογές» 2014.
Η δημοσκόπηση δεν θα δώσει μόνο απαντήσεις για το ποιόν δήμαρχο καλούμαστε να εκλέξουμε για την επόμενη πενταετία αλλά και τι είναι αυτά που τελικά ζητάμε, ποια είναι τα θέλω μας και ποια αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να τον χαρακτηρίζουν.

25 Μαρ 2014

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Υποβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας

Όπως κάποιοι πιθανόν να μάθατε και ίσως και να χαρήκατε, ανοίγουν τα πολυιατρεία Π.Ε.Δ.Υ πρώην Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (και) στην Σαλαμίνα.
Αυτό που ίσως δεν μάθατε είναι, ότι λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό ο υπουργός μας της υγείας  έδωσε διαταγή στις Υγειονομικές περιφέρειες  να αποσπάσουν γιατρούς από τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας προς το νέο φορέα με σκοπό να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς.

Δήλωση Σπύρου ΣΟΦΡΑ. για 25η Μαρτίου

25 Μαρτίου 1821:
Η τιμή του να είσαι  Έλληνας!
Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης πολύ διαφορετική από τις άλλες. Δεν πρόκειται για μια απλή ανάμνηση κάποιου πολεμικού γεγονότος, σχετικά κοντινού ή του απώτατου βάθους της ελληνικής Ιστορίας, αλλά για την απόδειξη, ότι αυτός ο λαός «ανθεί και φέρει  κι άλλο». Είναι η μνήμη της Εθνεγερσίας του 1821. Και είναι η μέρα σήμερα, της απότισης φόρου τιμής στους προγόνους μας αυτούς, που κατόρθωσαν το αδιανόητο: Με τις ελάχιστες υλικές, αλλά τεράστιες ψυχικές τους δυνάμεις, αντιμετώπισαν ενωμένοι ολόκληρη αυτοκρατορία και  έδωσαν τη λευτεριά στην Ελλάδα.

Κίνηση Πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. ΣΥΓΝΩΜΗ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ……

ΣΥΓΝΩΜΗ   κ.   ΔΗΜΑΡΧΕ……
.....Παρερμηνεύσαμε ότι το έκτακτο Δ.Σ δεν ήταν στις 20/03/2014 αλλά στις 19/03/2014. Απλά δεν είχαμε πρόσκληση άρα δεν το ξέραμε.
Συγνώμη κ. Δήμαρχε, παρερμηνεύσαμε ότι δεν καταλάβατε, ότι στις 04/03/14 βγήκε ορθή επανάληψη της απόφασης του Δ.Σ. που έγινε στις 28/02/14, με θέμα την «αίτηση θεραπείας της εταιρείας ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.», και δεν ελήφθη απόφαση λόγω του ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία (!!!).

24 Μαρ 2014

Φαιδρότητα…

Αυτό που πραγματικά θα μας λείψει από τη σημερινή δημοτική αρχή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες θα απαλλάξουν τον τόπο μας από την παρουσία της, είναι το μέχρι δακρύων γέλιο που προκαλούν οι προσπάθειές της για να παρουσιαστεί το άσπρο μαύρο.
Στο προτελευταίο δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής με τίτλο «Μετά Χριστόν προφήτες», ο κ. Τσαβαρής προσπαθεί, όπως κάθε φορά, να ξεπεράσει τον εαυτό του. Κατηγόρησε μεταξύ άλλων και εμάς για «όψιμο ενδιαφέρον» για το περιβἀλλον και τον αρχαιολογικό χώρο της Σαλαμίνας, και

22 Μαρ 2014

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Σοβαρά ερωτηματικά για τη στάση του δημάρχου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου, ο δήμαρχος κ. Τσαβαρής κάλεσε δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και των συνεπειών που θα έχει για τα συμφέροντα της Σαλαμίνας. Σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο όμως,

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ρούλας Νάννου υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Προς:  Γ.Γ.Αποκ/νης Δ/σης Αττικής κ. Αγγελάκα
Κοιν.:  Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού
Κοιν.:  ΥΠΕΚΑ  
Αξιότιμε κε Γενικέ Γραμματέα,
‘Εχοντας περιέλθει σε γνώση μας η από 20/02/2014 αριθμ. 1/2014 απόφαση της 2ης Α’/βάθμιας ΕΕΔΑ Πειραιά, η οποία προφανώς θα σας υποβληθεί αρμοδίως προς έγκριση και υπογραφή, επιτρέψτε μας να επισημάνουμε τα εξής:
Η ως άνω απόφαση έχει ληφθεί ύστερα από πρόταση του Δασαρχείου Πειραιά και αφορά την μερική άρση αναδάσωσης της υπ΄αρ. 1450/7-7-2005 απόφασης αναδάσωσης Γ.Γ.Π.Α. για το τμήμα (εμβαδόν 1.154,62 τ.μ.) επί του οποίου είναι εγκατεστημένο το συγκρότημα σπαστηροτριβείου, προκειμένου διά της πλαγίας να αποφευχθεί η υποχρεωτική μετεγκατάσταση σε θέση εκτός αναδασωτέας περιοχής.

Το εκουσίως προσφέρειν άξιον εστί


21 Μαρ 2014

Ημερίδα για τα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στα Κύθηρα

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ποταμού, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λιβαδίου και τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Κυθήρων, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Προγράμματα Αγροτικής Παραγωγής  και Ανάπτυξης», την Πέμπτη 27 Μαρτίου και ώρα 17:30, στο Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο Κεραμωτού Κυθήρων.
Η ημερίδα σκοπό έχει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αδειοδότηση

Μαζική αντίδραση για τα Ναυπηγεία Σπανόπουλου. Συνάντηση με την Γ.Γ. τουΥΠΕΚΑ

Την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), Νάντια Γιαννακοπούλου, συνάντησαν την Τετάρτη, εκπρόσωποι των δημοτικών συνδυασμών «Νέα Πορεία Σαλαμίνας», «Κοντά στον δημότη», «Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α»και Συλλόγων του νησιού («ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ», «Σύλλογος Μηχανικών»κα) στο πλαίσιο των επαφών που έχουν προγραμματίσει, προκειμένου να βάλουν τέλος στα σενάρια των ναυπηγικών επεκτάσεων και την ύπαρξη ρυπογόνων δραστηριοτήτων σε περιοχή του νησιού χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογική και ιστορική.

Σπύρος ΣΟΦΡΑΣ. Όταν η διαπλοκή έχει όνομα

Τη σύμπλευση της σημερινής δημοτικής αρχής με διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, την έχει διαπιστώσει ο πολίτης της Σαλαμίνας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στα τρία και μισό χρόνια της θητείας της, η δημαρχία Τσαβαρή, προάσπισε (με… αυταπάρνηση είναι αλήθεια), τα συμφέροντα άλλοτε του ΟΛΠ (με την περιβόητη υπόθεση της Τούρλας), άλλοτε των Λατομείων Αγγέλου (όπου δημόσια ο σημερινός Δήμαρχος παραδέχτηκε την ύπαρξη μυστικής συμφωνίας (!)), άλλοτε του ΔΕΣΦΑ (με τη σύναψη της απόλυτα κενής πραγματικού περιεχόμενου, αλλά γεμάτης με… διαφημιστικά μηνύματα, περιβόητης συμφωνίας).

20 Μαρ 2014

Παρέμβαση στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και θετική ανταπόκρισή του, για τον υποθαλάσσιο αγωγό Αίγινας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για το μείζον ζήτημα της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, ζήτησε την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από μέρους του,  ώστε -τώρα που ολοκληρώθηκε η προμελέτη- να δοθεί η δυνατότητα με το εγκεκριμένο σύστημα μελέτη - κατασκευή,  ένταξης έργων συγκεκριμένης κατεύθυνσης, για το έργο του Αγωγού και να κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Αττικής.

«Σε ευχαριστώ, ώ, εταιρεία!»…

Εδώ και πολύ καιρό, η Σαλαμίνα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα σύμπλεγμα συμφερόντων που υποσκάπτουν το μέλλον της, το περιβάλλον της, την υγεία των κατοίκων της. Εδώ και πολύ καιρό, η ανατολική πλευρά του νησιού μας, ο πρώην Δήμος Αμπελακίων, βρίσκεται δέσμια ενός καθεστώτος ερμαφρόδιτου, όπου μια αναγνωρισμένη και διακηρυγμένη αρχαιολογική ζώνη, είναι ταυτόχρονα και βιομηχανική, (!) όπου ιστορικά μνημεία και μια ολόκληρη περιοχή –που, αν βρισκόταν σε κάποια άλλη χώρα, θα είχε μεταβληθεί σε πόλο έλξης και τουριστικής ανάπτυξης– έχουν «θαφτεί» από βιομηχανικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα βλαπτικές και επιβαρυντικές για την υγεία και το περιβάλλον.
Αυτά πια είναι γνωστά σε όλους.

19 Μαρ 2014

Ρούλα Νάννου Κύριε Τσαβαρή, ψυχραιμία ……….έρχονται και χειρότερα ! !

Στον Δήμαρχο του … χαστουκιού και της … σφαλιάρας, που με αυτό το λεξιλόγιο του φανερώνει μόνο το επίπεδό του και τίποτα παραπάνω, έχουμε να συστήσουμε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.
Μπορείτε να τον Θαυμάσετε και να Χειροκροτήσετε το ήθος του ανδρός.!!!!!!!!
Ήθελα όμως να ήξερα, τα χαστούκια και οι σφαλιάρες είναι απωθημένο του ή μήπως προσπαθεί να τα συμψηφίσει με τα απανωτά χαστούκια που τρώει από το ΣΔΟΕ;
Επί της ουσίας τώρα.
Η χθεσινή ανακοίνωση του δημάρχου εκτός από την προσφιλή του λάσπη και το ψέμα, αναφέρεται και σε έναν έλεγχο που

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΝΟΒΣ

Βρισκόμαστε την ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε, ότι η έναρξη μαθημάτων του 11ου Σχολείου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας, είναι την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 στις 19:00 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ.
          Τα μαθήματα είναι διάρκειας 8 Εβδομάδων και θα πραγματοποιούνται, τα μεν Θεωρητικά κάθε Δευτέρα απόγευμα, επί τρίωρο, τα δε Πρακτικά κάθε Σάββατο η Κυριακή πρωί (εξάσκηση εν πλω), επί οκτάωρο.
          Οι καθηγητές των θεωρητικών μαθημάτων είναι επιστήμονες μέλη του ΝΟΒΣ, με γνώση και εμπειρία στα αντικείμενα που διδάσκουν.
          Ο εκπαιδευτής των πρακτικών μαθημάτων, μέλος του ΝΟΒΣ, είναι διπλωματούχος από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, με σημαντική εμπειρία.
          Οι απόφοιτοι μετά από γραπτές εξετάσεις αποκτούν Δίπλωμα αναγνωρισμένο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καθημερινά 19:00 έως 20:00 στις Εγκαταστάσεις ΝΟΒΣ
                                             ή στο τηλέφωνο 6945100607 ή στο www.nobs.gr

Στον Πόρο θα γίνονται πλέον οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών της περιοχής των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, καθορίστηκαν οι χώροι αφετηριών των εξεταστικών επιτροπών πρακτικών εξετάσεων για τους υποψηφίους οδηγούς μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων (Α΄ και Β΄ κατηγορίας), στον Πόρο, στο χώρο του νέου λιμένα (πλησίον παιδικής χαράς).
Πλέον, οι παραπάνω εξετάσεις για τους κατοίκους της περιοχής των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας, θα γίνονται στον Πόρο και όχι στον Πειραιά, από την αρμόδια διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

18 Μαρ 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Πέμπτη 20 Μαρτίου και ώρα 12:30 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Δραπετσώνας

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η   ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Σας καλούμε, την Πέμπτη 20 Μαρτίου και ώρα 12:30 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Δραπετσώνας (Αγωνιστών Πολυτεχνείου & Καραϊσκάκη - Δραπετσώνα), όπου οι υποψήφιοι Δήμαρχοι:

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ. Α. Παρέμβαση προς τον ΓΓ αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής κ Αγγέλακα για την επαναλειτουργία “λατομείων ΑΓΓΕΛΟΥ”

Σαλαμίνα, 17 Μαρτίου 2014
ΠΡΟΣ:   ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κο  Μ. ΑΓΓΕΛΑΚΑ
Αναφερόμενοι στην με αρ. 01/14 απόφαση της  2ης Α’βαθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Πειραιά, με την όποια αποχαρακτηρίζεται τμήμα αναδασωτέας έκτασης 1154,62 m2,

17 Μαρ 2014

Δελτίο Τύπου του συγκροτήματος “Spanopoulos Group” γιατί η αλήθεια έχει δυο όψεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          Στην περιοχή ΚΑΤΩ ΠΟΥΝΤΑ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ,  ως γνωστό, λειτουργούσαν  ναυπηγεία, -ΝΕΜΟ & ΑΡΓΩ- από το 1962. Το 1999, η έκταση 36.000 m2, οι σιδηροτροχιές και γλίστρες, εντός θαλάσσιου χώρου 13.000m2, και οι πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις πέρασαν στην κυριότητα των αδελφών Σπανόπουλου, οι οποίοι μετά από τεράστιο αγώνα κατάφεραν να το επαναλειτουργήσουν το 2005. Έκτοτε, και εν μέσω κρίσης,

15 Μαρ 2014

Μαζική αντίδραση για τα Ναυπηγεία Σπανόπουλου

Σάλο προκάλεσε η  απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου να εγκρίνει την προμελέτη επέκτασης της εταιρείας «Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.» (Σπανόπουλος) στο χερσαίο και ενάλιο χώρο στην Κάτω Πούντα Αμπελακίων που έχει χαρακτηριστεί ιστορικός και αρχαιολογικός, εδώ και πολλά χρόνια από την Πολιτεία.
Προκειμένου να διαφυλαχτεί η ιστορικότητα της περιοχής και η υγεία των κατοίκων από τις ρυπογόνες δραστηριότητες, κατόπιν πρωτοβουλίας της παράταξης «Νέα Πορεία Σαλαμίνας», τρεις δημοτικοί συνδυασμοί και τρεις σύλλογοι του νησιού συσπειρώθηκαν και αποφάσισαν να προβούν σε παρεμβάσεις στους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

13 Μαρ 2014

Ημερίδα για τα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Τροιζηνία

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, συνδιοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης
με θέμα «Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης», τη Δευτέρα 17 Μαρτίου και ώρα 17:30, στο Γυμνάσιο Γαλατά Τροιζηνίας.
Η ημερίδα σκοπό έχει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, που συγχρηματοδοτείται από την

Ο Σπύρος Σοφράς την Δευτέρα 17/03/2014 στον SalamisSol Web Radio στις 18:00΄

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-3-14 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ" ΠΑΡΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ" Κο ΣΟΦΡΑ ΣΠΥΡΟ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ......
ΔΕΥΤΕΡΑ 18.00-20.00 ΣΤΟ SALAMISOL WEB RADIO.....
www.salamisol.gr
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
http://salamisol.gr/live/index.php
 

Θράσος χωρίς όρια…

Πλησιάζοντας πια στην ώρα της αλήθειας, στην οποία ο κ. Τσαβαρής και οι συν αυτώ θα συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται στην ιστορική θέση της πιο θλιβερής περιόδου των δημοτικών μας πραγμάτων, ο σημερινός Δήμαρχος ξεπερνά και τον εαυτό του σε αμετροέπεια και προσπάθεια εξαπάτησης των Σαλαμινίων.
Με χθεσινό του Δελτίο Τύπου, ο κ. Τσαβαρής επαίρεται(!) για την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Μελέτης για Δεύτερη Αναβάθμιση του τερματικού σταθμού  ΥΦΑ νήσου Ρεβυθούσας (“επέκταση κρυογεννητικών δραστηριοτήτων για την αύξηση του ρυθμού αεριοποίησης”) από τον ΔΕΣΦΑ Α.Ε., η οποία Μελέτη εγκρίθηκε στις 6/3/2014 από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις ψήφους μόνο των Δημοτικών Συμβούλων του κ. Τσαβαρή (και όχι όλες). 

12 Μαρ 2014

Η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» για τη συνέντευξη Τύπου του Βαγγέλη Αστράκου

Η “Νέα Πορεία Σαλαμίνας”, δημοτική παράταξη του κ. Σπύρου Σοφρά, πρ. και υποψ. Δημάρχου Σαλαμίνας, με την ευκαιρία της πρόσφατης Συνέντευξης Τύπου του κ. Βαγγέλη Αστράκου, πρ. Δημάρχου και πρ. Βουλευτή Σαλαμίνας, δηλώνει για άλλη μια φορά την ικανοποίησή της για τη συνεργασία των δύο πρώην Δημάρχων στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.
Όπως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν οι πολυπληθείς δημότες που παρακολούθησαν τη συνέντευξη, οι θέσεις του κ. Αστράκου και οι απόψεις του, δοσμένες μ’ έναν αυθόρμητο και καταλυτικό καταγγελτικό λόγο, τόσο στην ομιλία του όσο και στις απαντήσεις του προς τους δημοσιογράφους, συμπίπτουν με τις θέσεις του κ. Σοφρά,

Δέκα νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 17.325.951 ευρώ ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Οι προγραμματικές συμβάσεις 10 νέων έργων εγκρίθηκαν χθες κατά την 9η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, τα οποία θα υλοποιηθούν σε Δήμους της Περιφέρειας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Συγκεκριμένα πρόκειται για δέκα (10) έργα, συνολικού προϋπολογισμού 17.325.951 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ανέφερε: «Ανεξαρτήτως του προεκλογικού πνεύματος που επικρατεί, εμείς μένουμε πιστοί και αφοσιωμένοι στο έργο που ξεκινήσαμε. Με την έγκριση των δέκα νέων αυτών προγραμματικών συμβάσεων, θα βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Όταν οι άλλοι επιδίδονται

10 Μαρ 2014

ΟΧΙ στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά, του Εθνικού μας λιμανιού

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης με αφορμή την επιχειρούμενη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ιστορικό λιμάνι του Πειραιά είναι το εθνικό μας λιμάνι, η ατμομηχανή της ανάπτυξης για τον ευρύτερο Πειραιά και είναι αδιανόητο να επιχειρείται ουσιαστικά η πλήρης ιδιωτικοποίησή του. Η ενέργεια αυτή αποκόπτει οριστικά τους Πειραιώτες από το λιμάνι τους, το οποίο πλέον θα λειτουργεί πέρα από κάθε κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, ως ξένη και αυτόνομη επικράτεια και μονοπώλιο των ιδιωτών.

Επιτυχής προβολή της Αττικής και των Νησιών της στη μεγάλη τουριστική έκθεση ITB BERLIN»

Ιδιαίτερα αποτελεσματική ήταν η πρώτη παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη μεγάλη τουριστική έκθεση ITB Berlin που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, συνοδευόμενος από την Περιφερειακή σύμβουλο Άννα Ροκοφύλλου και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε ολοκληρωμένα την Αττική με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά της.
Από τον ειδικό χώρο της Περιφέρειας Αττικής, μέσα στο Ελληνικό Περίπτερο  πέρασαν τις μέρες λειτουργίας της έκθεσης χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την περιήγησή τους στην Αττική και τα όμορφα νησιά της μέσα από τον ειδικό interactive χάρτη που

9 Μαρ 2014

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια για την επέκταση των ναυπηγείων Σπανόπουλου

Κίνηση Πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. 
(Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Ανατροπή)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια για την επέκταση των ναυπηγείων Σπανόπουλου 
Πλήθος απλών πολιτών, αλλά και εκπρόσωποι φορέων του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κίνησης Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. για την πραγματοποίηση ενημερωτικής επίσκεψης  στους αρχαιολογικούς χώρους των περιοχών Κυνόσουρα και Πούντα.
Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Τζένη Βαμβακά, τους οποίους ενημέρωσαν για τα προβλήματα της περιοχής η υποψήφια Δήμαρχος Δ. Καρούση και ευαισθητοποιημένοι πολίτες. 

8 Μαρ 2014

N.AY.MAXH.A ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8 Μαρτίου 1857 οι εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης βγαίνουν στους δρόμους και ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
157 χρόνια μετά κι ενώ οι γυναίκες έχουν κατακτήσει την πολυπόθητη ισότητα, συνεχίζουν να αμείβονται λιγότερο από τους άντρες για την ίδια εργασία.

Η υπ. δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ρούλα Νάννου για την γιορτή της γυναίκας

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, αφιερωμένη στην προσωπικότητα, τους αγώνες και τις κατακτήσεις της.
Επ΄ευκαιρία της ημέρας αυτής, εύχομαι στις γυναίκες όλου του κόσμου υγεία και δύναμη στην πορεία της ζωής τους.
Πορεία αγώνα, θυσίας και προσφοράς στους ανθρώπους γύρω μας.
Με εκτίμηση
Ρούλα Νάννου
Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

7 Μαρ 2014

Κίνηση Πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα των τοπικών blogs

H κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. εμπιστεύεται σταθερά για τη δημοσίευση των ανακοινώσεών της τα τοπικά blogs , που αποτελούν ένα βήμα ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, ανοιχτό στο κοινό.
Θεωρούμε θεμιτή την καταφυγή στην ανωνυμία, ως μέσο άμυνας απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή που απειλεί σήμερα κάθε ελεύθερη φωνή.
Προϋπόθεση φυσικά είναι να αποφεύγεται η εμπάθεια, η κακοήθεια και η λασπολογία.
Όποιος προσπαθεί να φιμώσει τον έλεγχο, τη σάτιρα και την κριτική, το κάνει διότι αντιλαμβάνεται ότι τα έργα του και τα επιχειρήματά του δεν πείθουν.
Γραφείο τύπου της κίνησης Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.

«Ναι στους bloggers, όχι στην υποκρισία»

Αναμνήσεις από το παρελθόν μας έφερε για άλλη μια φορά, ο σημερινός Δήμαρχος κ. Τσαβαρής, με τις συνεχείς αποστροφές στις οποίες, συχνά πια, καταφεύγει περί «ανώνυμων διαχειριστών» και «ανώνυμων σχολιαστών». Στην «ηρωϊκή» του εκείνη περίοδο, όταν ακόμα κανείς δεν είχε καταλάβει το ποιος ακριβώς ήταν ο υποψήφιος τότε Δήμαρχος κ. Τσαβαρής, συχνά χρησιμοποιούσε «φήμες» και «πληροφορίες» που αναγράφονταν σε κάτι σχετικά πρόσφατο, τότε, για την Σαλαμίνα: Τα περίφημα blogs. Φυσικά, χωρίς να υιοθετεί «άκριτα» τις πληροφορίες, τον θυμόμαστε όλοι να χρησιμοποιεί κάποια περίεργα σχόλια σε αναρτήσεις σε blogs, προκειμένου να ασκήσει… αντιπολίτευση στον τότε Δήμαρχο κ. Σοφρά.

Τα κοντά ποδάρια του Τσαβαρικού ψέματος

Όπως όλοι ξέρουν, καλέσαμε μέχρι στιγμής ουκ ολίγες φορές τον σημερινό δήμαρχο της Σαλαμίνας να ενημερώσει τους δημότες για το θέμα των δύο επισκέψεων του ΣΔΟΕ στο δημαρχείο. Οι απαντήσεις που πήραμε, από την… αυτού εξοχότητα, ήταν στην αρχή μια μικρή ανάρτηση στο facebook όπου ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το περιεχόμενο του ελέγχου, και προέτρεψε όποιον έχει έννομο συμφέρον να απευθυνθεί στο ΣΔΟΕ.
Κατόπιν, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε επιμένοντας στην ίδια γενικά γραμμή, η αυτού εξοχότης, συνέπλεξε τα αντικείμενα ελέγχου από το ΣΔΟΕ με προηγούμενες δημοτικές περιόδους, και μάλιστα αποκλειστικά. Χαρακτηριστικό ήταν, μάλιστα, ότι αντί να αναφερθεί καθαρά στο τι έλεγξε ακριβώς το ΣΔΟΕ,

Επέκταση Ναυπηγείου Σπανόπουλου. Απλή γλύστρα …..αποκαλεί την επιχωμάτωση 11 στρεμμ. Θάλασσας, ο κ.Τσαβαρής

Αμέσως, μετά την ενημέρωση από τον PERIVOS στις 26/2, ότι ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού με την από 3/2/2014 Απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση θεραπείας της εταιρείας “Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε” (Σπανόπουλου) για την επέκταση του ναυπηγείου, σήμανε συναγερμός.
   Η δημοτική αρχή όλο αυτό το διάστημα ποιούσε την νήσσαν, προφανώς διότι δεν ήθελε να το αναδείξει. Τούτο τεκμαίρεται και από το γεγονός ότι 3 συνεδριάσεις του ΔΣ έλαβαν χώρα από τις 3/2 που βγήκε η απόφαση του ΥΠΠΟΑ και σε καμία δεν συζητήθηκε. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι δεν ήταν ενήμερη.
Στις 28/2 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς πάλι το σοβαρό αυτό θέμα να περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

6 Μαρ 2014

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΔΕΣΦΑ ΚΑΙ… “ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ”

Στο δελτίο Τύπου μας υπό τον τίτλο «Πυροτεχνήματα φυσικού αερίου»,  διατυπώσαμε την απορία προς τι τα αντισταθμιστικά οφέλη για τα οποία εκαυχάτο ο κύριος Δήμαρχος ως αποτέλεσμα του περιβόητου (και πλέον διαβόητου) «Συμφώνου Συνεργασίας», διερωτώμενοι αν όλα αυτά δεν είναι παρά… «γυαλάκια σε ιθαγενείς» προκειμένου να επιτευχθεί κάποιος ανομολόγητος σκοπός του ΔΕΣΦΑ.
Όπως πάντα, σε ό ,τι αφορά τη σημερινή δημοτική αρχή, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν.
Τα αντισταθμιστικά που προσέφερε ο ΔΕΣΦΑ, είναι πράγματι “γυαλάκια σε ιθαγενείς”, και μάλιστα θαμπά, ώστε να μη διακρίνεται καθαρά η εικόνα. Αλλά το πράγμα άρχισε να ξεκαθαρίζει, από τη στιγμή που στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου, το 7ο κατά σειράν θέμα, είναι η συζήτηση για το:

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Όλη η Ευρώπη λέει όχι στα διαλυτήρια πλοίων, εμείς θα τα δεχτούμε και μάλιστα στον ιστορικό αρχαιολογικό μας χώρο?

ΚΙΝΗΣΗ   ΠΟΛΙΤΩΝ   Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α
ΚΑΛΕΣΜΑ
Η  δημοτική   κίνηση   πολιτών  Σαλαμίνας   ΝΑΥΜΑΧΗΑ,  στα  πλαίσια  των  ενεργειών  της για  την   αποτροπή του  ξεπουλήματος  του  αρχαιολογικού  χώρου και  την  απαράδεκτη ενέργεια  του  ΥΠΠΟ  για  την   καταρχήν  έγκριση  της επέκτασης των   ναυπηγείων Σπανόπουλου ,  πραγματοποιεί   την  Κυριακή   9/3/14  και  ωρα 11.00 πμ   μαζί  με την υποψήφια   περιφερειάρχη   Αττικής   κ.  Δούρου και  κλιμάκιο  Βουλευτών  του   ΣΥΡΙΖΑ ,