27 Δεκ 2013

Επιτυχής διακομιδή ασθενούς μαθητή από την Αίγινα

Απολύτως επιτυχής ήταν η διακομιδή 16χρονου μαθητή από την Αίγινα, σήμερα τα χαράματα, μετά από συνεργασία και συντονισμένες ενέργειες όλων των αρμοδίων υπηρεσιών.
Μετά από επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, υπήρξε άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και ο 16χρονος μαθητής μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού

23 Δεκ 2013

Η υπ. Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ρούλα Νάννου σας εύχεται Χρόνια Πολλά


Σήμερα το βράδυ στις 20.00, ο πρόεδρος του Αίαντα, Τάσος Λουκάς, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Σαλαμίνας, "ΚΥΧΡΕΑΣ"

 
Σήμερα το βράδυ στις 20.00, ο πρόεδρος του Αίαντα, Τάσος Λουκάς, μιλάει για την ομάδα, για τις προοπτικές και για το επερχόμενο 2014, στην εκπομπή "Έχετε πρόσκληση" με τον Γιάννη Γαβρίλη, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Σαλαμίνας, "kyxreas.gr".
 
Να είστε εκεί, στον Κυχρέα.
Καλή ακρόαση ...

Οι “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”, διοργανώνουν την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00, ανοιχτό σεμινάριο με θέμα “Αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα του 2014”.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σαλαμίνα, 22/12/2013
Οι “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”, θέλοντας να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κοινωνικής μάστιγας της ανεργίας, διοργανώνουν την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00, ανοιχτό σεμινάριο με θέμα “Αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα του 2014.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιήσει η κ. Σταυρούλα Δριβάκου, επαγγελματικός σύμβουλος, και θα γίνει στην αίθουσα “Πολιτιστικό Κύτταρο” του Συλλόγου Φίλων & Θαυμαστών Στέλιου Καζαντζίδη, στην Λεωφόρο Αιαντείου και Ειρήνης 1 (10η στάση).

22 Δεκ 2013

Ρούλα Νάννου. Όχι άλλα λύματα στην Ψυτάλλεια!

Όπως είναι γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Οδηγία 91/271/ΕΚ υποχρέωσε όλα τα κράτη μέλη να κατασκευάσουν δίκτυα αποχέτευσης αστικών λυμάτων, σε όλους τους οικισμούς άνω των 2.000 κατοίκων, η κατασκευή των οποίων θα βάρυνε κατά 75% την Ε.Ε. και κατά 25% το κράτος.
Η χώρα μας όμως λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούσε να καλύψει το ποσοστό της, με συνέπεια να μη μπορεί να εφαρμοστεί η Οδηγία.
Το 2010 η Ε.Ε., ειδικά για την Ελλάδα, δέχτηκε να καλύψει το 95% του κόστους και πίεσε τη χώρα μας να εφαρμόσει χωρίς καθυστέρηση την Οδηγία.
    Η κλιμακούμενη απειλή της Ε.Ε. για τα επικείμενα πρόστιμα ανάγκασε την Κυβέρνηση να εντάξει άρον άρον όλους ανεξαιρέτως τους οικισμούς της Ελλάδας στο πρόγραμμα κατασκευής έργων αποχέτευσης, όπως έγινε και με τους οικισμούς Αμπελακίων, Σεληνίων και Αιαντείου.

19 Δεκ 2013

Τσαβαρής, ο Δήμαρχος που Χάρισε την Περιουσία του Δήμου στην ΕΥΔΑΠ



Ο πρώην Σύμβουλός μου, κ. Τσαβαρής, στη θητεία μου ως δήμαρχος υπονόμευε και υπέσκαπτε συστηματικά το έργο μου, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να με εκθέτει.
Η αναφορά του συχνά πυκνά στη κατάσχεση του ποσού των 3,5 εκατ. € που έκανε η ΕΥΔΑΠ στο δήμο, είναι γνωστό σε όλους πως αφορούσε χρέος προηγούμενων δημάρχων και όχι δικό μου.
Εγώ απλά το κληρονόμησα !!  Προς λύπη του ή δυστυχώς γι’ αυτόν εξόφλησα πολύ μεγάλο μέρος του χρέους στην θητεία μου σε αντίθεση μ’ αυτόν.

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, οι υποψήφιες του συνδυασμού “ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ” διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία συνάντηση φίλων γυναικών στην αίθουσα ΛΕΟ

 
Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, οι υποψήφιες του συνδυασμού “ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ” διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία συνάντηση φίλων γυναικών στην αίθουσα ΛΕΟ.
Εκεί ανταλλάχθηκαν ευχές, αλλά ακούστηκαν και οι απόψεις των παρευρισκόμενων γυναικών σχετικά με τα δημοτικά δρώμενα και τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

16 Δεκ 2013

O συνδυασμός “ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ” της υπ. Δημάρχου κας Ρούλας Νάννου, επισκέφτηκαν χτες, την Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Λεμονίων

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 μέλη του συνδυασμού "ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ" με την υποψήφια  Δήμαρχο κα Ρούλα Νάννου , επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Λεμονίων Σαλαμίνας.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενίσχυση του έργου της αναστύλωσης του Βυζαντινού Ναού, έργο που πραγματοποιείται από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με την συνδρομή της Ηγουμένης Παχωμίας και των άλλων μοναχών.
Το έργο αυτό  αξίζει την συμπαράσταση όλων μας, φορέων και πολιτών ώστε να συντηρηθεί και να αναδειχθεί ένα σπουδαίο μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Γραφείο  Τύπου
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ

14 Δεκ 2013

PERIVOS Η δράση μας (Δεκέμβριος 2012 - Νοέμβριος 2013)


Δεκέμβριος 2012
Επιστολή προς τον δήμο για την έγκριση δενδροφυτεύσεων του Ομίλου σε πλατείας του νησιού.
Δημιουργία χριστουγεννιάτικου δένδρου από ... πλαστικά μπουκάλια με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε θέματα ανακύκλωσης.

Ιανουάριος 2013
Ανακύκλωση παλαιού χάρτου στα γυμνάσια και λύκεια του νησιού ύστερα από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Η δράση συνεχίζεται έως και τώρα.
Συμμετοχή στην δενδροφύτευση που διοργάνωσε η ΕΣΣΑΚ στα Σελήνια
Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και τον Διευθυντή Καθαριότητας του Δήμου Σαλαμίνας με θέματα απορρίμματα, ανακύκλωση, κομποστοποίηση.

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης: ΟΧΙ στη λειτουργία μεγάλης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην Αίγινα

Σχετικά με την άδεια χρήσης θαλασσινού νερού που δόθηκε για 10 χρόνια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για τη λειτουργία μεγάλης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση Λιγέα Αίγινας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όπως όλοι γνωρίζουν, με προσωπική μου παρέμβαση και εισήγηση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με την υπ. αριθμ. 213/2012 απόφασή του, ομόφωνα

9 Δεκ 2013

Παρέμβαση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Αντικυθήρων με τον Πειραιά και την Κρήτη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, απέστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την ακόλουθη επιστολή:
«Κύριε υπουργέ,
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση διακοπής των ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Αντικυθήρων με την Κρήτη, μια απόφαση που γυρίζει το ρολόι της ιστορίας 60 χρόνια πίσω, με καταστροφικές συνέπειες για το ιστορικό και μικρότερο νησί της Περιφέρειας Αττικής.

4 Δεκ 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 
Το  Κοινωνικό  -  Ιατρείο  -  Φαρμακείο  Αλληλεγγύης  Δ.  Σαλαμίνας  έχει  ανοιχτή  την  πόρτα  του  σε  όλους  τους  ανασφάλιστους  εμπόρους  της  Σαλαμίνας  και  τα  προστατευόμενα  μέλη  τους  που  χτυπήθηκαν  από  την  οικονομική  κρίση,  με  σκοπό  την  παροχή  Πρωτοβάθμιας  Περίθαλψης  σε  ανασφάλιστα  μέλη  (πρώην  και  νυν),  που  στερούνται  πλέον  ασφαλιστικής  κάλυψης  και  πρόσβασης  οποιασδήποτε  υπηρεσίας  υγείας.
Σε  μια  περίοδο  που  όλα  φαίνεται  να  αλλάζουν,  η  ανθρωπιά  και  η  αλληλεγγύη  οφείλουν  περισσότερο  από  παρά  ποτέ  να  χαρακτηρίζουν  την  καθημερινότητά  μας.
Έννοιες  και  διαχρονικές  αξίες  όπως  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ,  ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ,  ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ  μετουσιώνονται  σε  πράξη  και  βρίσκουν  στέγη  στο  Κοινωνικό  Ιατρείο – Φαρμακείο  Αλληλεγγύης  του  Δήμου  μας.

N.AY.MAXH.A ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 
 
Την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη στις 7.30 μμ  καλούμε σε ανοιχτή συνάντηση τα μέλη και τους φίλους της κίνησης μας στο νέο πολυχώρο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» Π. Φουρίκη 22 (παράλληλος ακτής Καραΐσκάκη στο ύψος των αγαλμάτων),