27 Ιουν 2013

Ήδη, με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση βεβαίωσης του οφειλόμενου Ειδικού τέλους έτους 2010 & 2011, έχει επέλθει βλάβη στο Δήμο ποσού άνω των 43.000 ευρώ.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Της Δημοτικής Συμβούλου και επικεφαλής Δημοτικής παράταξης του Δήμου Σαλαμίνας κας Ισιδώρας Νάννου, Μάνης 7, Σαλαμίνα.
ΠΡΟΣ
1)   Δήμαρχο Σαλαμίνας
2)   Διευθυντή και Προϊσταμένους Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου.
-------------------------
    Όπως γνωρίζετε, οι εκμεταλλευτές των λατομείων κατά την πώληση των υλικών εισπράττουν και το υπέρ του Δήμου Ειδικό τέλος 5% επί της τιμής πώλησης, προκειμένου να το αποδώσουν στο Δήμο (άρθρ.19 ν.1428/84), κατά την ίδια έννοια που αποδίδουν το ΦΠΑ στη Δ.Ο.Υ.

24 Ιουν 2013

Ο Εορτασμός των 2.500 χρόνων από την Ναυμαχία. Αφετηρία Ανάπτυξης για τον Τόπο

Επί δυόμιση χρόνια ο  Δήμαρχος Σαλαμίνας  ενεργώντας από μόνος του, χωρίς καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει αναλωθεί σε ένα  αγώνα εντός και εκτός Ελλάδας για την  ανάθεση του εορτασμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στη Σαλαμίνα.
Στην προσπάθειά του αυτή ως αιχμή του δόρατος έχει  τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από την ναυμαχία της Σαλαμίνας.  
Κατόπιν εισηγήσεως του κ. Σοφρά να έρθει επί τέλους  επίσημα στο Δημοτικό συμβούλιο και να συζητηθεί διεξοδικά η όλη πορεία και η εξέλιξη του εγχειρήματος, αυτό πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της 19/6/2013.
Ο κ.  Σοφράς λαμβάνοντας τον λόγο, έκανε γνωστές στο συμβούλιο τις απόψεις του συνδυασμού του, και τα σημεία  που διαφωνεί με τις μέχρι σήμερα κινήσεις του κ. Τσαβαρή.

17 Ιουν 2013

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α κάλεσμα στην συνδημιουργία του νέου συνδυασμού και του αυτοδιοικητικού προγράμματος του, την Πέμπτη, 20/6 στο Εργατικό Κέντρο στις 7.30μμ

ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.         
Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Ανατροπή          
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ
 
Η τοπική αυτοδιοίκηση που αποτελεί βάθρο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, έχει πληγεί σοβαρά τόσο από τις επιπτώσεις της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, όσο και από τον ‘Καλλικράτη’ που την επιφορτίζει με αυξημένες αρμοδιότητες  χωρίς να παρέχει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους.

15 Ιουν 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΩΣ, Η ΔΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΕΠΤΕΜΒΗ…….ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

ΝΕΑ   ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ   ΣΤΙΓΜΗΣ
 
ΜΕΤΑ   ΑΠΟ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   ΤΟ   ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ   ΤΟΥ   ΣΥΡΙΖΑ    Β   ΠΕΙΡΑΙΑ    ΠΑΝ.   ΛΑΦΑΖΑΝΗ   ΚΑΙ   ΤΖΕΝΗΣ   ΒΑΜΒΑΚΑ,   Η   ΔΟΥ    ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ    ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ   ΝΗΣΙ   ΜΑΣ    ΜΕΧΡΙ    ΣΕΠΤΕΜΒΗ…….ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 16 ης Συνεδρίασης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                 Σαλαμίνα  14 – 6 - 2013

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ                            Αρ.Πρωτ:  - 17089  - 

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η   16 ης Συνεδρίασης
Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 , να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 19η IOYNIOY   2013 ημέρα   ΤΕΤΑΡΤΗ   και ώρα  19.00  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ,  για  συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:
1.- Εορτασμός  των 2.500  χρόνων  από  την Ναυμαχία  της Σαλαμίνας  - Πολιτιστική  Πρωτεύουσα  της   Ευρώπης,  κατόπιν αιτήματος  του Δημ. Συμβούλου κ. Σοφρά  Σπυρίδωνα .

14 Ιουν 2013

Απάντηση στους γελοίους ανώνυμους κοντυλοφόρους. Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για να μην κλείσουν οι Δ.Ο.Υ.

Σε κατάθεση τροπολογίας, ώστε να μην κλείσουν οι ΔΟΥ στα νησιά, προχώρησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Συρμαλένιος. Η τροπολογία κατατέθηκε στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου, που είναι ήδη προς ψήφιση στη Βουλή. Αναμένεται με ενδιαφέρον τι θα πράξουν (αν θα την ψηφίσουν) οι άλλοι βουλευτές των νησιωτικών νομών. Η τροπολογία έχει ως εξής:
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ
ΣΤΟ Σ/Ν «Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατάξεις»

7 Ιουν 2013

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, υπ. Δημάρχου Μάριου Τραυλού

Πηγή: SALAMIS NEWS
Σήμερα (7/6/13) το απόγευμα έδωσε την πρώτη του συνέντευξη τύπου για να δηλώσει και επισήμως την κάθοδό του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ανακοινώνιοντας και το όνομα του νέου συνδυασμού ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. Την παρουσία τους έδωσαν σχεδόν όλοι οι Σαλαμίνιοι εκδότες-δημοσιογράφοι και κάποιοι bloggers.
Μετά την τοποθέτηση του και τον πρόλογο του υπ. Δημάρχου κ Μάριου Τραυλού δέχθηκε και τις πρώτες δημοσιογραφικές ερωτήσεις.

6 Ιουν 2013

Σπύρος Σοφράς. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο συνδυασμός μας “Νέα Πορεία Σαλαμίνας” ξεκάθαρα και χωρίς διγλωσσία τοποθετείτε ανοιχτά υπέρ της διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος στο νησί μας με κάθε κόστος, ως την πολυτιμότερη κληρονομιά, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, καλύτερη απ’ ότι εμείς την παραλάβαμε.

3 Ιουν 2013

Οι δήμαρχοι των μηνύσεων και των δικαστηρίων (Μακρής και Τσαβαρής) ένωσαν τα πυρά τους κατά του πολιτικού τους αντιπάλου κ. Σοφρά.

 
Σαλαμίνα 3 Ιουνίου 2013
Για όσους στήριξαν τις ελπίδες τους, για να βγουν από την αφάνεια και τα πολιτικά τους αδιέξοδα, στην δίκη του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, για την “αποχέτευση” που ήταν προγραμματισμένη στις 28/5, πλανήθηκαν πλάνην οικτράν. Θα ‘λεγα, έφυγαν με “σπασμένα” φτερά και “στραπατσαρισμένες” ελπίδες μια και η δίκη ανεβλήθη επ’ αόριστον, με σύμφωνη γνώμη και της κας εισαγγελέως και όλης της έδρας, μετά από πρόταση του συνηγόρου υπερασπίσεως.
Η αλήθεια είναι, πως η έδρα δέχτηκε την άποψη της υπεράσπισης, πως δεν είναι δυνατόν να δικαστούν οι κατηγορούμενοι δυο φορές για το ίδιο αδίκημα μια και αναμένεται το βούλευμα σε μεγαλύτερο βαθμό (σε δήλωσή του ο κ. Σοφράς, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι πιθανόν η υπόθεση θα πάει στο αρχείο δεδομένου ότι μετά την προανάκριση δεν στοιχειοθετείται κατηγορία).