30 Μαΐ 2013

Ο Δημήτρης Κατσικάρης, βάζει τα πράγματα στην θέση τους δίνοντας τέλος στα ψέματα των επιτήδειων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
 «Για τις διαδικασίες δέσμευσης παρανόμως εξαχθέντων προϊόντων από τα Λατομεία Αγγέλου στη Σαλαμίνα»
«Επειδή ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά ψέματα και μισές αλήθειες για το εν λόγω θέμα, με αφορμή την απόφασή μου για σφράγιση των Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων  θραύσης, λειοτρίβισης και ταξινόμησης αδρανών υλικών της εταιρίας «Αγγέλου Λατομεία Σαλαμίνας Α.Ε», εντός της λατομικής περιοχής, στην θέση Γούβα - Μπατσί, του Δήμου Σαλαμίνας, διαβιβάζω το με αριθμό πρωτοκόλλου 27472/22828/22-5-13 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καλογερόπουλου (βλέπε ΕΔΩ),

28 Μαΐ 2013

Έλεγχος στην περιοχή Κολώνας Αίγινας και έναρξη διαδικασίας διοικητικών κυρώσεων

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Πειραιώς και Νήσων διενήργησε αυτοψία στην παραλία του κρυπτού λιμένα (Κολώνα) Αίγινας.
Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκαν παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας στο χώρο, με διανοίξεις, διαπλατύνσεις, εκριζώσεις δενδρυλλίων και γενικότερη αναδιαμόρφωση, χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις και, κυρίως, χωρίς έγκριση περιβαλλοντικών όρων.
Κατόπιν τούτων, από τις υπηρεσίες της  Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

22 Μαΐ 2013

Συνάντηση της βουλευτού Β’ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Γιαννακάκη, με τον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, κ. Άγγελο Συρίγο

Η βουλευτής Β’ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Γιαννακάκη, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, κ. Άγγελο Συρίγο προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμμετοχή της, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις εργασίες της Ad Hoc Επιτροπής του Συμβουλίου για θέματα Ρομά.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση των Ελλήνων Ρομά και οι διυπουργικές δράσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη με σκοπό την βελτίωση της υφισταμένης κατάστασής τους και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.
Η Μαρία Γιαννακάκη ανέδειξε το ζήτημα που έχει προκύψει μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με τον Ν 3838/2010 για την απόδοση ιθαγένειας και επεσήμανε τον κίνδυνο κενού Νόμου.

Δήμος Σαλαμίνας, μετά την απόρριψη, θα επανεισαγάγει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22 Μαΐου 2013
Σε συνέχεια της ηλεκτρονικής ανάρτησης στο διαδίκτυο με αφορμή την ακύρωση από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής των αποφάσεων υπ΄ αριθ. 107/2013, 115/2013 και 126/2013 και προς αποφυγήν δημιουργίας εντυπώσεων, επειδή το σύνηθες αυτό φαινόμενο, της ακύρωσης για τυπικούς λόγους επιχειρείται να αναδειχθεί σε μέσο τρομοκράτησης των Σαλαμίνιων εμπόρων εις τους οποίους υπάρχουν οφειλές και μάλιστα προηγουμένων Διοικήσεων του Δήμου, τονίζουμε τα εξής:
Ο Δήμος αν και θα μπορούσε να υποστηρίξει την εγκυρότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου προσφεύγοντας στην επιτροπή  του άρθρου 152, εντούτοις προκρίνει ως προς την  συντομότερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, να επανεισαγάγει προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο τις αποφάσεις που ακυρώθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις υποδείξεις της Περιφέρειας.
Μικρό και περιορισμένο λοιπόν το χρονικό διάστημα εκμετάλλευσης ενός συνήθους τυπικού γεγονότος για όσους περίμεναν να δρέψουν δάφνες.
Άνθρακες και πάλι ο θησαυρός που ανακάλυψαν.
Γραφείο ενημέρωσης Δήμου Σαλαμίνας

20 Μαΐ 2013

Σύσκεψη για τα προβλήματα της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου

 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης συγκάλεσε νέα ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του βιολογικού καθαρισμού και του αποχετευτικού δικτύου Πόρου. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, ο πρώην Δήμαρχος και Περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Σπυρίδων, ο Γενικός Διευθυντής υποδομών της Περιφέρειας Θόδωρος Καρδοματέας, ο Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων Νάσος Μοσχολέας και συνεργάτες τους τεχνικοί.
Μετά από την παρουσίαση των αυτοψιών που έγιναν από τις διευθύνσεις της Περιφέρειας σε όλα τα επίπεδα και μετά από εκτενή διάλογο, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
Ο Δήμος Πόρου να προβεί σε άμεση διαδικασία εγκατάστασης ομάδας συντήρησης των εγκαταστάσεων δικτύου αποχέτευσης και της μονάδας βιολογικού καθαρισμού.

18 Μαΐ 2013

79ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ FORD 2013 ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο Ν.Α.Ο.Σ.

Στην 2η θέση του πίνακα μεταλλίων της κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών και στην 4η θέση της γενικής κατάταξης του 79ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας FORD, πλασαρίστηκε ο Ναυτικός Όμιλος του Νησιού μας, κατακτώντας 4 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο.
Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ και ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ. Το ασημένιο κατέκτησε η ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗ ΚΩΝ/ΝΑ.
Μετά την λήξη του Πρωταθλήματος ο Ολυμπιονίκης Λ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ και 2οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Γ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ και Ν. ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ, μετά από πρόσκληση της

17 Μαΐ 2013

ΟΕΕΣΣ, ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΣΤ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΩΝ

Η σύγκρουση του Υπουργείου Ναυτιλίας με τις κοινοπραξίες ιδιοκτητών των F.B. της γραμμής Σαλαμίνας - Περάματος  οδήγησε, για λίγες ώρες, σε αποκλεισμό χιλιάδες πολίτες, που έχουν την ατυχία να  χρησιμοποιούν   για την καθημερινή τους μετακίνηση, υπό μορφή αστικής συγκοινωνίας  προς και από το λεκανοπέδιο της Αττικής μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι την μεγαλύτερη  γραμμή της Ευρώπης. Τα ετήσια στοιχεία που καταγράφονται  για την  λειτουργία αυτής της γραμμής είναι: 13.000.000 επιβάτες, 3.000.000 μικρά αυτοκίνητα, 1.300.000 δίκυκλα,  280.000 φορτηγά αυτοκίνητα.
Δυστυχώς η σοβαρότητα με την οποία  αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα τόσο από το Υπουργείο Ναυτιλίας όσο και από τις κοινοπραξίες των ιδιοκτητών, είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον ρόλο που διαδραματίζει η λειτουργία αυτής της γραμμής  στην ζωή των 80 χιλιάδων κατοίκων της Σαλαμίνας. 
Το ζήτημα που προκάλεσε την σύγκρουση, ήταν η εφαρμογή της οδηγίας 2009/20/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την ασφάλιση  για αστική κάλυψη των πλοιοκτητών, σε περίπτωση ναυτικού ατυχήματος. Η οδηγία αυτή  ενσωματώθηκε στην Εθνική μας νομοθεσία από 31.12.2011 με το Προεδρικό Διάταγμα 6/2012.
Για ενάμιση περίπου χρόνο, την εφαρμογή τη Ευρωπαϊκής οδηγίας την διαπραγματεύονταν εκπρόσωποι των κοινοπραξιών και από 5.4.2003 παρουσία του Δημάρχου Σαλαμίνας  με το Υπουργείο Ναυτιλίας,  χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ευαισθησία από τους συμμετέχοντες σε αυτό τον διάλογο, να ενημερώσουν την κοινή γνώμη.
 Τελικά το Υπουργείο με δελτίο τύπου στις 8.5.2013, μέσω του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας, ενημέρωσε Φορείς της Σαλαμίνας, συμπεριλαμβανομένης της ΟΕΕΣΣ,  ότι «οι πλοιοκτήτες όλων των άλλων πορθμειακών γραμμών της χώρας έχουν συμμορφωθεί προς τις απαιτήσεις του Π.Δ. και έχουν προσκομίσει τις σχετικές βεβαιώσεις, εκτός από τις Κοινοπραξίες των F.B. Σαλαμίνας, αν και τους δόθηκε 3 φορές παράτασης συμμόρφωσης, με αποτέλεσμα από το βράδυ της Δευτέρας 13.5.2013 να απαγορεύσει τον απόπλου των ανασφάλιστων πλοίων των κοινοπραξιών.»
Τελικά το Υπουργείο Ναυτιλίας από το βράδυ της Δευτέρας 13.5.2013 απαγόρευσε την συνέχιση εκτέλεσης των δρομολογίων των ανασφάλιστων πλοίων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί  έντονο πρόβλημα  στην μετακίνηση των πολιτών. 
Μας δημιουργείτε το εύλογο  ερώτημα, «αφού το ίδιο το Υπουργείο προσδιόρισε τον χρόνο απαγόρευσης των δρομολογίων,   δεν επέλεξε λύση άμεσης εφαρμογής, με την έγκαιρη μετακίνηση στην Σαλαμίνα πλοίων από άλλες πορθμειακές γραμμές ώστε να μην οδηγηθεί η Σαλαμίνα σε κατάσταση ομηρίας, αφού σχηματίστηκαν ουρές που ξεπερνούσαν τα 500 μέτρα  στις 14.5.2013 που σταδιακά αντιμετωπίστηκε.»
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας  από τις Κοινοπραξίες αφού δεν θεώρησαν αναγκαία την έκδοση, έστω υποτυπώδους δελτίου τύπου ή ανακοίνωσης,  που να γνωρίζουν στους «πελάτες»  τις θέσεις τους και να ζητήσουν συγνώμη  για την έκρυθμη  κατάσταση που δημιουργήθηκε. 
Όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί στην αναγκαιότητα της δημιουργίας εναλλακτικής λύσης στην μετακίνηση των πολιτών που δεν μπορεί να είναι άλλη από την γέφυρα με όρους και προϋποθέσεις για τους οποίους θα επανέλθουμε με νεώτερο δελτίο Τύπου.
 
Ζητάμε:
·         Να καταργηθεί η απελευθέρωση των ναύλων στην θαλάσσια συγκοινωνία που εξυπηρετεί την Σαλαμίνα, με την τροποποίηση της σχετικής κοινής Υπουργικής απόφασης του 2001.
·         Τον χαρακτηρισμό των πορθμειακών γραμμών  σαν «ΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ» με άμεση εφαρμογή της πολιτικής εισιτηρίων που ισχύει σε όλες τις αστικές γραμμές (Εκπτώσεις –κάρτες απεριορίστων διαδρομών, δωρεάν μετακίνηση ευπαθών ομάδων κλπ.).
·         Ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση.

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Ρούλα Νάννου. Το ταμείο είναι μείον

 
Τώρα που κόπασε λίγο ο κουρνιαχτός από τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές ορισμένων, είναι ώρα να κάνουμε ταμείο και να αποδώσουμε τα του Καίσαρος.
Η κόντρα που καλλιεργήθηκε με το Υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης των σκαφών προς τρίτους βάσει των διατάξεων του ΠΔ 06/12, ήταν τελείως αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη.
Συνέπεια αυτής η αποδρομολόγηση των ferries με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Οι αγαπητοί ιδιοκτήτες, πρέπει να ξέρουν ότι με την κάλυψη αυτή, που επιβάλλεται από την Κοινοτική Οδηγία 2009/20/EC (γνωστή στο ναυτικό κόσμο ως P&I), τίθεται περιορισμός ευθύνης των Πλοιοκτητών σύμφωνα με την Διεθνή Σύμβαση και αποζημιώνονται πλήρως τόσο τα μέλη του πληρώματος όσο και οι επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημίας κατά τη διάρκεια του πλου.

14 Μαΐ 2013

Το Υ.Ν.Α, βάζει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκτέλεση των δρομολογίων και την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών στις δρομολογιακές γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας και Πέραμα - Φανερωμένη Σαλαμίνας 
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκτέλεση των δρομολογίων και την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών στις δρομολογιακές γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας και Πέραμα - Φανερωμένη Σαλαμίνας. Πρόκειται για τις μοναδικές πορθμειακές γραμμές στη χώρα στις οποίες οι πλοιοκτήτες δεν έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωση ασφαλιστικής κάλυψης των πλοίων, ενώ δεν διαφαίνεται πρόθεση συμμόρφωσης με τη νομοθεσία.  
Με την ασφαλιστική κάλυψη αποζημιώνονται πλήρως οι επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς κατά την διάρκεια του πλου, αλλά και οι θιγόμενοι σε περίπτωση θαλάσσιας ρύπανσης.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης,

11 Μαΐ 2013

Γι’ άλλη μια φορά τρέχουμε κατόπιν εορτής. Στόχος ο εντυπωσιασμός κι όχι η αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων που προϋπήρχαν εδώ και μήνες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
11 Μαΐου 2013
Ο Δήμος Σαλαμίνας καλεί τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού μας στην έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13- 5-2013 στην αίθουσα « Δημ. Μπόγρη» και ώρα 18.00μμ, προκειμένου να τους ενημερώσει για τους άμεσους κινδύνους από τον επικείμενο αποκλεισμό της Σαλαμίνας από την Τρίτη 14-5-2013.
Συγκεκριμένα  το τελευταίο χρονικό διάστημα  βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα η διένεξη μεταξύ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των πλοιοκτητών των Κοινοπραξιών των Ε/Γ-Ο/Γ  σκαφών της Σαλαμίνας σχετικά με την εφαρμογή της 2009/20 Οδηγίας της Ε.Κ  και του 6/2012 Προεδρικού Διατάγματος.
Οι  Κοινοπραξίες της Σαλαμίνας θεώρησαν ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις αφορούν τα ασφάλιστρα των ποντοπόρων πλοίων και όχι τα πλοία που κινούνται ενός λιμένος,

9 Μαΐ 2013

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΝΟΒΣ) ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΝΕΑ

Αρτοκλασία
            Το Σάββατο 13 Απριλίου τελέσθηκε η καθιερωμένη σε ετήσια βάση Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου (Λεμόνια) προστάτη των θαλασσινών από τον ΝΟΒΣ. Χοροστάτησε ο αιδεσιμότατος π. Λάμπρος Μάθεσης και συμμετείχαν πολλά μέλη και φίλοι του ΝΟΒΣ. 
Διασυλλογικός αγώνας τριγώνου
- Ο ΝΟΒΣ συμμετείχε στον διήμερο διασυλλογικό αγώνα,  που διοργάνωσε ο ΝΟΕΦ στις 28 και 29 Απριλίου στο Φάληρο για σκάφη τύπου optimist.

1 Μαΐ 2013

ΝΤΑΜΑΡΙ: Παρέμβαση κας Νάννου στην Απόφαση Διακοπής ρεύματος στα «ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΑΕ.»

Αξιότιμε κε Αντιπεριφερειάρχη,
Η απόφασή σας (αρ. πρωτ. 553 / 2-4-2013 πατήστε ΕΔΩ) η οποία επιβάλλει την διακοπή ρεύματος στο σπαστηροτριβείο της εταιρείας ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ  ΑΕ στο νταμάρι του Μπατσί, και η οποία κατέστη αναπόφευκτη εξαιτίας της συνεχιζόμενης αυθαιρεσίας του Εκμεταλλευτή, ήταν πλήρως δικαιολογημένη και επιβεβλημένη αφού το μέτρο της σφράγισης αποδείχτηκε ανεπαρκές και ατελέσφορο.
Όμως φρονώ ότι η απόφαση αυτή, όπως έχει διατυπωθεί, δεν πρόκειται να επιφέρει το προσδοκώμενο από το νόμο αποτέλεσμα, διότι η έννοια της ‘εγκατάστασης’ έχει

Συμμετέχει και η δημοτική αστυνομία της Αθήνας σε επιχειρήσεις-σκούπα κατά αστέγων;

«Πογκρόμ» εναντίον αστέγων στο Δήμο Αθηναίων κατήγγειλε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ελένη Πορτάλιου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της «εφημερίδας των Συντακτών» και τα στοιχεία που έχει η Ανοιχτή Πόλη εξαπολύθηκε από την αστυνομία «πογκρόμ» εναντίον των αστέγων που μένουν σε δρόμους του κέντρου αλλά και  συνοικιών.
Όπως κατήγγειλε η κ. Πορτάλιου, η «επιχείρηση σκούπα» γίνεται ως εξής:
Με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων οι άστεγοι οδηγούνται σε αστυνομικά τμήματα σε όλη την Αττική , ενώ καταστρέφεται η ελάχιστη οικοσκευή τους. Στη συνέχεια αφήνονται σε διάφορα απομακρυσμένα από το κέντρο σημεία, όπως Βάρη, Ωρωπός κ.λπ. με

Ευχές από την υπ. Δήμαρχο Ρούλα Νάννου


Ευχές από ΚΥΧΡΕΑΣ WEB RADIO και του δραστήριου συλλόγου “Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη”