25 Απρ 2013

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. κίνηση δράσης πολιτών Σαλαμίνας, ανοιχτή συζήτηση Σάββατο 27/4/2013 αίθουσα Δημ. Μπόγρη

Ανοιχτή συζήτηση 
 
με θέμα :
 
” Πολιτικές εξελίξεις – η πρόταση της αριστεράς “
 
Εισηγητής : Παναγιώτης Λαφαζάνης
 
Σάββατο 27 Απρίλη
 
ώρα 7μμ στην Αίθουσα Μπόγρη

22 Απρ 2013

Ετοιμάζεται για την αντιπυρική περίοδο η Π.Ε Πειραιά

Σύσκεψη για τα μέτρα προληπτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, εν όψει της θερινής αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Ε. Πειραιά και της Π.Ε. Νήσων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων πολιτικής προστασίας, όπως η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι Στρατιωτικές και Λιμενικές Αρχές, οι Δήμοι, τα Νοσοκομεία, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΤΕ, οι εθελοντικές οργανώσεις και οι αρμόδιες Διευθύνσεις της Π.Ε. Πειραιά. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα μέτρα και οι δράσεις που απαιτούνται για την προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής, όπως:
- Εργασίες αντιπυρικής προστασίας σε δάση για τη διευκόλυνση του έργου καταστολής (βελτίωση – συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, εγκατάσταση δεξαμενών νερού και πυροφυλακίων, φυτοτεχνικές εργασίες κλπ).

17 Απρ 2013

Πρόταση Σοφρά για συζήτηση «Εορτασμός των 2500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»

ΑΠΟ: Σπύρος Σοφράς
          Αρχηγός  Μείζονος Μειοψηφίας
 
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
 
Σαλαμίνα:   17 Απριλίου 2013
 
ΘΕΜΑ: Εορτασμός των 2500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας –  Πολιτιστική                      Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
 
Κυρία Πρόεδρε
Τελευταία παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, με το σοβαρότατο  αυτό  θέμα, για το οποίο η πρωτοβουλίας των κινήσεων είναι αρμοδιότητα του Δήμου μας, όπως στην εκδήλωση Portnet.gr και  Passport  την 11/4/2013 στον Πειραιά, δελτίο τύπου Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσικάρη την 12/4/2013 και δελτίο τύπου, του γραφείου τύπου, του Υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου. Κρίνω ότι το θέμα λόγο της σοβαρότητάς του, δεν μπορεί και ούτε εξαντλήθηκε στη προ ημερησίας διάταξης συζήτηση-ενημέρωση  που το έφερε ο κ. Δήμαρχος στο Συμβούλιο της 15/4, δεδομένου ότι δημιουργήθηκαν  πολλά κενά και αφέθηκαν ασαφή – αδιευκρίνιστα σημεία, κατόπιν τούτων
Παρακαλώ όπως, εφόσον κρίνετε αναγκαίο, την διεξαγωγή εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου με Θέμα «Εορτασμός των 2500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», διαφορετικά να το   εισάγετε ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όποτε προγραμματίσετε, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κ. Δήμαρχο να φωτίσει περισσότερο το σοβαρότατο αυτό θέμα.   
 
Σπύρος Σοφράς
Αρχηγός Μείζονος Μειοψηφίας
 

2 εκατ. ευρώ σε Δήμους για προγράμματα κατά ναρκωτικών


Τη χορήγηση 2 εκατομμυρίων ευρώ για χρηματοδότηση από Δήμους  προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης κατά των ναρκωτικών, αποφάσισε ο  Υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Το ποσόν αυτό  κατανέμεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα δοθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., στο πλαίσιο σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης.

 

12 Απρ 2013

Ενισχύσεις σε παραγωγούς ελαιόλαδου από μικρά νησιά, η Σαλαμίνα ξανά στην απέξω!!!


 
Περίπου 10 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε 50.000 παραγωγούς για τη Διατήρηση Παραδοσιακών Ελαιώνων Μικρών Νησιών του Αιγαίου. Οι σχετικοί διασταυρωτικοί έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί και όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η πληρωμή θα γίνει στο διάστημα από 23 έως 29 Απριλίου.

11 Απρ 2013

ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά …”

 
Προσπαθώντας να απαντήσει στις σοβαρότατες αιτιάσεις της πρόσφατης ανοιχτής επιστολής μου, για την απόφαση που εκμαίευσε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας, αναφορικά με το ζήτημα της επιβολής τελών στον ΟΛΠ, για το λατομείο της Τούρλας, ο κ. Τσαβαρής, εκτέθηκε, ανεπανόρθωτα, αυτή τη φορά.
Στο Δελτίο Τύπου, που ήρθε σαν απάντηση στην ανοιχτή επιστολή μου, και που ο κ. Τσαβαρής δεν έχει ούτε το θάρρος να το υπογράψει, βάζοντας τεχνηέντως το … Γραφείο ενημέρωσης του Δήμου να υπογράψει ένα κείμενο που υποτίθεται ότι με καταγγέλλει, ο κ. Τσαβαρής επιδίδεται στο … αγαπημένο του σπορ. Για μια ακόμη φορά παραποιεί την αμείλικτη -γι΄αυτόν- πραγματικότητα και μάλιστα με τρόπο βάναυσο.
Ανασύρει και χρησιμοποιεί “προϊστορικά” έγγραφα και τα χρησιμοποιεί όπως, μόνο τον ίδιο βολεύει, αγνοώντας επιδεικτικά (ή μήπως επιλεκτικά;) τις ανάγκες και τις

10 Απρ 2013

«Νέα έργα στην περιοχή Τροιζηνίας, από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων»


Μετά από προετοιμασία και εισήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα της Ενότητας δύο σημαντικών έργων, ενώ ομόφωνα αποφάσισε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Τροιζηνίας και Περιφέρειας Αττικής για την ένταξη, χρηματοδότηση και κατασκευή ενός ακόμη σημαντικού έργου στην περιοχή. Συγκεκριμένα:

Στην 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους τα παρακάτω:

1.            «Μελέτη βελτίωσης επαρχιακής οδού Νο 58 Γαλατά - Λεμονοδάσος προς  Μετόχι Ερμιόνης», προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

Παρέμβαση Ρούλας Νάννου στο Περιφ/κό Συμβούλιο

 
Κύριε Πρόεδρε,
Σχετικά με τη Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προσθήκη δραστηριότητας διάλυσης πλοίων της επιχείρησης ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. που βρίσκεται εγκατεστημένη στην Κάτω Πούντα στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, άκουσα τον κ. Προμπονά και θα ήθελα κατ΄ αρχάς να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την αρνητική εισήγησή του προς το Συμβούλιο, έστω και για το συγκεκριμένο λόγο που αναφέρεται σ΄αυτήν.
Όμως, επιτρέψτε μου να σας προβληματίσω λίγο, μεταφέροντας την ανησυχία σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για την καινούργια δραστηριότητα από την οποία επαπειλείται το νησί.
Κύριε Πρόεδρε,  το νησί μας βάλλεται από πολλές μεριές.
Ψυττάλεια, Ρεβυθούσα, νταμάρια, ιχθυοτροφεία και ναυπηγο-επισκευαστική ζώνη, είναι δραστηριότητες οι οποίες έχουν προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην υγεία των κατοίκων.

8 Απρ 2013

Ο άνθρωπος δεν πρέπει να κρίνεται από τον τρόπο που μιλάει αλλά από τον τρόπο που σωπαίνει (Τσάρλς Κόλτον)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ο άνθρωπος δεν πρέπει να κρίνεται από τον τρόπο που μιλάει αλλά από τον τρόπο που σωπαίνει (Τσάρλς Κόλτον)
Παγιδεύοντας το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας, στην τελευταία συνεδρίαση του, με το εκβιαστικό δίλλημα «θέλετε έσοδα για τον Δήμο ή όχι», ο κ. Τσαβαρής κατόρθωσε και εκμαίευσε μια έωλη και νομικά αστήρικτη απόφαση του Συμβουλίου, που θα … προσπαθήσει να επιβάλλει αναδρομικά λατομικά τέλη στον ΟΛΠ, για το νταμάρι της Τούρλας.
Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει προκαλέσει ο ίδιος, στο ζήτημα της Τούρλας, ο κ. Τσαβαρής προσπάθησε με ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ να εξασφαλίσει μια ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Φυσικά δεν τα κατάφερε. Ο στόχος του είναι προφανής. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις νομικές συνέπειες που τον περιμένουν για το θέμα αυτό.
Πέρα από την πλήρη ανυπαρξία νόμιμης δυνατότητας για την είσπραξη οποιουδήποτε είδους τέλους από τον ΟΛΠ, κάτι που το γνωρίζουν και οι … πέτρες, που τώρα κι αυτές γελάνε με τον κ. Τσαβαρή, υπάρχει κάτι άλλο, πολύ πιο σοβαρό στην απόφαση αυτή.

6 Απρ 2013

Με το ένα πόδι έκτος βρίσκεται και η πρόεδρος;.....για άλλες παραλίες ;;; Πόρτααααααααα Ρεεεεεεεεεε




πηγή: DRAKOUMEL PRESS

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας των Αμπελακίων κ. Δέσποινα Κιαβουράκη  με το ένα πόδι έκτος βρίσκεται λόγο υπέρ κόπωσης της χειμερινής περιόδου.

Βλέποντας το καλοκαιράκι να έρχεται, που αναμένεται και θερμό λέει να το ρίξει λίγο έξω  για χαλάρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι έτοιμη για άλλες παραλίες….. εμείς τις ευχόμαστε καλή ξεκούραση και γρήγορο μαύρισμα, μιας και το έχει μεγάλη ανάγκη!

5 Απρ 2013

Ανιστόρητο δελτίο τύπου; Αλήσμων ή προσπάθεια μεταβίβασης ευθυνών; Ο ίδιος καταγγέλλει τότε τον δήμο, σήμερα το “ξεχνά” και διαμαρτύρεται!! Δες ποιος μιλάει για ανευθυνότητα;;;

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ
5 Απριλίου 2013
Ο Δήμος Σαλαμίνας καλείται με έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να πληρώσει το ποσόν των 128.700 Ευρώ ως χρηματική ποινή, για αλλεπάλληλες παραβάσεις στο χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων  στην θέση Γούβα Μπατσί στην περίοδο Δημαρχίας κ. Σοφρά.
Παρά τις συνεχείς μας αντιρρήσεις για την ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων  και τη μη τήρηση  των ελαχίστων μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και καλούμεθα σήμερα στις δύσκολες αυτές οικονομικές συγκυρίες για τον Δήμο να πληρώσουμε το μεγάλο αυτό ποσό.
Είναι σίγουρο ότι ο Δήμος Σαλαμίνας έχει συνέχεια και είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε το ανωτέρω ποσό, όμως συγχρόνως είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε στους πολίτες της Σαλαμίνας την ανεύθυνη τότε αντι- περιβαντολλογική  συμπεριφορά, τις συνέπειες τις οποίες καλούμεθα σήμερα να επωμιστούμε .
Γραφείο ενημέρωσης Δήμου Σαλαμίνας
 

Εκδήλωση για την «Υγιεινή Διατροφή στην παιδική ηλικία, παχυσαρκία και υποσιτισμός στα σχολεία» Θεματικής Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης & Ισότητας Π.Ε.Δ.Α. κι εδώ απουσίασε ο δήμος Σαλαμίνας???


Μια πραγματικά πολύ πετυχημένη εκδήλωση αφιερωμένη στην «Υγιεινή Διατροφή στην παιδική ηλικία, παχυσαρκία και υποσιτισμός στα σχολεία» της Θεματικής Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης & Ισότητας Π.Ε.Δ.Α. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Κορυδαλλού. Ήταν ίσως απ’ τις λίγες εκδηλώσεις όπου παρευρέθηκαν τόσοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλήθεια η Σαλαμίνα έδωσε τελικά το παρόν έστω και με αντιδήμαρχο;
Την εισαγωγική ομιλία έκανε ο Γιάννη Διάκου, Πρόεδρου Θεματικής Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης & Ισότητας Π.Ε.Δ.Α. μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ

3 Απρ 2013

Μύκονος: ο εισαγγελέας στέλνει στο εδώλιο πρώην και νυν δήμαρχο

Πηγή: TA NEA.gr
Το εδώλιο του κατηγορουμένου για σοβαρά αδικήματα που συνδέονται με τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου δείχνει ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου για
1.        τον νυν και τον πρώην δήμαρχο της Μυκόνου,
2.        δύο αντιδημάρχους του νησιού,
3.        τρεις δημοτικούς υπαλλήλους κι
4.        έναν ξενοδόχο.
Σε περισσότερες από δύο χιλιάδες σελίδες ο εισαγγελικός λειτουργός περιγράφει τις αξιόποινες πράξεις που ερεύνησε η Δικαιοσύνη και εισηγείται την παραπομπή των 8 κατηγορουμένων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να λογοδοτήσουν για όσα τους αποδίδονται ότι τέλεσαν με πράξεις ή παραλείψεις τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας,