26 Φεβ 2013

«Κοινωνικό και λογιστικό έλεγχο» του χρέους του Δήμου Κορυδαλλού, ζητεί η Κίνηση «Πάμε Αλλιώς»

Πηγή: newsTA
Ανοικτή γενική συνέλευση, πραγματοποίησε η Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς», στον Κορυδαλλό, η πρώτη για το 2013, στα γραφεία της.
Μετά από την εισήγηση της επικεφαλής της Κίνησης, Καίτης Κυλάκου, για την αποτίμηση της μέχρι σήμερα λειτουργίας του Δήμου, των παρατάξεών του, αλλά και της παρουσίασης των παρεμβάσεων και δράσεων του «Πάμε Αλλιώς», στο δημοτικό συμβούλιο και στη κοινωνία, έγινε συζήτηση για προβλήματα της πόλης, του Δήμου αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα.
Επίσης αποτίμηση της δράσης και της παρουσίας της Κίνησης όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ έβαλαν «τις βάσεις για την από εδώ και πέρα πορεία για υπερασπιστούμε το κοινωνικό ρόλο του Δήμου που απειλείται με αφανισμό από τα Μνημόνια

Δενδροφύτευση στην παραλία Αιαντείου


Πολλοί εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας για την δενδροφύτευση της Παράλιας Αιαντείου την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν η περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση μιας από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού μας.
Ο μεγάλος αριθμός των εθελοντών, καθώς και η συντονισμένη τους δουλειά είχε το αποτέλεσμα να φυτευτούν γύρω στα 100αλμυρίκια μέσα σε μια ώρα. Το παρόν στη δράση αυτή έδωσαν μέλη του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας, ο Ποδηλατικός Όμιλος Σαλαμίνας «Ο Πρωτέας», η ΔΕΣ (Δύναμη Εθελοντών Σαλαμίνας), οι «Φίλοι του Δάσους», μαθητές από τα σχολεία μας και πολλοί ακόμη πολίτες που κατέφθασαν εγκαίρως στο σημείο συνάντησης με τις τσάπες τους και πολύ διάθεση για δουλειά. Ο Όμιλος τους ευχαριστεί όλους για την προσφορά τους.
Ο Όμιλος συνεχίζει και αυτήν την Κυριακή3 Μαρτίου, ώρα 10 το πρωί την προσπάθεια του με δυο ακόμη δεντροφυτεύσεις στις πλατειές Αγίου Νικόλαου στα Σελήνια και Παπάγου & Ιπποκράτους (πίσω από τo Supermarket Carrefour).
Ευελπιστούμε η άνοιξη να μπει με αισιοδοξία και ομορφιά στο νησί μας!

ΞΕΚΙΝHΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Τo  Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου του Δήμου Σαλαμίνας, παρουσία βουλευτών της Β΄ Πειραιά κυρίας Μαρίας Γιαννακάκη από την ΔΗΜ.ΑΡ και κ. Τζένης Βαμβακά  από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,  Αρχών και Φορέων της πόλεως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαντική αυτή δράση του Δήμου Σαλαμίνας με συνεργασία με τη Μη κυβερνητική Οργάνωση «Στάση Ζωής», υλοποιήθηκε με πολλή δουλειά, αγάπη και μεράκι, και εντάσσεται στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τις οικονομικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που δοκιμάζονται από τις αντιξοότητες της σημερινής συγκυρίας, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Δήμαρχος της Σαλαμίνας.

19 Φεβ 2013

«Εκδήλωση υποστήριξης του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων»

Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και ο Δήμος Αίγινας, σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής, οργάνωσαν χθες Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του ΟΛΠ, εκδήλωση υποστήριξης του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ), με την ευκαιρία του εορτασμού 20 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του. Ως γνωστόν το ΕΚΠΑΖ λειτουργεί με επιτυχία στην Αίγινα, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Αττικής, επιτελώντας εξαιρετικό έργο στον τομέα της περίθαλψης και προστασίας αγρίων ζώων και πουλιών από όλη την Ελλάδα.

18 Φεβ 2013

«Παρουσίαση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων»


Στο πλαίσιο της προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Τουριστικής προβολής των Νησιών, από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη και τα στελέχη της διαφημιστικής εταιρείας που δημιούργησε την καμπάνια.

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων (Ακτή Ποσειδώνος 14-16, 6ος όροφος), παρουσία των δημάρχων, των εκπροσώπων των φορέων τουριστικής ανάπτυξης και των εκπροσώπων του Τύπου.

PERIVOS, δενδροφύτευση στην Παραλία Αιαντείου Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 10.00 το πρωί

 
Έχουμε τη χαρά να σας γνωστοποιήσουμε ότι ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας στα πλαίσια της προσπάθειας του για την ενίσχυση του περιαστικού πρασίνου θα προβεί σε δενδροφύτευση καταλλήλων για την περιοχή δενδρυλλίων στην Παραλία Αιαντείου.
Για το σκοπό αυτό, εθελοντές καθώς και διάφοροι φορείς και οργανώσεις θα συναντηθούμε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 10.00 το πρωί έξω από το Super Market Lidl, έχοντας μαζί μας σκαπτικά εργαλεία (κυρίως τσάπες), κέφι και ζωντάνια!
Θεωρούμε ότι η δενδροφύτευση στη συγκεκριμένη περιοχή θα αναβαθμίσει αισθητικά την παραλία στην οποία συχνάζει πολύς κόσμος όλο το καλοκαίρι.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας,
Ομορφαίνουμε το νησί μας!
Perivos (www.perivos.gr)

17 Φεβ 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

12 Φεβρουαρίου 2013
Ενόψει της απομάκρυνσης των διοικητικών υπηρεσιών από το νησί μας (Δ.O.Y, ΙΚΑ, ΝΑΤ κτλ.), σας καλούμε  στην  κινητοποίηση που θα γίνει την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ., στον σταθμό ταξί στα Παλούκια Σαλαμίνας.
Γραφείο ενημέρωσης Δήμου Σαλαμίνας

 

13 Φεβ 2013

Οι γιατροί του κόσμου στην Σαλαμίνα 16 & 17 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Σαλαμίνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σαλαμίνας σε συνεργασία με τους γιατρούς του κόσμου και την ευγενική χορηγία της εταιρείας Vodafone, θα πραγματοποιήσουν, δωρεάν παιδιατρικό οδοντιατρικό έλεγχο και εμβολιασμούς σε παιδιά ηλικίας 4 - 15 που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους.
Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού σχολειού από 09:30 έως 14:00.
 
Ο
Αντιδήμαρχος
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΟΥΡΙΚΗΣ
 
 
Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ
 

Η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΚΟΙΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/2 ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
Η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
στις 10 το πρωί στην Εφορία (ΔΟΥ) Σαλαμίνας.
 
Συλλογικότητες από διάφορες περιοχές της Αττικής (6ο διαμέρισμα, Βάρη-Βούλα- Βουλιαγμένη, Βύρωνας, Γλυφάδα, Εξάρχεια-Νεάπολη-Μουσείο, Ίλιον, Καματερό, Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη,  Μοσχάτο, Πευκάκια-Περισσός,  Ν. Σμύρνη,  Πατήσια, Πέραμα, Ραφήνα, Σαλαμίνα, Σεπόλια κ.α.) καθώς και οι Επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνω», που συμμετέχουν στην επιτροπή 3ΔΕΝ ("ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ") όρισαν την Πέμπτη 14/2 ως μέρα κοινής δράσης και προγραμματίζουν συγκεντρώσεις έξω από τις τοπικές εφορίες.

10 Φεβ 2013

Η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Σαλαμίνας» καταγγέλλει τις πανικόβλητες κινήσεις του δημάρχου κ Τσαβαρή στο 12 και ένα, ο οποίος σύρεται στις εξελίξεις από την αντιπολίτευση

Μετά την σημερινή μας ανακοίνωση για δυναμικές κινητοποιήσεις του συνδυασμού μας βλέποντας την μακαριότητα και την απραξία της δημοτικής αρχής σε σχετικές πρωτοβουλίες, αναγκάσαμε τον δήμαρχο Σαλαμίνας προ 20 λεπτών να ανακοινώσει με την λήξη της κοπής της πίτας της ΟΕΕΣΣ προφορικά και από μικροφώνου και την δική του αντισυγκέντρωση την ίδια μέρα με διαφορά μόλις μισής ώρας!!!
Χαιρόμαστε που έστω και συρόμενος από τον κ Σοφρά, ο δήμαρχος προχωρά έστω και την ύστατη στιγμή σε κινητοποιήσεις ως είχε υποχρέωση μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία του συνεδρίαση.
Θεωρούμαι ότι ο σκοπός μας, της αφύπνισης του δημάρχου επετεύχθη. Κατόπιν τούτου και για να υπάρχει κοινωνική συνοχή και γαλήνη στον τόπο μας θα συμμετάσχουμε όλοι μαζί ενωτικά στην προσπάθεια του δήμου σε μια και μοναδική συγκέντρωση μια κι ο στόχος είναι ένας.
Με εκτίμηση
το γραφείο τύπου του συνδυασμού
“ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” Σαλαμίνας δημ. συνδυασμός
υπ. δημάρχου Σπύρου ΣΟΦΡΑ
τηλ. συνεννόησης 2155000947 & 6932215569

Όταν η πολιτική ανικανότητα προσεγγίζει τη πολιτική αθλιότητα...

10 Φεβρουαρίου 2013
Δυστυχώς συνέβη και αυτό...
Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Σοφράς, στα πλαίσια της αγωνίας του να πεισθεί και ο ίδιος ότι τελικά θα καταφέρει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, διέπραξε αυτή τη φορά τεράστιο αυτοδιοικητικό ατόπημα και συγκεκριμένα:
Ως γνωστό, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ΟΜΟΦΩΝΑ στη τελευταία συνεδρίαση του, μετά από θέμα που εισήγαγε ο κ. Μακρής, ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕ τον Δήμαρχο, προκειμένου να οργανώσει Πανσαλαμίνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποψίλωση από το νησί μας των Δημόσιων Υπηρεσιών, όπως Δ.Ο.Υ, ΙΚΑ κ.λ.π.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Σαλαμίνας Σπύρου ΣΟΦΡΑ, ΚΑΛΕΣΜΑ για δυναμικές κινητοποιήσεις στις 18-02-2013 ημέρα Δευτέρα στις 10:30πμ

Κάλεσμα
Ο συνδυασμός “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” του υπ. Δημάρχου Σπύρου ΣΟΦΡΑ
καλεί
όλους τους κατοίκους του νησιού μας έξω από κομματικά χαρακώματα, σε μαζική κινητοποίηση την
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:30 το πρωΐ,
στο πάρκο των Παλουκίων,
με πορεία στα ταμεία των F/B αποκλείοντας τα συμβολικά για 1 ώρα
για να διαμαρτυρηθούμε μαζικά και δυναμικά για το κλείσιμο στο νησί μας των δημόσιων υπηρεσιών τόσο της “ΕΦΟΡΙΑΣ” τον ερχόμενο μήνα, όσο και του “ΕΟΠΥ (ΙΚΑ)” που σύντομα θα ακολουθήσει.
Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού, αλλά και τον δήμαρχο Σαλαμίνας σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου να συμμετάσχουν την προσπάθεια αυτή, ώστε να περισώσουμε έστω και την τελευταία στιγμή ότι μπορεί να περισωθεί
Σπύρος ΣΟΦΡΑΣ
υπ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

9 Φεβ 2013

Κι όμως γυρίζει όπως λέει και η προσφιλής διαφήμιση, από τον Δεκέμβρη ήρθαν τα κατασχετήρια στον δήμο σύμφωνα και με το SALAMINA PRESS


Τα κατασχετήρια έχουν σταλεί από τον Δεκέμβριο και προφανώς αφορούν συσσωρευμένα χρέη που τα επαναφέρει η ΕΥΔΑΠ στο προσκήνιο αφού πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί.

η συνέχεια, ΕΔΩ
 

8 Φεβ 2013

Κατασχετήριο ΕΥΔΑΠ και στον δήμο Σαλαμίνας????

Αναδημοσίευση από το SALAMIS NEWS
Όπως μας αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές μας, εκτός του δήμου Κερατσινίου, κατασχετήριο έστειλε η ΕΥΔΑΠ και στον δήμο Σαλαμίνας μια και δεν τήρησε καμιά από τις υποσχέσεις και υποχρεώσεις του.
Όπως ήδη είχε αναγραφεί στον τύπο το τρέχον χρέος του δήμου Σαλαμίνας υπερέβαινε τα 9,6 εκ. ευρώ ποσό που έβαινε αυξανόμενο μια και ο δήμος Σαλαμίνας δεν πλήρωνε ούτε τις τρέχουσες υποχρεώσεις του.
Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις. (Για να κρατήσουμε και τις παραδόσεις των παροιμιών)
Αναμένουμε το δελτίο τύπου, του κατά τ’ άλλα λαλίστατου δημάρχου μας να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στον βαριά φορολογούμενο πολίτη του νησιού.

Πρόσκληση σε εκδήλωση υπέρ κοινωνικού παντοπωλείου δήμου Σαλαμίνας


Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την Πέμπτη,  14 Φεβρουαρίου, ημέρα  των ερωτευμένων στο club MYSTIQUE (Δ. Μπόγρη 4 Σαλαμίνα). 

Η παρουσία σας θα ενισχύσει το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

Ο
Υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Γιάννης Τσαλίκογλου
 
 
O
Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής

 

5 Φεβ 2013

Ο.Ε.Ε.Σ. Σ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ


Με τις θερμότερες ευχές μας για Ειρηνικό, Δημιουργικό, Ευτυχισμένο και Κοινωνικά Δίκαιο 2013, με υγεία, αντοχή και αγώνα για ένα καλλίτερο αύριο, ειρηνικό κόσμο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, με σεβασμό στο περιβάλλον και στα ανθρώπινα δικαιώματα που δέχονται ολομέτωπη επίθεση, σας καλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας και της εφημερίδας μας «ΠΑΛΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» που θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα «Δημ. Μπόγρη» του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαλαμίνας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γεν. Γραμματέας                            Ο Πρόεδρος
                  Δημήτρης ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ               Δημήτρης ΤΣΟΥΡΑΜΑΝΗΣ