30 Ιουλ 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (24ης Σ/σης) του Δημοτικού Συμβουλίου, την 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 στις 7μμ

Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010  να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την   1η  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ. και ώρα 19.00  στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:
1.    Αναμόρφωση για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού Δήμου Σαλαμίνας οικ. έτους 2012,  σύμφωνα με τον Ν.4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α/2-2-2012) άρθρο 2 παρ. 2 &ι την εγκύκλιο 43 (αριθμ. πρωτ: 26124/29-6-2012). 
2.    Εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας για την υλοποίηση του έργου: «Ενημέρωση, Διαβούλευση και Ανάδειξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας» που θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Δ.Σ.
ΝΙΚΟΣ  ΚΟΓΙΑΣ

26 Ιουλ 2012

Στραβός ειν’ ο γυαλός ή στραβά αρμενίζεις; Παραίτηση προέδρου δημοτικής κοινότητας Αιαντείου κ. Γιάννης Μπούτση ιδρυτικού μέλους της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ πολιτών Σαλαμίνας» που θα ανοίξει τις πύλες της κολάσεως στο δήμο Σαλαμίνας

Αγαπητοί φίλοι,
Όλοι γνωρίζετε, από την δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, ότι ο ΟΛΠ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, προσπαθούν να ξαναλειτουργήσουν το νταμάρι της Τούρλας.
Αυτό γίνεται βάσει μιας προσχηματικής μελέτης, που τιτλοφορείται «μελέτη αποκατάστασης», ενώ στην ουσία προγράφει την κανονική λειτουργία του νταμαριού με μοναδικό στόχο την εξόρυξη αδρανών υλικών που θέλει να χρησιμοποιήσει ο ΟΛΠ, στα λιμενικά έργα που εκτελεί στο Ικόνιο.
Ο λόγος που συγκάλεσα το χθεσινό, έκτακτο, Συμβούλιο της Κοινότητας, είναι ότι ο κ. Τσαβαρής, για μια ακόμη φορά αγνόησε παντελώς τόσο τον θεσμικό μας ρόλο, όσο και τα δικαιώματα που έχει η Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου.
Το νταμάρι της Τούρλας, ανήκει εξ ημισείας, στις Δημοτικές Κοινότητες Σεληνίων και Αιαντείου. Ο κ. Τσαβαρής, ζήτησε τη γνώμη της Δημοτικής Κοινότητας Σεληνίων για το θέμα, πιστεύοντας ότι θα είναι θετική, και έτσι θα μπορούσε να προχωρήσει ανενόχλητος στα σχέδια του. Και φυσικά, για άλλη μια φορά, εμάς, μας αγνόησε εντελώς.

24 Ιουλ 2012

Συνεργασία της Π.Ε. Νήσων με το ΚΕΕΛΠΝΟ στην Τροιζηνία

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης ζήτησε από την Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια κ. Τζένη Κρεμαστινού την μετάβαση επιστημονικού προσωπικού στο Κέντρο Υγεία Γαλατά, προκειμένου να ενημερωθούν υπεύθυνα και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι της Τροιζηνίας που ασχολούνται με τις γεωργικές εργασίες.
Η κ. Κρεμαστινού ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα αυτό και αύριο κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ θα βρίσκεται στην Τροιζηνία για να ενημερώσει για τα μέτρα προστασίας από νόσους που μεταδίδονται με διαβιβαστές, καθώς επίσης και για την εκπαίδευση των επαγγελματιών Υγείας σχετικά με τα τεστ ταχείας διάγνωσης της ελονοσίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ευχαριστεί δημόσια την καθηγήτρια κ. Τζένη Κρεμαστινού για την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά συνδρομής, και τον Δήμαρχο Τροιζηνίας Γιάννη Σαμπάνη για την εξαιρετική συνεργασία.

Ανοιχτή Επιστολή για απάντηση των αιτημάτων & προτάσεων του ΕΣΣΑΚ

Αξιότιμοι κύριοι/ες,
Εξακολουθεί ο δήμος Σαλαμίνας, κ. δήμαρχος και αρμόδιοι συνεργάτες, να μας εκπλήσσει με την αδιαφορία και τη στάση απέναντι μας, απέναντι στο ΕΣΣΑΚ.
Αν και σας έχουμε καταθέσει εγγράφως την αίτηση μας για την παραχώρηση οχήματος, όπως μας είχατε παραχωρήσει  την προηγούμενη θερμοπυρική χρονιά, εσείς ακόμα για την τρέχουσα θερμοπυρική περίοδο δεν έχετε ανταποκριθεί επίσημα στην αίτηση μας. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί αρνητικό κίνητρο για το ΕΣΣΑΚ, μιας και είμαστε ενεργοί σε πολλά συμβάντα, όπως το τελευταίο στη φωτιά της Γυάλας.

Ευχαριστήρια επιστολή ομίλου φίλων του δάσους προς τον δήμαρχο Σαλαμίνας, «δυο μέτρα και δυο σταθμά» ή «διαίρει και βασίλευε;»

ΠΡΟΣ : ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ κ. ΤΣΑΒΑΡΗ  ΙΩΑΝΝΗ 
Το Δ.Σ και τα μέλη του Ομίλου Φίλων του Δάσους  σας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για το χώρο τον οποίο παραχωρήσατε για να στεγαστεί το κλιμάκιο Σαλαμίνας.   Επίσης θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε και για την παραχώρηση του πυροσβεστικού οχήματος από τον Δήμο Σαλαμίνας στο  κλιμάκιό μας, για τη θερμοπυρική περίοδο 2012.
       Με τις ενέργειές σας αυτές αποδεικνύεται έμπρακτα  το ενδιαφέρον σας για την προστασία του περιβάλλοντος ,στον τομέα όπου ο Ο.Φ.Δ δραστηριοποιείται  και συμβάλει ανιδιοτελώς.  Τέτοιες ενέργειες όπως η δική σας Κύριε Δήμαρχε καταξιώνουν την τοπική αυτοδιοίκηση  της Σαλαμίνας.
Με πολύ  εκτίμηση
Ο Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας
Ευστάθιος Λεμπέσης        Διονύσιος Λιβεριάδης

22 Ιουλ 2012

Πρόκληση και βιασμός η νέα επέμβαση του ΟΛΠ στην Τούρλα

Αν η παραπάνω φωτογραφία σας προκαλεί σοκ, απέχθεια ή αίσθηση ότι είστε πολίτες β κατηγορίας, μπορείτε να την ξεχάσετε. Μέσα σε δυο περίπου χρόνια, η εικόνα θα αλλάξει, μιας και το βουνό αυτό στην Τούρλα θα έχει ξεκοιλιαστεί τουλάχιστον κατά μισό εκατομμύριο κυβικά μέτρα αν βέβαια τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές και περιορισμοί (κάτι που σχεδόν ποτέ δε γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις στη χώρα μας, άρα η ζημιά θα είναι σαφώς μεγαλύτερη). Και όλα αυτά με το πρόσχημα (λες και απευθύνεται σε υπάνθρωπους)  της βελτίωσης του περιβάλλοντος  (βλέπε αποκατάσταση λατομικού χώρου).
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η περιοχή της Τούρλας ως γνωστόν είχε σκανδαλωδώς παραχωρηθεί, από παλαιότερο κοινοτάρχη Σεληνίων,  με λογική ξεπουλήματος στον ΟΛΠ και με αποτέλεσμα την σημερινή κατάντια που προσβάλει κάθε ον που θα ήθελε να ονομάζετε πολιτισμένος άνθρωπος. Αφού λοιπόν ο ΟΛΠ κατασκεύασε την προβλήτα στο Ικόνιο με το εξορυχθέν υλικό, εγκατέλειψε το χώρο χωρίς αποκατάσταση, αν και ο νόμος το επιβάλει ρητά (σιγά μην ασχοληθούμε με το νόμο για τέτοιες λεπτομέρειες.)
Σήμερα λοιπόν θυμήθηκε ότι ο χώρος χρειάζεται αποκατάσταση. Το γεγονός ότι κατασκευάζεται νέα προβλήτα για την οποία χρειάζεται νέο υλικό, είναι…… απλώς σύμπτωση!!

21 Ιουλ 2012

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 23ης Σ/σης Δημοτικού Συμβουλίου, για 26/07/2012 στις 7:00μμ

1.- Γνωμοδότηση επί της Ειδικής Μελέτης Αποκατάστασης Περιβάλλοντος του λατομικού χώρου στη θέση Άκρα Τούρλα Δημοτικής Κοινότητας  Σεληνίων.
2.- Έγκριση πρωτοκόλλου συνεργασίας  του Δήμου Σαλαμίνας με την  κοινοπραξία των εταιριών <<ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ Α.Ε. >> και << ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ Α.Ε.>>
3.- Έγκριση  της Έκθεσης Εσόδων - Εξόδων B΄ τριμήνου οικ. έτους 2012.
4. - Έγκριση του  Σχεδίου  Οικονομικής Υποστήριξης  για  την Τροποποίηση του Προϋπολογισμού  οικ . Έτους 2012  Δήμου Σαλαμίνας.
5.- Γνωμοδότηση επί της Περιβαλλοντικής Έκθεσης για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE A.E. στα Σελήνια.

20 Ιουλ 2012

ΕΣΣΑΚ, Γενικές οδηγίες προφύλαξης από τα κουνούπια (ιό του Δ. Νείλου)

1.    Αποφύγετε το πότισμα τις βραδινές ώρες και την δημιουργία στάσιμων νερών στις γλάστρες, υδρορροές, κλπ.
2.     Χρήσιμο είναι να γίνει απεντόμωση στον ευρύτερο χώρο του σπιτιού.
3.    Ήπια χρήση εντομοκτόνων (σπιράλ) τις απογευματινές ώρες.

19 Ιουλ 2012

Η ΟΕΕΣΣ μας διευκρινίζει… …

Σαλαμίνα 17/7/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με έκπληξη ανακαλύψαμε την ύπαρξη ενός Blog με την επωνυμία «ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» (www.sinomospondia.blogspot.gr). Διευκρινίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας και η εφημερίδα μας «ΠΑΛΜΟΣ Σαλαμίνας», ουδεμία σχέση έχει με την δημιουργία και την διαχείριση του συγκεκριμένου Blog καθώς επίσης και με οποιαδήποτε δημοσίευση – ανάρτηση έχει γίνει σε αυτό.
Πιστεύουμε πως η επιλογή της επωνυμίας του συγκεκριμένου Blog δεν έγινε τυχαία και σκοπό έχει την υπονόμευση των δικών μας θέσεων και απόψεων, την προσπάθεια δημιουργία σύγχυσης στους επισκέπτες του γνήσιου blog της Ομοσπονδίας μας παραπληροφορώντας τους πολίτες μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το κύρος της ΟΕΕΣΣ.
Τέτοιες ενέργειες μόνο ανησυχία και προβληματισμό μπορούν να προκαλέσουν.
Από το Γραφείο Τύπου
 

Δήλωση βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Κουράκου (συνάντηση με Στυλιανίδη)

Αθήνα , 18 Ιουλίου 2012
Δήλωση βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Κουράκου, υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικής ευθύνης Εσωτερικών.
Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχε σήμερα στις 15:00 ο βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Γ.Κουράκος ώς υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικής ευθύνης Εσωτερικών.
Παρά το ότι η συνάντηση προγραμματίστηκε ως εθιμοτυπική, ο διάλογος ανέδειξε ουσιαστικά προβλήματα.

18 Ιουλ 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σαλαμίνας  καλεί όλους τους φίλους και τα μέλη, την Τρίτη 24 Ιουλίου2012 στις 20.30 στο Κέντρο Νεότητας Σαλαμίνας, σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση-συζήτηση, με θέματα:
1.ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενιαίο κόμμα
2.Οργάνωση Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί Συμπολίτες
Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε, διαπιστώνουμε καθημερινά με βαθιά θλίψη, πως ο αριθμός των οικογενειών που στερούνται ακόμη και τα βασικά είδη για τη διαβίωση των μελών τους αυξάνονται συνεχώς…
Όσοι έχετε τη δυνατότητα και τη διάθεση προσφοράς να ενισχύσετε την προσπάθειά μας, σας καλούμε να ανταποκριθείτε εν δυναμώνοντας έτσι  την κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και την συνοχή που απαιτείται για να περάσουμε την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

«Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στη σύσκεψη για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα των Νησιών»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης συμμετείχε σε δύο συσκέψεις για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα των Νησιών της Αττικής, τις οποίες συνεκάλεσε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης, με τη συμμετοχή των Δημάρχων του Σαρωνικού, επαγγελματικών φορέων, του Δικτύου Μικρών Νησιών και εκπροσώπων ακτοπλοϊκών εταιριών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ζήτησε την εξεύρεση άμεσων λύσεων στο πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε με την αποδρομολόγηση ενός ταχύπλοου και ενός συμβατικού πλοίου στο Σαρωνικό, καταγγέλλοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που οδήγησαν τα νησιά του Σαρωνικού σε  οπισθοδρόμηση και τους επαγγελματίες σε απελπισία στην έναρξη μιας δύσκολης τουριστικής περιόδου.
Εκφράζοντας τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, ζήτησε την άμεση πύκνωση των δρομολογίων προς τα νησιά το κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις

Η ΑΛΗΘΕΙΑ κ. ΣΟΦΡΑ ΠΟΝΑΕΙ

Και βέβαια το γινάτι «βγάζει μάτι».  Το ζητούμενο όμως είναι το ποιος έχει γινάτι και εμπάθεια και πού αποσκοπεί με τις ενέργειες του που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες και με πρακτική της «αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση». Έτσι όμως δεν προσφέρει υπηρεσία στον τόπο αλλά μόνο στα μικροπολιτικά μικροσυμφέροντα του. Στη συνεδρίαση της 11-7-2012 του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας συζητήθηκε το θέμα επικαιροποίησης απόφασης του έτους 2005 για τον συμψηφισμό εκατέρωθεν οφειλών της εταιρείας Καραμπίνη προς το Δήμο και του Δήμου προς την εταιρεία αυτή που το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει

15 Ιουλ 2012

ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ

Τελευταίο κατόρθωμα του κ. Τσαβαρή στο συμβούλιο της 11.7.2012 ήταν να χάσει το φώς του  όπως λέμε, όχι βέβαια από κάποιο ατύχημα αλλά από το κακό ινάτι. Κατά τη συζήτηση του θέματος που αναφερόταν στην επικαιροποίηση  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου  έτους 2005 (περιόδου Αγαπίου) για το συμψηφισμό χρεών του Δήμου με την εταιρεία «Αδελφοί Καραμπίνη Λατομεία Σαλαμίνας Α Ε», κατάφερε τελικά από  θέση ισχύος, του ελεγκτή του παιχνιδιού, να γίνει έρμαιο του πάθους και της εμπάθειάς του, να χάσει τη μπάλα στο γήπεδό του, να αυτοτραυματιστεί  και να βάλει και αυτογκόλ στο 93ο λεπτό.

11 Ιουλ 2012

1 μήνα τώρα… έρχονται!!!


Από Ε-Μαιλ αναγνώστη μας, ένα μήνα και… προσπαθούν οι κάτοικοι στο Μπατσί «Ελ. Βενιζέλου και Ειρήνης» να απομακρύνει ο δήμος την επικίνδυνη εστία φωτιάς μάσα στα σπίτια τους και στάθηκε αδύνατον!!

Μέχρι Ε-Μαίλ στο προσωπικό Ε-Μαιλ του δημάρχου στείλανε κι ακόμα περιμένουν…. Ακούει κανείς;;;; ή σας πέφτει μακριά το Μπατσί;;;

10 Ιουλ 2012

Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Γ. Κουράκος, κατέθεσε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου την πρόταση σύμφωνα με την οποία καταργείται ο νόμος Ραγκούση για την ελληνική ιθαγένεια

Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για τους μετανάστες.
 Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Γ. Κουράκος, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  για τον τομέα Εσωτερικών κατέθεσε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου την πρόταση σύμφωνα με την οποία καταργείται ο νόμος Ραγκούση για την ελληνική  ιθαγένεια.
Τα βασικότερα σημεία:
·        Η αυστηροποίηση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων των διατάξεων περί απόκτησης ιθαγένειας και μάλιστα σε σχέση με τα όσα ίσχυαν πριν από την ψήφιση του νόμου Ραγκούση.
·        Η κατάργηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης τροποποίηση του άρθρου που αφορά τα περί «εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια».
·        Εισαγωγή και νομοθέτηση για πρώτη φορά της έννοιας της ποσόστωσης επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας για απόκτηση τίτλου «νόμιμης διαμονής» και με τις προϋποθέσεις της οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας.
·        Στις παραγωγικές σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων θα εισάγονται μόνο όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια όπως προβλεπόταν πριν τεθεί σε ισχύ ο «νόμος Ραγκούση».
Οι βασικές προϋποθέσεις που οφείλει να καλύπτει κάθε αλλοδαπός που επιθυμεί να γίνει Έλληνας πολίτης είναι οι εξής :
·        Να είναι ενήλικος κατά το χρόνο πολιτογράφησης.
·        Να μην έχει καταδικαστεί τελεσίδικα κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης.
·        Να μην εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση απέλασης ή άλλη εκκρεμότητα του καθεστώτος νόμιμης παραμονής στη χώρα.
·        Να αποποιηθεί της προηγούμενης ιθαγένειάς του.
·        Να ασκεί νόμιμη και δηλωμένη επαγγελματική δραστηριότητα που να του παράσχει τη δυνατότητα οικονομικής αυτοτέλειας και συντήρησης τόσο του εαυτού του όσο και των μελών της οικογένειάς του, να μην έχει εκκρεμείς οφειλές στο κράτος.
·        Να μην έχει λάβει κανενός είδους κρατικής κοινωνικής ή επιδόματος για 3 έτη κατά τα τελευταία 5 έτη προ της υποβολής της αίτησης.
·        Να γνωρίζει επαρκώς την ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, ώστε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε 7η Τακτική Συνεδρίαση της Δημ. Κοιν. Αιαντείου 12/07/2012 = 19:00

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του αρθρ.88 Ν.3852/10 σας καλούμε σε Τακτική Συνεδρίαση (7η) της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου του Δήμου Σαλαμίνας, την 12η Ιουλίου έτους 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 μ.μ.  στη Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου για τη συζήτηση και λήψη απόφασης των παρακάτω θεμάτων:
1.- Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου επί της παραλίας ΖΕΦΥΡΟΣ στο Αιάντειο.
2.- Προέγκριση για χορήγηση άδειας μουσικής σε κατάστημα στο Αιάντειο.
3.- Επίστρωση δρόμου σε οδό στο Αιάντειο.
4.- Αίτημα κατοίκων για δύο (2) παγκάκια σε παραλία Αιαντείου.
5.- Μελέτη-κατασκευή τεσσάρων (4) σετ οστεοθυρίδων για τα Κοιμητήρια Αιαντείου.
6.- Δωρεές Τάφων στο κοιμητήριο Κακή Βίγλας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΠΟΥΤΣΗΣ


8 Ιουλ 2012

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ CASSINI ΤΗΣ NASA

Το περασμένο φθινόπωρο η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) ,προώθησε στα Σχολεία της Σαλαμίνας τον Διαγωνισμό Επιστημονικής Έκθεσης με θέμα  << Γίνε Επιστήμονας του Cassini για μια μέρα >> που διοργάνωσε η ΝΑΣΑ , η ESA και το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η προώθηση του Διαγωνισμού έγινε σε συνεργασία της Εταιρείας μας με τις Διευθύνσεις των Σχολείων και με παρουσιάσεις του θέματος του Διαγωνισμού σε ορισμένα Δημοτικά Σχολεία.

6 Ιουλ 2012

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 11η ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 = 20.00

Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010  να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την   11η  ΙΟΥΛΙΟΥ  2012 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 20.00  στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:
1.        Επικαιροποίηση της υπ. αριθ.204/ 2005 απόφασης του Δημ. Συμβουλίου Σαλαμίνας που αφορά την τακτοποίηση οφειλών του Δήμου προς την Εταιρεία <<Αδελφοί Καραμπίνη Λατομεία  Σαλαμίνας Α.Ε.>>

4 Ιουλ 2012

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Ανατολικού Αντλιοστασίου του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της πόλης Σαλαμίνας

Ο Δήμος Σαλαμίνας ενημερώνει τους δημότες του νησιού μας ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κατασκευή του Ανατολικού Αντλιοστασίου του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της πόλης Σαλαμίνας.
 Στο συγκεκριμένο αντλιοστάσιο θα μπορούν πλέον να καταλήγουν τα λύματα όλου του Ανατολικού τμήματος της πόλης από το ύψος της περιοχής της οδού Ζ. Πηγής έως και τον Άγ. Λαυρέντιο.