31 Μαΐ 2012

«Περπατάμε στο Όρος Αιγάλεω – Αναδεικνύουμε το Σπήλαιο»

Χρήσιμες πληροφορίες για την εκδήλωση:
«Περπατάμε στο Όρος Αιγάλεω – Αναδεικνύουμε το Σπήλαιο»
 Κυριακή 10.06.2012 στις 10 το πρωί 
·         Τίτλος Εκδήλωσης: «Γνωρίζουμε το όρος Αιγάλεω – Αναδεικνύουμε το σπήλαιο»
·         Σκοπός: Εκδρομή, πεζοπορία, ποδηλασία σε δασικό δρόμο,  αισθητική απόλαυση του βουνού, επίσκεψη σε σπήλαιο.
·         Ημερομηνία και ώρα: Κυριακή 10.06.2012 στις 10 το πρωί
·         Τοποθεσία : Όρος Αιγάλεω
·         Σημείο συγκέντρωσης, εκκίνησης και επιστροφής: Πυροβολεία Κορυδαλλού  (σε υψόμετρο περίπου 500 μ)
·         Μεταφορά στη θέση Πυροβολεία: α) με ίδια μέσα β) με δημοτικά λεωφορεία  από την αφετηρία των αστικών λεωφορείων της Αθανασίου Διάκου προς Πυροβολεία και αντίστροφα.

29 Μαΐ 2012

Κι όμως το ζήσαμε κι αυτό, “άλλος… ωφελείτε κι άλλος πληρώνει”, το θράσος δεν έχει όρια, “εσύ να πληρώνεις εγώ να διαφημίζομαι” καλύτερα όμως παρακολουθήστε την επιστολή του χορηγού, είναι όλα τα λεφτά

Αγαπητοί φίλοι,
Όπως γνωρίζετε από τις προσκλήσεις που σας έχουμε στείλει, η "Τυπογνωσία" έχει αναλάβει την χορηγία για την έλευση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στη Σαλαμίνα στις 15 Ιουνίου, οπότε και θα παρουσιαστεί το ιδιαίτερα εξαιρετικού Σαλαμινιακού ενδιαφέροντος έργο του κ. Δημήτρη Γούζιου "Σαλαμίς 480 π.Χ.". Μια εκδήλωση, την οποία ουσιαστικώς χρηματοδοτήσαμε πιστεύοντας ότι συμβάλλουμε στον πολιτισμό για το νησί μας, λέγοντας ταυτόχρονα και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Σαλαμίνιους που εμπιστεύονται την επιχείρησή μας.
Η χορηγία μας περιελάμβανε τόσο την απαιτούμενη τυπογραφική παραγωγή που απαιτείται για την εκδήλωση (προσκλήσεις, αφίσσες, πανώ, banner, προγράμματα κλπ.), όσο και τα υψηλά έξοδα μεταφοράς των ανθρώπων και των οργάνων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Πέραν αυτού, όταν παρουσιάστηκε θέμα με την εστίαση των μουσικών, προσεγγίσαμε άλλον επιχειρηματία για την τακτοποίηση του ζητήματος, θέλοντας να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη διεξαγωγή της συναυλίας.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι μια τέτοιου ύψους χορηγία, ήταν από το υστέρημά μας. Ωστόσο, τρέφοντας βαθιά εκτίμηση τόσο στο πρόσωπο όσο και στις άοκνες προσπάθειες του κ. Φάνη Καπαραλιώτη για τα πολιτιστικά πράγματα της Σαλαμίνας, σε συνδυασμό με την δεδηλωμένη αγάπη μας για το νησί και τον κόσμο του, αποφασίσαμε να επωμιστούμε το όποιο κόστος για την συναυλία. Προχωρήσαμε δε στην ανάληψη αυτής της ευθύνης, όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. δήμαρχος σε σχετικό αίτημα δήλωσε πως το μόνο που μπορούσε να παρέχει είναι το Ευριπίδειο Θέατρο, καθώς τα οικονομικά του δήμου δεν επιτρέπουν κάτι άλλο.
Ενώ τα πράγματα έβαιναν ομαλά και ο προγραμματισμός της συναυλίας είχε καταλήξει, με τις λεπτομέρειες τακτοποιημένες τόσο από εμάς όσο και από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, γίναμε αποδέκτες απαράδεκτων αξιώσεων από τη μεριά του δήμου.
·         Πρώτη αξίωση που διατυπώθηκε από τον ίδιο τον κ. δήμαρχο, ήταν να τροποποιηθούν όλες οι τυπογραφικές εργασίες, ούτως ώστε να εμφανίζεται η συναυλία ως ενταγμένη στα "Σαλαμίνια 2012".
·         Η δεύτερη αξίωση του κ. δημάρχου, ήταν να τοποθετηθεί το λογότυπο του δήμου Σαλαμίνας κατά τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να εμφανίζεται αυτός ως διοργανωτής.
Στις αξιώσεις αυτές απαντήσαμε αρνητικά. Ο λόγος για την άρνησή μας είναι ότι αφ' ενός η διοργάνωση γίνεται αποκλειστικά από την Βιβλιοθήκη-Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του δήμου Σαλαμίνας (συγκεκριμένα τον κ. Φάνη Καπαραλιώτη) υπό την χορηγία της "Τυπογνωσίας", και αφ' ετέρου ότι δεν θεωρούμε λογικό ούτε καν σαν αίτημα σε μια εκδήλωση που εμείς αναλαμβάνουμε, να εμφανίζεται άλλος ως οργανωτής και μάλιστα στα πλαίσια εκδηλώσεων δημοτικού χαρακτήρα. Με άλλα λόγια, η "Τυπογνωσία" είναι χορηγός της εκδήλωσης και όχι του Δήμου Σαλαμίνας. Θεωρούμε ότι οι αξιώσεις αυτές συνιστούν εκμετάλλευση της εκδήλωσης και της χορηγίας μας, όπως και το δηλώσαμε. Η επιχείρησή μας, ως επαγγελματικός φορέας, οφείλει να μην συμμετέχει σε πολιτικές διαμάχες ή προβολές, τηρώντας αυστηρή ουδετερότητα, πράγμα που το έχει αποδείξει έμπρακτα, τόσο στις προηγούμενες, όσο και στην τωρινή δημοτική αρχή.
Τελικώς, ο κ. δήμαρχος δήλωσε ότι εφ’ όσον δεν ικανοποιούνται οι αξιώσεις αυτές, θα αναλάβει εξ' ολοκλήρου ο Δήμος Σαλαμίνας τα σχετικά έξοδα. Ως εκ τούτου, η χορηγία μας θεωρείται πλέον περιττή και ακυρώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η συναυλία θα πραγματοποιηθεί εξ' ολοκλήρου με ευθύνη του Δήμου Σαλαμίνας.
Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον κ. Φάνη Καπαραλιώτη της Βιβλιοθήκης-Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Σαλαμίνας, όσο και την κ. Αλίκη Φιδετζή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, για την άψογη συνεργασία.
Ελπίδα μας είναι η αίσια έκβαση των προετοιμασιών και η πραγματοποίηση της συναυλίας, για την οποία πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει πολιτιστικό ορόσημο για το νησί μας.
Σας ευχαριστούμε,
Για την "Τυπογνωσία"
Ι. Κονδύλης

ΕΠΟ Σαλαμινομάχοι, ευχαριστήριο

Με το τέλος της φετινής χρονιάς ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τους παρακάτω χορηγούς του:
Κομμωτήριο Κούλης
Πρατήριο υγρών καυσίμων Ετέκα Μαθιουδάκης Ε.
INKCENTER Σαλαμίνας Παπαδημητρίου Κ.
Σούπερ Μάρκετ Κανάκης
Συνεργείο Αυτοκινήτων Τελεώνης Δ.
Έπιπλα Ζαρίφης
Κομμωτήρια NS Μπαλωνάς Ν.
Κατάστημα Ψιλικών Τσιγάρων Σιγάλα Ε.
Ιδιαίτερα δε, θέλει να ευχαριστήσει την Εταιρία Ξυλείας 'Κ' και τον Επιχειρηματία Αναστάσιο Χ. Μιχάλαρο, που είναι συνοδοιπόροι στη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια.
Τέλος ευχαριστεί:
τον παθολόγο Χαμουρίδη Θ., τον ορθοπεδικό Δημακόπουλο Β. και τον διατροφολόγο Βαραγιάννη Π. για τις υπηρεσίες τους.
Το φοροτεχνικό Μπινιάρη Κ και το νομικό σύμβουλο Χαλκιαδάκη Μ για τις υπηρεσίες τους.
την Πρόεδρο ΑΚΟΙΠΟΠ Μίχα Μαρία και γενικά τον Δήμο Σαλαμίνος για τις διευκολύνσεις που παρείχαν στο σύλλογο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
τον κ. Φουρίκη Μιχάλη και την εταιρία του Radical Grafx για την κατασκευή και συντήρηση της ιστοσελίδας του συλλόγου.

Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος

Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος διοργανώνει δύο περιβαλλοντικές δράσεις το Σάββατο2 Ιουνίου με στόχο την ευαισθητοποίηση του κατοίκων του νησιού μας, αλλά και την ψυχαγωγία τους.
Αρχικά, το πρωί του Σαββάτου από τις 10 πμ. έως τις2 μμ. σε συνεργασία με την εταιρεία Vodafone θα ανακυκλώνουμε κινητά και φορτιστές έξω από τη δημοτική ιχθυαγορά Σαλαμίνας και απέναντι από το κατάστημα της VODAFONE. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση από τα μέλη του ομίλου μας για τα οφέλη της Ανακύκλωσης και για άλλα σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα.

28 Μαΐ 2012

Σπ. Σοφράς: "Μικρόψυχος ο δήμαρχος κ. Τσαβαρής !!

Την πληρότητα και τον πλούτο της Ελληνικής γλώσσας με λέξεις σε έννοιες και νοήματα,  είναι κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν ειδήμονα σε όλον τον κόσμο, δυο απ’ όλες αυτές τις λέξεις, που δεν έχουν αντίστοιχες οι άλλες γλώσσες, είναι οι λέξεις Λεβεντιά και Μικρόψυχος,  είναι δυο λέξεις που τις χρησιμοποιούμε εμείς οι ΄Ελληνες, για να προσδιορίσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός ατόμου.
Στην εκδήλωση παράδοσης- παραλαβής, όπως λέει και η πρόσκληση, της Πλατείας Μακεδονίας που έγινε με μια σεμνή τελετή την 25.5.2012 από τον κατασκευαστή του έργου (Περιφέρεια Αττικής -  Περιφερειακή Ενότητα Νήσων) στο χρήστη του έργου (Δήμο Σαλαμίνας), φάνηκε η ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ του Δημάρχου του τόπου μας του κ. Τσαβαρή.

24 Μαΐ 2012

Δήμαρχε, ενίοτε η σιωπή είναι χρυσός !!!

Δήμαρχε, ενίοτε η σιωπή είναι χρυσός. Μα ούτε οι ατυχείς τίτλοι σε βγάζουν απ’ την δύσκολη, ο Σπύρος καλώς, κακώς κρίθηκε. Έχεις κάτι για την ουσία του πράγματος που σε κατηγορεί; Ναι ή όχι όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού, άσε και μας χόρτασες παραμύθα
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ
Ο κ. Σοφράς, στα πλαίσια της εξαγγελίας του για «σκληρή» αντιπολίτευση «ξαναχτύπησε»! Βέβαια, πιστός στη διαχρονική του τακτική, ως συνήθως πετυχαίνει ακόμα ένα αυτογκόλ!
Αυτή τη φορά ο στόχος του είναι τα «Σαλαμίνια  2011», ένας θεσμός κύρους που η χρησιμότητά τους για τον τόπο είναι γνωστή.
Μας κατηγορεί για αδιαφάνεια. Μας κατηγορεί ότι παρουσιάσαμε με καθυστέρηση 7 μηνών οικονομικό απολογισμό «της ντροπής» τη στιγμή που ο ίδιος πολύ αμφιβάλλω αν ξέρει τι σημαίνει η λέξη «οικονομικός απολογισμός», αφού δεν είχε καταθέσει ποτέ επί Δημαρχίας του ούτε έναν οικονομικό απολογισμό του Δήμου για τα έτη που ο ίδιος είχε την ευθύνη για την οικονομική διαχείριση.

23 Μαΐ 2012

Νέοι προβληματισμοί στην δημαρχία Σαλαμίνας μετά την επιστολή Μάριου Τραυλού, όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει


Προς
·         Πρόεδρο Δημ. Συμβ. Δήμου Σαλαμίνας
·         Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Σαλαμίνας
·         Πρόεδρο και μέλη Δημ. Κοιν. Αμπελακίων
·         Πρόεδρο και μέλη Δημ. Κοιν. Σεληνίων
·         Πρόεδρο και μέλη Δημ. Κοιν. Αιαντείου
·         Πρόεδρο και μέλη Δημ. Κοιν. Σαλαμίνας
Κοινοποίηση: Τοπικό Τύπο Σαλαμίνας
Από το 1987 υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η πορεία μου είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία των Σεληνίων των Αμπελακίων και της Σαλαμίνας.
Η ευαισθησία του λαού μας στην απόδοση τιμών στους νεκρούς συγγενείς μας είναι επίσης δεδομένη.
Την Μεγάλη Πέμπτη λάβαμε με ημερομηνία 28 Μαρτίου 2012 αλλά χωρίς αριθμ./ο πρωτοκόλλου ένα έγγραφο του Δήμου Σαλαμίνας (Δημοτική Ενότητα Αμπελακίων) αναφορικά με την εκταφή της μητέρας μου Ελένης Τραυλού.

Όπου η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει από την διγλωσσία ή από την διαρχία της δημοτικής αρχής!!! Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις….

Σας παραθέτουμε παρακάτω την πλήρη επιστολή αγανάκτησης του προεδρείου του συλλόγου και τα συμπεράσματα δικά σας. Πρόεδρε κάνε υπομονή θα ‘ρθουν οι εκλογές…

Σαλαμίνα : 18/05/2012
Για τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ι. ΤΣΑΒΑΡΗ
κατετέθη με αρ. πρωτ. 14603/17/05/2012
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΗΜΕΡΟ ΠΕΥΚΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 24 – ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΤΗΛ: 6980 345 028
Α.Μ. 4235




Κοινοποίηση: ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΟΓΙΑ
Δημοτικούς Συμβούλους
Όλων των παρατάξεων

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Είναι γνωστό το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.
Όπως επίσης είναι γνωστοί και οι αγώνες του Συλλόγου μας για την επίλυση του.
Το περίφημο <<αποστραγγιστικό>> για σειρά ετών παραμένει ανεκτέλεστο, με συνέπεια, στην κάθε βροχόπτωση η περιοχή μας να μεταβάλλεται σε όζουσα λασπολίμνη με δραματικές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.
Η αναλγησία των υπευθύνων πολιτικών φορέων του νησιού μας, για το συγκεκριμένο θέμα, διαγράφει τροχιά πολλών ετών.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΤΗΝ 18-05-2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00΄, ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ,  30ΧΡΟΝΟΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΚΥΚΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ  ΙΑΤΡΕΙΟΥ  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ  ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ    ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΟΠΟΥ  ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ . 

22 Μαΐ 2012

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ( ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2011 ) ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Περίμενα με αγωνία, δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ για να μην δώσω το δικαίωμα να πει ότι τον πιέζω, πίστεψα την υπόσχεσή του ότι θα φέρει  σύντομα το απολογισμό των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ και ότι θα διακρίνεται για την πληρότητά του και για την διαφάνειά του, όμως για μια ακόμη φορά διαψευστήκαμε,  για μια ακόμη φορά ο κ. Τσαβαρής απέδειξε την ασυνέπεια λόγων και έργων που τον διακρίνουν.
Την  4.5.2012 πήραμε την πρόσκληση της 13ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία 13ο θέμα ήταν “Οικονομικός Απολογισμός «ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ 20011»”, μετά από επτά ολόκληρους  μήνες αξιώθηκε η δημοτική αρχή, να φέρει τον περιβόητο απολογισμό των επταήμερων εκδηλώσεων. o παρακολουθήσουν και οι παρευρισκόμενοι συνδημότες μας, έκανα αίτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να προηγηθεί η συζήτηση άλλων ήσσονος σημασίας θεμάτων,  για να εισπράξω ένα μεγαλόπρεπο  ΟΧΙ, με εισήγηση του αρμοδίου αντιδημάρχου και με σύμφωνη γνώμη του κ. Τσαβαρή, έτσι το θέμα συζητήθηκε περί την πρώτη πρωινή και με την αίθουσα περίπου άδεια.

Έκτακτη Συνεδρίαση (5η) της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου του Δήμου Σαλαμίνας, την 22η Μαϊου έτους 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                 Αιάντειο:   22/5/2012
   ΔΗΜΟΣ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ                      Αρ.Πρωτ : 14908/56/2012
    ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
               ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς  
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του αρθρ.88 Ν.3852/10 σας καλούμε σε Έκτακτη Συνεδρίαση (5η) της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου του Δήμου Σαλαμίνας, την 22η Μαϊου έτους 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 μ.μ.  στη Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου για τη συζήτηση και λήψη απόφασης των παρακάτω θεμάτων:

1). Παραχώρηση χώρων αιγιαλού και παραλίας.
2). Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Θεμιστοκλέους στο Νάτο Αιαντείου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΠΟΥΤΣΗΣ

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, την 24η MAIOY 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ     Σαλαμίνα 21.5.2012
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ              Αρ.Πρωτ: - 14858-
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ( 14ης Σ/σης)
Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67  Ν. 3852/2010 παρ. 5, να σας καλέσω σε Έκτακτη  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, την 24η MAIOY  2012,  ημέρα ΠΕΜΠΤΗ  και ώρα 17.00   στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο κατωτέρω θέμα:
1.- Σύναψη προσυμφώνου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σαλαμίνας και της  ΕΥΔΑΠ  ΑΕ , για την τακτοποίηση των οφειλών του Δήμου και την  ανάληψη της διαχείρισης του Δημοτικού  δικτύου ύδρευσης από αυτήν.
Το κατεπείγον  του θέματος,  συνίσταται  στο γεγονός  ότι πρόσφατα το   το Δ.Σ. της Ε.Υ.Δ.Α.Π.  Α.Ε αποφάσισε  την  σύναψη  προσυμφώνου   Προγραμματικής σύμβασης  με τον Δήμο. Επομένως πρέπει άμεσα  να  ληφθεί αντίστοιχη  απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΝΙΚΟΣ   ΚΟΓΙΑΣ

21 Μαΐ 2012

Πρόσκληση

Πρόσκληση
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία
ένα σημαντικό έργο για τη Σαλαμίνα, η κατασκευή της «πλατείας Μακεδονίας».
Σας καλούμε
στην εκδήλωση παράδοσης - παραλαβής,
που θα γίνει την Παρασκευή 25 Μαΐου, στις 8 το βράδυ.
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας                                          Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων
     Γιάννης Τσαβαρής                                                   Δημήτρης Κατσικάρης

20 Μαΐ 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ανεξάρτητοι Έλληνες Σαλαμίνας


Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες Σαλαμίνας”, στα πλαίσια του καθημερινού τους αγώνα για την διέξοδο της χώρας μας από τα αδιέξοδα που μας έριξαν τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα, θα συνεδριάζουν κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα στην καφετέρια “ΓΟΥΝΤΙ” στην παραλία Βασιλικών στις 7:30 το απόγευμα.
Στόχος μας η αναδιοργάνωση των ομάδων υποστήριξης ώστε να είμαστε αποτελεσματικότεροι στις Βουλευτικές εκλογές της 17 του Ιούνη, αλλά και μετά απ’ αυτές.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Επόμενη ανοιχτή συνεδρίαση σ’ όλους τους Ανεξάρτητους Έλληνες της Σαλαμίνας την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 στις 7:30μμ.
·         Θα ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις
·         Για τον βρώμικο πόλεμο εναντίον των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων”
·         Επίσης θα δοθούν οδηγίες για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και θα επιλυθούν τυχόν απορίες.
Δηλώστε συμμετοχή για εκλογικός αντιπρόσωπος, έτσι ενισχύετε τον αγώνα που κάνουμε όλοι μαζί για την Ελλάδα μας, για τα παιδιά μας, για μας τους ίδιους.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Σαλαμίνας
παρακολουθείτε τις εξελίξεις στο blog μας


19 Μαΐ 2012

ΑΝΑΒΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΝΟΒΣ

        Ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη εκδρομή με ιστιοπλοϊκά σκάφη των μελών του ΝΟΒΣ το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 για τα δώδεκα (12) ζευγάρια που είχαν κερδίσει την δωρεάν συμμέτοχη, αναβάλλεται λόγω αδυναμίας συμμετοχής μεγάλου αριθμού των τυχερών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

15 Μαΐ 2012

ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Δελτίο τύπου 15/5/2012
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες κρίσιμες ώρες και τα οποία προφανέστατα εντάσσονται στη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της εργώδους προσπάθειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να δοθεί λύση στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, παραθέτουν τα εξής αδιάσειστα στοιχεία:

1. Ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε να παραλάβει ή και να συζητήσει με τον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επί του non paper του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Με αυτή την ανυποχώρητη θέση περί μη αναγνώρισης των non paper ως επίσημων εγγράφων, δεν υπήρχε περίπτωση ο κ.Καμμένος να παραδώσει non paper στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ευχαριστήριο Μήνυμα Γ. Κουράκου

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη στήριξή σας, η οποία αποτελεί για εμένα τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνυποψηφίους μου, τους εθελοντές και φίλους που εργάστηκαν άκοπα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου γιατί πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαίου, που αναδεικνύει τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» σε δεύτερη πολιτική δύναμη στη Β’ Πειραιά με ποσοστό 12,4%, αποτελεί συνισταμένη κοινής προσπάθειας.
Η ευθύνη που μας αναλογεί, σαν Κοινοβουλευτικό κόμμα, είναι μεγάλη τις κρίσιμες ώρες που βιώνει η Πατρίδα μας.
Αποτελεί δέσμευση ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια
Ελλάδα Κυρίαρχη και Ανεξάρτητη.
Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε τη χώρα στο δρόμο της Ανάπτυξης, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την προσέλκυση επενδύσεων, να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες προκειμένου να επανασυνθέσουμε την κοινωνική συνοχή.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,
κι όπως έδειξε το εκλογικό αποτέλεσμα γινόμαστε συνεχώς περισσότεροι.
Ο αγώνας συνεχίζεται για εμάς και τις επόμενες γενιές.

14 Μαΐ 2012

Η Σαλαμίνα χρειάζεται τη δική της 6η Μαΐου

Δύο ημέρες πέρασαν από το δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης. Ένα δημοτικό συμβούλιο που ήταν γεμάτο, όπως συνήθως, από τερτίπια, πριμαντονισμούς, αερολογίες, κατηγορίες, πυροτεχνήματα και όλα τα σχετικά που συναπαρτίζουν αυτό που λέμε “τοπική πολιτική της Σαλαμίνας”.
Ξεχωρίσαμε σε προηγούμενα άρθρα, ορισμένα ζητήματα που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικά. Το ένα ήταν ο απολογισμός των περασμένων Σαλαμινείων και το δεύτερο ήταν η αύξηση του χρέους του δήμου που εισηγήθηκε ο κ.Παπασάββας.
Ας δούμε τα αποτελέσματα σε αυτά τα δύο…

12 Μαΐ 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / EKM , AΛ. ΤΣΙΠΡΑ

στον προεδρο της κομισιον ζοζε μανουελ μπαροζο
στον προεδρο του ευρωπαϊκου συμβουλιου βαν ρομπαι
στον προεδρο του ευρωπαϊκου κοινοβουλιου ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ
Κοινοποιηση: ΠΡΟΕΔΡΟ της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ EUROGROUP ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ 

9 Μαΐ 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες Σαλαμίνας ενημέρωση μελών

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Σαλαμίνας θα συναντηθούν Πέμπτη10-05-2012 στις 7:30μμ στην καφετέρια ΓΟΥΝΤΙ στην παραλία Βασιλικών για συζήτηση
· Αποτίμηση της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012
· Ανταλλαγή απόψεων για την πορεία και οργάνωση του κόμματος στο νησί και συντονισμός κομματικής δράσης.
Η προσωρινή συντονιστική επιτροπή

8 Μαΐ 2012

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Διασυλλογικός αγώνας τριγώνου «Γ Δοκός».
-Τα Ναυτόπουλα του ΝΟΒΣ συμμετείχαν στον διήμερο διασυλλογικό αγώνα «Γ. Δοκός», που διοργάνωσε ο ΝΑΟΕΦ και ο ΝΟΔ στις 28 και 29 Απριλίου στο Φάληρο.
-Στην διημερίδα συμμετείχαν 137 έμπειροι αθλητές από 18 Ναυτικούς Ομίλους και οι πέντε νεαροί  ιστιοπλόοι μας κατέλαβαν τις θέσεις  47, 48, 49, 57 και 58 στην γενική κατάταξη.
-Η καθ’ όλα αξιοπρεπής συμμετοχή μας κατέστη δυνατή χάρη στην βοήθεια του μέλους και κηδεμόνα Κυρίου Ι. Κυρτάτου που διέθεσε το κατάλληλο αυτοκίνητό του για την ρυμούλκηση του τρέιλερ, μεταφέροντας τα σκάφη με τον εξοπλισμό τους και ένα φουσκωτό συνοδείας.

Διασυλλογικός αγώνας «Κύπελλο Αίαντος 2012»
Ο ΝΟΒΣ έχει προγραμματίσει την διοργανώσει του περιφερειακού διασυλλογικού αγώνα «Κύπελλο Αίαντος 2012» στον κόλπο της Σαλαμίνας για μικρά σκάφη Optimist, το Σαββατοκύριακο 2, 3 Ιουνίου.



ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

«ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2012 Μ.Τ.Β. 2o OPEN CUP στα ΚΑΝΑΚΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ »
Ο Ποδηλατικός Όμιλος Σαλαμίνας «Ο ΠΡΩΤΕΑΣ» και ο Δήμος Σαλαμίνας διοργανώνει τον 2o αγώνα ορεινής ποδηλασίας OPEN CUP M.T.B. στα Κανάκια Σαλαμίνας την Κυριακή 13/05 2012 στις εξής κατηγορίες: Α1 (18-29ετών) , Α2 (30-39 ετών), Αplus (40 + ετών)PINK ( γυναικών από 18), FUN (όλες οι ηλικίες με έτος γέννησης1994 και πριν για άνδρες και γυναίκες), KID (μικρά 8,9,10 ετών), ( μεγάλα 11,12,13).

4 Μαΐ 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Πάνος Καμμένος: Οι Έλληνες δεν γονατίζουμε

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του, στο ενετικό λιμάνι, του Ηρακλείου Κρήτης.
Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση κατά του δικομματισμού λέγοντας: «Αυτές τις τρεις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα αποφασίσουμε ότι ή διώχνουμε τους κατακτητές ή θα γονατίσουμε» για να προσθέσει στην συνέχεια ότι «δεν γονατίζουμε και αυτή είναι η απάντηση που στέλνουμε».
Επίσης ανέφερε ότι από την Κρήτη στέλνει ένα μήνυμα και προς «εκείνους που θέλουν να σκλαβώσουν την πατρίδα μας και τους ντόπιους συνεργάτες τους.Αρχίζουμε βεντέτα. Μέχρι τέλους. Ή αυτοί ή εμείς». Δεν πρόκειται για πολιτική επιλογή, είπε, «αλλά για επιλογή ανάμεσα στη λευτεριά και τη σκλαβιά».