29 Σεπ 2011

Πολύ σκεπτικισμός για την ομαλή πορεία της πλειοψηφίας, ο «αναβρασμός» ξεκίνησε από το πρώτο εξάμηνο, τυχαίο;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ


Είναι αλήθεια πως οι διαρκείς προστριβές στην δημαρχιακή πλειοψηφία είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο μετά την αδυναμία του ίδιου του αρχηγού της να κρατήσει τις ισορροπίες.
Βλέπεις ιστορικά στελέχη του συνδυασμού, να αποχωρούν ή ακόμη και να διαγράφονται με περίσσιο θράσος, κάποιοι άλλοι να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους κι αυτός απλός θεατής μιας σκληρής πραγματικότητας ανήμπορος να κρατήσει το τιμόνι στο καράβι της «Πρωτοβουλίας» σε σταθερή πορεία.
Αλήθεια πόσο έτοιμος ήταν να αναλάβει αρχηγικά καθήκοντα και να γίνει δήμαρχος; Άλλο να φουσκώνεις με υποσχέσεις τους πάντες γύρο σου κι άλλο αρχηγός με αποδοχή δεν είναι το ίδιο.
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση όσο και ή αγνωμοσύνη κι «αφιλία» του ατόμου, οδήγησε το ιστορικό στέλεχος (το πρώτο που στάθηκε στο πλευρό του), τον άνθρωπο που τον έβαλε στην κοινωνία της Κούλουρης, τον κουμπάρο του σε έκρηξη οργής όπου οι φωνές του ακούστηκαν μέχρι την είσοδο.
Η αγανάκτηση και η οργή του δικαιολογημένη μια και προσπάθησε να τον ακυρώσει ως άνθρωπο και ως εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο ο ίδιος ο «αρχηγός», ο κουμπάρος του συνεπικουρούμενος του αντιδημάρχου διοικητικών και οικονομικών υποθέσεων.
Δεν γνωρίζουμε την τελική πορεία αυτής της υπόθεσης, το μόνο που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας πως αυτή η υπόθεση θα χει συνέχεια ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου που «μετακινείτε» από τον Μάϊο και μετά μέσα στο δημαρχιακό μέγαρο.
Όταν μέσα στην φουρτούνα την «λαγουδέρα» σου δεν την κρατούν στιβαρά χέρια και δίνεις δώθε κείθε αναμενόμενα τα αποτελέσματα.
Ο Θεός ας ευλογεί την Σαλαμίνα, από πανηγύρια χορτάσαμε γιατί για τα πανηγύρια είναι ο άνθρωπος από δημοκρατική και σοβαρή διοίκηση πάσχουμε, τυχαίο; Δεν το νομίζω!!!!

Αναδημοσίευση από το SALAMIS-NEWS

Επικίνδυνοι κι ανιστόρητοι πλαστογράφοι της ιστορίας του τόπου μας…


Κύριος είδε το τι θα δουν τα μάτια μας ακόμα μέχρι να τελειώσει την θητεία του ο ανιστόρητος και πλαστογράφος της ιστορίας του τόπου μας δήμαρχος!!!!
Στην εκδήλωση που έκανε πρόσφατα προς τιμή του ``Κουταλιανού`` εκεί στο τέλος πια, μας παρουσίασαν την έκπληξη.
Στην προσπάθεια του ``καλού`` του να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να δικαιολογήσει την παρουσία και Κρητικού χορευτικού έδωσε στην δύσμοιρη παρουσιάστρια πολυσέλιδο δακτυλογραφημένο κείμενο όπου ούτε λίγο ούτε πολύ τι μας είπε;
… …Στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας συμμετείχαν και 300 τοξοβόλοι Κρήτες μαχητές… …
- Είναι αλήθεια όσο κι αν το ψάξαμε, ότι ούτε ένας Σαλαμίνιος φιλόλογος δεν βρέθηκε να στηρίξει σοβαρά αυτή την αλήθεια πρωτότυπη ιδέα του δημάρχου μας και του ``καλού`` του.
Εμείς προτείνουμε να βγάλει νέο φιρμάνι στα σχολειά της Σαλαμίνας και για τους 300 του Λεωνίδα, γιατί άκουσα το πρωΐ στο καφενείο πως κι εκεί οι 124 ήταν Κρήτες μαχητές σοβαρά τεκμηριωμένο.
 
Αναδημοσίευση από το SALAMIS-NEWS
 

N.AY.MAXH.A ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ανοιχτή συνέλευση Πέμπτη 29/9 ώρα 7μμ στο Φλαμίνγκο

Ανοιχτή συνέλευση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Πέμπτη 29/9 ώρα 7μμ στο Φλαμίνγκο 
N.AY.MAXH.A ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 
Καλούμε όλους σε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 29/9 στις 7 μμ στο Φλαμίνγκο
Θα συζητηθούν
η αντίδρασή μας στα χαράτσια και τα μέτρα λεηλασίας του εισοδήματός μας
οι εξελίξεις στα τοπικά ζητήματα.

27 Σεπ 2011

Ν.Ο.Β.Σαλαμίνας ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
 
ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 24 – 25 Σεπτεμβρίου ο αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνας 2011 – ιστιοπλοϊκή Φιλία», που συνδιοργάνωσε ο ΝΟΒΣ με τους ΝΑΟΕΦ, ΑΝΟΙΑΘ, ΙΟΠΦ. Δήλωσαν συμμετοχή 66 σκάφη από 17 Ναυτικούς Ομίλους, εκκίνησαν 56 και τερμάτισαν στην πρώτη Ιστιοδρομία «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνας 2011» εντός χρόνου 52. Στην δεύτερη Ιστιοδρομία «Ιστιοπλοϊκή Φιλία» εκκίνησαν 53 σκάφη και τερμάτισαν ενός χρόνου 52.
Μετά τον τερματισμό της πρώτης Ιστιοδρομίας «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνας 2011» τα σκάφη φιλοξενήθηκαν στους νέους πλωτούς προβλήτες του Λιμανιού της Σαλαμίνας, χώρο που παραχώρησε ευγενώς το Δημ. Λιμενικό Ταμείο, χρωματίζοντας με ιστιοπλοϊκά χρώματα το Λιμάνι.

ΕΠΟ Σαλαμινομάχοι ενημερώνει



  • Ο ΕΠΟΣ ανακοινώνει τη συνεργασία με το προπονητή Δημητριάδη Λάζαρο, που μαζί με τον Αναστασιάδη Στέλιο, θα είναι οι προπονητές των τμημάτων υποδομής.
  • Κύκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας του συλλόγου για την αγωνιστική περίοδο 2011 - 2012. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παραλάβουν από τα γραφεία του συλλόγου στο γήπεδο Αμπελακίων κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και ώρες 18:00 - 20:00.
  • Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο γήπεδο Αμπελακίων παρουσία όλων των τμημάτων του συλλόγου.


ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ.
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ. 

Δεν τους φοβόμαστε. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.

  • Οι εργαζόμενοι- μισθωτοί που αγωνιούν για το καθημερινό μεροκάματο.
  • Οι άνεργοι που ψάχνουν μια διέξοδο για επιβίωση.
  • Οι νέοι και οι νέες που αναζητούν μια προοπτική για το μέλλον.
  • Οι συνταξιούχοι που εξευτελίζονται.
  • Οι συμβασιούχοι που χρόνια βιώνουν την εκμετάλλευση.
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που βάζουν λουκέτα και βλέπουν να χάνονται οι κόποι μιας ζωής.
  • Όλοι εκείνοι που παράγουν με την εργασία τους τον πλούτο αυτής της χώρας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.
Η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. , μέλος του πανελλαδικού δικτύου «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ», καλεί :
όλους τους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι
τα σωματεία εργαζομένων (δημόσιο-ιδιωτικό τομέα) της Σαλαμίνας,
το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, τον Εμπορικό Σύλλογο Σαλαμίνας
όπως και κάθε φορέα και συλλογικότητα που ενδιαφέρεται, σε συντονισμό και κοινή δράση για την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών με κινήσεις αλληλεγγύης και ανυπακοής και στην Σαλαμίνα. Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα εργατικών σωματείων και Ομοσπονδιών που συγκεντρώνουν τα χαρτιά του κεφαλικού φόρου που έχουν λάβει τα μέλη τους, τα επιστρέφουν μαζικά στο Υπ. Οικονομικών και καλούν να υποβάλλουμε  μαζικά στις Εφορίες δηλώσεις άρνησης πληρωμής του χαρατσιών. 
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Τη δήλωση άρνησης πληρωμής και σχετικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε στο blog της κίνησης Ν.ΑΥ.ΜΑΧ Η.Α. http://naymaxha.wordpress.com ή εδώ

23 Σεπ 2011

Σαλαμίνια 2011: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη


Σαλαμίνα 23 Σεπτεμβρίου 2011 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σαλαμίνια 2011: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, σηματοδοτώντας την έναρξη της εβδομάδας Πολιτισμού «Σαλαμίνια 2011».

Με πρώτο τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή, στεφάνους προς τιμή των Σαλαμινομάχων κατέθεσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις,  Στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων πρεσβειών, εκπρόσωποι κομμάτων, Δήμαρχοι, βουλευτές της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης καθώς και φορείς της Σαλαμίνας.

Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Καπράνο, όπου δόθηκε η ευκαιρία στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή να εξηγήσει τη φιλοσοφία των «Σαλαμινίων» και να εκφράσει τις προσδοκίες του για το νησί από την ανάδειξη της ιστορικότητας του γεγονότος.

Η πρώτη μέρα έληξε  στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου «Δημήτρης Μπόγρης», με εκδήλωση που οργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Ηλιάδη, υπό την αιγίδα του Δήμου, με θέμα τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


22 Σεπ 2011

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ.


Ο κ. Δήμαρχος έχει κάνει σημαία του το χρέος, το χρέος που έντεχνα φούσκωσε στο υπερβολικό ποσό των € 58,5 εκατ., μετά από ενστάσεις που του έγιναν το διόρθωσε σε  € 48,5 εκατ. Σε κάθε εκδήλωση όπου παρευρεθεί και του δοθεί  ο λόγος έστω και για ένα μικρό χαιρετισμό, η πρώτη του αναφορά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω του χρέους. Είναι πασίδηλο λοιπόν γιατί φούσκωσε το ποσό, η επίκλησή του κάθε φορά νομίζει ότι θα του δίνει άλλοθι στην αδυναμία παραγωγής έργου,

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ   ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΗΣ   ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Επικαλείται ο Δήμαρχος, ότι η μειοψηφία ψήφισε την απογραφή στο Δ.Σ, θα ενθυμείται βέβαια τις ενστάσεις που είχα προβάλλει για:
·         Την  αναφορά στο χρέος προς την ΕΥΔΑΠ που το χρεώνουν σε € 3.070.975 και όχι € 1.506.262  σύμφωνα με παραστατικά που έχει ο δήμος ,
·         Δεν εμφάνισαν καθόλου στα έσοδα το ποσό των € 2.228.254  που είναι οφειλόμενα από προηγούμενες χρήσεις (δηλ. χρήματα που δεν έδωσε το κράτος στο δήμο από την περίοδο 2004 μέχρι 2010) σε εκτέλεση του Ν.3756/09, από το ποσό αυτό ήδη ο δήμος έχει εισπράξει περίπου € 500.000  από αρχές  Γενάρη  μέχρι σήμερα,
·         Δεν εμφάνισαν στα έσοδα του δήμου το ποσό των € 500.000 περίπου από την είσπραξη του 10% από την πράξη εφαρμογής στις περιοχές Μέτωπο Παραλίας, Αγία Παρασκευή και Βροντού.
Οι τρις αυτές σοβαρές παραλήψεις, ήταν ικανές για να αμφισβητήσουμε τα στοιχεία της απογραφής και να μην την εγκρίνουμε, όμως στην σκέψη και το πραγματικό ενδιαφέρον μας,  να βοηθήσουμε το δήμο στη διεκδίκηση πόρων από το κεντρικό κράτος, αποφασίσαμε  να εγκρίνουμε την απογραφή, βεβαίως με την υποχρέωση της δημοτικής αρχής, να προβεί σε οικονομικό έλεγχο του δήμου για τις χρήσεις από  2000 έως 2010, ενέργεια για την οποία πιστεύουμε ότι θα αποδοθούν “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”. Ο Δήμαρχος αυτό δεν το εκτίμησε και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να παραποιεί βάναυσα την αλήθεια.

Οι  πρώην Δήμαρχοι, ο μεν κ. Σπύρος Σοφράς σε γενόμενη συζήτηση για το χρέος του Δήμου Σαλαμίνας με 31-12-2010 αποδέχτηκε χρέος του Δήμου ύψους €17,5 εκατ. (το οποίο βέβαια είναι συσωρευτικό από προηγούμενες χρήσεις) και κατηγόρησε τον κ. Τσαβαρή για επίκληση ψευδών στοιχείων, ο δε κ. Μάριος Τραυλός σε επιστολή του, που κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας με ημερομηνία 29/7/2011, αναφέρει με λεπτομέρεια και αποδεικνύει ότι,  από το αρχικό εμφανισθέν ως χρέος του πρώην Δήμου Αμπελακίων  ποσό € 12.311.818,  το οποίο μετά τις ενστάσεις  μειώσανε στο ποσό των € 7.270.615, είναι σε πραγματικό ποσό € 4.209.450 με ημερομηνία 31-12-2010 (το οποίο ομοίως είναι συσωρευτικό από προηγούμενες χρήσεις).

Μετά τις απαραίτητες πιο πάνω διευκρινήσεις θα πρέπει ο κ. Δήμαρχος να μας ενημερώσει  για;
·         Ποιό ποσό και πού, έχει διαθέσει  για την εξυπηρέτηση του χρέους μέχρι σήμερα;
·         Που έχει διαθέσει το ποσό των € 500.000 που εισέπραξε σε δυο δόσεις από τα οφειλόμενα;
·         Αν μέχρι σήμερα έχει αυξήσει το χρέος και με ποιο ποσό;
·         Ποιό είναι το συνολικό ανεξόφλητο ποσό από λογαριασμούς κατανάλωσης στην ΕΥΔΑΠ από   1-1-2011 μέχρι σήμερα, ποιό ποσό έχει εισπράξει από τους δημότες από κατανάλωση ύδατος το διάστημα αυτό και που έχει διαθέσει τα χρήματα αυτά;
·         Να μας πει, αν στο τέλος της θητείας του τον Ιούνιο του 2014, το χρέος του Δήμου θα το έχει μειώσει ή θα το έχει αυξήσει ; 

Επειδή  ο κ. Τσαβαρής,  έχει αναδείξει το θέμα του χρέους που βρήκε η νέα δημοτική αρχή, σε θέμα ύψιστης σημασίας, για την πορεία του τόπου και της δικής του προσφοράς, του προτείνω  να αποδεχθεί την πρότασή μου, για κοινή συζήτηση παρουσία του  τύπου οι οποίοι θα συντονίσουν τη συζήτηση, στην οποία κρίνω απαραίτητο να παρευρίσκεται και ο κ. Τραυλός,  ώστε να δοθούν διευκρινήσεις και να ενημερωθούν οι δημότες, για το πιο σημαντικό θέμα όπως το έχει αναδείξει ο Δήμαρχος.

Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος, αφενός έχει την πολική ανδρεία, να αποδεχθεί την πρότασή μου αφετέρου  να αποδείξει ότι τιμά τις προεκλογικές του υποσχέσεις, όταν επικαλείτο διαφάνεια παντού, ιδιαίτερα σε θέματα οικονομικής φύσεως.  

Με τιμή
Σπύρος Σοφράς


21 Σεπ 2011

Όπου η μικροπολιτική, ξεπερνά κάθε ανεκτό όριο, αφιερωμένο εξαιρετικά σ’ όλους όσους αγωνίστηκαν να γίνει δήμαρχος, αλλά και στην σημερινή πλειοψηφία για να τσεκάρει τις ανοχές της. Μέχρι ποιου σημείου θα ανέχονται παρόμοιες καταστάσεις;

Αποφάσεις με νόημα και πολύ, πολύ βάθος… … και κάτσε εσύ κόπανε να περιμένεις τα πεντάμηνα για το άνεργο παιδί σου που πολύ πιθανόν να μην έλθουν ποτέ, δέξου αύριο και την προσαύξηση στα δημοτικά τέλη γιατί ο δήμος βλέπεις… δεν βγαίνει κι εσύ εμποράκο του νησιού δίνε δωρεάν εμπορεύματα κι έλα να εισπράξεις του Αγίου…. ανήμερα και μάλιστα μετά από δικαστική απόφαση που δεν μπορεί τάχα να την εκτελέσει γιατί ο δήμος δεν έχει μία… κι άλλα παρόμοια.
Για να παίρνουν οι ημέτεροι τριχίλιαρα τον μήνα βρίσκουμε. Βλέπεις εκλογές έρχονται να μην τους δεσμεύουμε;


Α Π Ο Φ Α Σ Η 231/2011
Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
Έχοντας υπόψη :
1. .........
2. .........
7. Την με αριθμ. πρωτ. 22062/19-8-2011 αίτηση του Γκίνη Στυλιανού του Παναγιώτη.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Προσλαμβάνουμε σε κενή Οργανική θέση Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου μας, τον Γκίνη Στυλιανό του Παναγιώτη με αρμοδιότητες σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο ως άνω Ειδικός Συνεργάτης υπάγεται ειδικά και αποκλειστικά στην δικαιοδοσία του Δημάρχου.
Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκύπτει δαπάνη για το έτος 2011 ύψους (9.470,60 €) και ειδικότερα στους Κ.Α. 00-6031.002 και 00-6053.005 (Μισθοδοσία Ειδικών Συνεργατών) που θα βαρύνουν τον Προϋπολογισμό του Δήμου μας έτους 2011.
Για τα επόμενα έτη η σχετική δαπάνη θα βαρύνει τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς του Δήμου και θα ανέρχεται ετησίως, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα στο ποσό των (28.412€) .
Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως διαμέσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Ο
Δήμαρχος Σαλαμίνος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ

1η ανάρτηση στο SALAMIS-NEWS 20 Σεπ 2011

 

20 Σεπ 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 27ης συνεδρίασης στις 21η Σεπτεμβρίου 2011 στις 7μμ


Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010  να σας καλέσουμε σε Τακτική  Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, την 21η Σεπτεμβρίου 2011   ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:

1.- Ανακήρυξη Πολιούχων Αγίων  των Δημοτικών Κοινοτήτων καθώς και Προστάτη Αγίου  του Νησιού μας.
2.-Μετάταξη του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Περαιά με έδρα τον Δήμο Σαλαμίνας , σε Λιμεναρχείο Σαλαμίνας.
3.-Εκμίσθωση Δημοτικών ακινήτων με αποκλειστικό σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων .
4.-Αποδοχή ένταξης της πράξης <Ολοκληρωμένο σύστημα προώθησης πολιτισμού με χρήση νέων τεχνολογιών για τον Δήμο Σαλαμίνας >με Κωδικό  ΜΙS 327591 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Αττική».
5.- Έγκριση της τροποποιημένης μελέτης του έργου  <Ανάπλαση πλατείας Μακεδονίας >.
6.-Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου δημοπράτησης του έργου «Περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων».
7.-Ανάρτηση και δημοσίευση της Β΄ πρόσκλησης σχετικά με την 18/2007 Πράξη Εφαρμογής Β΄ κατοικίας ,για τις περιοχές <Ηλιακτή –Ρέστη - Μπλέ Λιμανάκι- Μπατσί- Στενό>.
8.-Αποδοχή Πρακτικού της Επιτροπής προσδιορισμού αξίας  ακινήτων για την επιβολή εισφοράς σε χρήμα του Π.Δ. 5/1986.
9.- Παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Kατασκευή δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων πόλης Σαλαμίνας».
10.- Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Σαλαμίνας οικ. έτους 2011.
11.-Έκφραση σύμφωνης γνώμης στον Απολογισμό ΚΑΠΗ πρώην Δήμου Αμπελακίων οικ. Έτους 2010.
12.-Κατάργηση του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία  «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ».
13.- Ορισμός των τακτικών και αναπληρωματικών μελών Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. « Βιβλιοθήκη – Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Δήμου Σαλαμίνας», εκλογή Προέδρου και Αντ/δρου και καθορισμός της θητείας του Δ.Σ.
14.- Ονοματοθεσία οδών.
15.- Ορισμός αναπληρωματικού  μέλους στην Εκτιμητική Επιτροπή Μίσθωσης, Εκμίσθωσης και Εκποίησης κινητών και ακινήτων πραγμάτων.
16.- Αναπροσαρμογή φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων.
17.- Διαγραφή οφειλής της CYTA HELLAS Tηλεπικοινωνιακή Α.Ε  από χρηματικό κατάλογο.
18.- Επιστροφή ποσών στους κ. Αγγελιδάκη Νικόλαο και κ. Τσαπρούνη Μαρία, ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα.  
19.- Διαγραφή από τους χρηματικούς καταλόγους οφειλών που αφορούν Δημ. Τέλη – Δημ. Φόρους και ΤΑΠ ακινήτων ιδιοκτησίας της ΔΕΗ, λόγω μη πίστωσης αυτών.

20.- Αποδοχή δαπανών για την επέκταση δικτύου δημοτικού φωτισμού: α) στην περιοχή ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ επί της οδού Κολοκοτρώνη, συνολικού ποσού 1.176,53 € και β) στην περιοχή ΤΣΑΜΗ,   επί της οδού Παν.Τσαλδάρη  συνολικού ποσού 2.353,06 €.
Ψήφιση των σχετικών πιστώσεων και συμψηφισμός με τα δημοτικά  τέλη.
21.- Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου εμβαδού 5,06 τ.μ. με αντάλλαγμα στην κα Αργυρέλη Ιωάννα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ   ΚΟΓΙΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 26ης συνεδρίασης στις 21η Σεπτεμβρίου 2011 στις 7μμ


Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010  να σας καλέσουμε σε Ειδική Συνεδρίαση (άρθρο 163 παρ. 4 του Δ.Κ.Κ.) του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, την 21η Σεπτεμβρίου 2011  ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα: 

1.-Έγκριση Απολογισμού  Δήμου Σαλαμίνας, οικ.  έτους 2010.
2.-Έγκριση Απολογισμού  πρώην Δήμου Αμπελακίων, οικ.  έτους 2010.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ   ΚΟΓΙΑΣ


15 Σεπ 2011

Ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής ή κάτι άλλο συμβαίνει ;

Τελικά τι πρέπει να γίνει ακόμη, για να απαλλαγούμε από τις μυρωδιές της ντροπής στη παραλία ; το φρεάτιο σύνδεσης έγινε, το δευτερεύον δίκτυο είναι έτοιμο, η ανάθεση στον εργολάβο για τις συνδέσεις είναι σε εξέλιξη, ποιος θα μας εξηγήσει γιατί δεν έχει γίνει καμία σύνδεση κατοικίας ακόμη ;


Τα νοικοκυριά που περιμένουν να συνδεθούν και είναι έτοιμα καθ’ όλα γιατί να πληρώνουν ακόμη και σήμερα για το άδειασμα των βόθρων ; ποιός θα τους ενημερώσει ; ποιός θα αναλάβει την τεράστια ευθύνη της ρύπανσης του περιβάλλοντος που συνεχίζεται στη πόλη και στο λιμάνι ;.


Ποιες σκοπιμότητες ; ποια συμφέροντα ; καθυστερούν τις συνδέσεις στο δίκτυο των περιοχών του Κέντρου της Πόλης, Αλώνια, Πατρής, και Μπόσκο . Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, να απολογηθούν οι υπεύθυνοι και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες σύνδεσης. Δεν μπορεί να στερείτε από τους κατοίκους της πόλης τα οφέλη από την ολοκλήρωση του έργου στο όνομα μιάς οποιασδήποτε φτηνής δικαιολογίας.


Προκαλούμε τον Δήμαρχο , να ενημερώσει άμεσα τους κατοίκους-ιδιοκτήτες οικιών και καταστημάτων των περιοχών, που είναι έτοιμες για σύνδεση, να καταθέσουν την απαιτούμενη αίτηση σύνδεσης, έτσι ώστε να πάρει σάρκα και οστά το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη πόλη μας.

 

13 Σεπ 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ
Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) συγχαίρει τους μαθητές Δέσποινα Παζούλη από τη Δράμα και Γιώργο Λιούτα από τα Τρίκαλα που βραβεύτηκαν με Χάλκινο Μετάλλιο στην 5η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ που διεξήχθη στην Κρακοβία της Πολωνίας με συμμετοχή 27 χωρών , ως επίσης και τους μαθητές Μάνο Βουρλιώτη από την Αθήνα , Στέφανο Τύρο από την Καλαμάτα και τον Πάρη Τζιτζιμπάση από την Δράμα που έλαβαν Τιμητική Διάκριση.
Σε χαλεπούς καιρούς όπου η Ευρώπη μαστίζεται από οικονομική κρίση και κρίση αξιών η Ελληνική Νεολαία << επιτίθεται >> πνευματικά και κερδίζει διακρίσεις.
Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στους Έλληνες μαθητές.
Όποιος ενδιαφέρεται για τα Μυστήρια του Ουρανού και τα Θαύματα του Σύμπαντος, μπορεί να απευθύνεται στο Παράρτημα μας .
Πληροφορίες : ΚΩΣΤΑΣ ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ : 2104654005 - 6972716053
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ.ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ Π. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
 
 

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία


Σαλαμίνα 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία, σηματοδοτώντας το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς..

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών κ. Γρηγόρη Καπετανάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαο Κόγια, τη Γενική Γραμματέα κ. Λούλα Καραγιάννη και τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Νίκο Φουρίκη, επισκέφθηκαν σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και το 5ο δημοτικό, όπου ο κ. Δήμαρχος εγκαινίασε τη νέα αίθουσα που δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες του σχολείου.

Στο μήνυμα που απεύθυνε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, καταθέτοντας παράλληλα και τη θέση της νέας Δημοτικής Αρχής για αμέριστη συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που είναι, αυτή τη χρονιά ειδικά, αυξημένα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει  τη χώρα μας  τα τελευταία χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2011 εκδηλώσεις τιμής και μνήμης 22-29 Σεπτεμβρίου 2011. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη

ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2011 εκδηλώσεις τιμής και μνήμης 22-29 Σεπτεμβρίου 2011


12 Σεπ 2011

O Ε.Π.Ο. Σαλαμινομάχοι ανακοινώνει τις παρακάτω μεταγραφές


Ο Ε.Π.Ο. Σαλαμινομάχοι ανακοινώνει τις παρακάτω μεταγραφές:

Θεοφιλόπουλος Βασίλειος 23 ετών αμυντικός ελεύθερος, Γονατάς Βασίλειος 23 ετών αμυντικός ελεύθερος από Καραβά, Ράπτης Γρηγόριος 17 ετών μέσος ελεύθερος από Α.Ε. Σαλαμίνας, Πομόνης Θεόδωρος 30 ετών αμυντικός ελεύθερος, Ζαχαρόπουλος Ιωάννης 17 ετών μέσος υποσχετική από Αργοναύτη, Φασουλής Βασίλειος 16 ετών επιθετικός ελεύθερος από Α.Ε. Σαλαμίνας, Γαβριηλάκης Γιώργος 24 ετών μέσος ελεύθερος από Αμπελακιακό, Ράπτης Φώτης 19 ετών μέσος ελεύθερος από Α.Ε. Σαλαμίνας, Αγαθάκης Νίκος 28 ετών αμυντικός ελεύθερος από Αιακό, Φασουλής Αντώνης 27 ετών αμυντικός ελεύθερος και Μπούτσης Δημήτριος 15 ετών μέσος ελεύθερος από Αίαντα Σαλαμίνας.  

Έχουν αποκτηθεί οι Καλιώτσος, Σαρινάκης, Λουκάς, Νηφάκος και Δελαλής.
Επιστρέφει επίσης ο Δασκαλάκης Γιώργος 20 ετών αμυντικός που είχε δοθεί δανεικός στον Ατρόμητο Κερατσινίου.