30 Ιουν 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ αναβολής Δημοτικού Συμβουλίου για 4/7/2011


Σας ενημερώνω ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 - 6- 2011 και αναβλήθηκε λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 4 - 7- 2011 και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Κατάστημα με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
Παύλος Φήμης


Και ο Ν.Ο.Β. Σαλαμίνας κατά της δημιουργίας περιοχής οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών στην νότια Σαλαμίνα


ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ Δ. Σ. ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 
ΘΕΜΑ:  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΣΛΑΜΙΝΑ
ΚΟΙΝ: ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

κ. ΠΡΟΕΔΡΕ !
Το Δ. Σ. του ΝΟΒΣ με ψήφισμά του, που εκφράζει το σύνολο των Μελών του,
Α) καταδικάζει και απορρίπτει την ιδέα και την πρωτοβουλία για δημιουργία Π.Ο.Α.Υ. στην θαλάσσια και χερσαία περιοχή της νότιας Σαλαμίνας.
Β) διαμαρτύρεται έντονα και συντάσσει την διαμαρτυρία του, πλάι στις διαμαρτυρίες όλων όσων δεν επιθυμούν την δημιουργία Π.Ο.Α.Υ. στην θαλάσσια και χερσαία περιοχή της νότιας Σαλαμίνας, όλων όσων αγανακτούν για την περεταίρω περιβαλλοντική υποβάθμιση του νησιού, όλων όσων πικραίνονται με την αλαζονεία αυτών που αποφασίζουν για την ποιότητα της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας,  χωρίς να λαμβάνουν υπ΄ όψη τους την βούλησή μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                    Ο Αντιπρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματεύς
                   Θεόδωρος Παχής                                        Γεώργιος  Γενικαλιώτης


29 Ιουν 2011

Αφιέρωμα, για να θυμόμαστε στην Β’ Πειραιά ποιοι συναίνεσαν, μαζί τους και ο εφιάλτης της ΝΔ, που τους άνοιξε την κερκόπορτα

Σας προβάλλουμε τις φωτογραφίες τους, για να θυμάστε ποιοι δικοί μας της Β΄ Πειραιά έφεραν την Ελλάδα στην καταστροφή, ποιοι ψήφισαν ΝΑΙ στην άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στην τρόϊκα του ΔΝΤ
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο ΔυΝαΤό
 

«Μολών Λαβέ» του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μάνου Δερτούζου


Προτού συνέλθουμε  από ένα χτύπημα μιας Κυβερνητικής απόφασης δυστυχώς έρχεται το άλλο. Ενώ πριν από λίγο μιλούσαμε για την πιθανή μεταφορά της ΔΥΟ από την Σαλαμίνα στην Ελευσίνα, απίθανο και όμως πιθανόν αληθινό, καλούμαστε τώρα να εκφράσουμε άποψη για την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) με την οποία προτείνεται  το Νότιο τμήμα της Σαλαμίνας ως κατάλληλη Περιοχή Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργειών (Π.Α.Υ)
Έχει σημασία ότι αυτή την Κοινή Υπουργική απόφαση υπογράφει η πολύ ευαίσθητη για το περιβάλλον κα Μπιρμπίλη, η οποία με πολύ ευκολία «τακτοποιεί τους ημιυπαίθριους» παραβιάζοντας στην ουσία  το Σύνταγμα, αλλά δεν θέλει να «τακτοποιήσει» τα αυθαίρετα για να μη το παραβιάσει, γελοιοποιώντας στην ουσία το Σύνταγμα και από την άλλη την υπογραφή του βάζει, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αλιείας κος Γιάννης Διαμαντίδης ο δικός μας Βουλευτής. Δικός μας όχι με την κομματική έννοια, διότι εγώ τις κομματικές τσίμπλες τις έχω βγάλει, αλλά με την έννοια του Βουλευτή της περιφέρειάς μας που εκλέγεται επί 20 χρόνια.
Τι είναι όμως αυτό που ώθησε να εκλέξουν την Σαλαμίνα ως τον ιδανικό τόπο ιχθυοκαλλιεργειών;
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες, αποτελούν ένα ανερχόμενο κλάδο της Ελληνικής οικονομίας αφού τα ¾ της παραγωγής εξάγονται και καλύπτουν το ½ της διεθνούς αγοράς. Οι προοπτικές επίσης είναι πολύ αισιόδοξες αφού η διεθνής παραγωγή λόγω των αναγκών θα αυξηθεί πάνω από 140/% την επόμενη δεκαετία.
Κάθισαν σε ένα τραπέζι οι «σοφοί» των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας και έβαλαν το χάρτη του Σαρωνικού μπροστά τους και είδαν ότι το νότιο τμήμα της Σαλαμίνας δεν τον πιάνουν οι βόρειοι άνεμοι, ενώ οι Νότιοι άνεμοι καλύπτονται από την Αίγινα.
Το ερώτημα όμως είναι γιατί δεν επέλεξαν το βόρειο τμήμα της Αίγινας που είναι υπήνεμο στο Νοτιά και καλύπτεται από την Σαλαμίνα στον Βοριά. Η απάντηση είναι απλή για αυτούς, γιατί θεώρησαν ότι δεν μπορούν να πάνε στη Αίγινα διότι θεωρείται τουριστικό νησί, έχει εξ άλλου και τον Άγιο Νεκτάριο. Δεν μπορούν επίσης να πάνε στο Αγκίστρι που είναι περισσότερο υπήνεμο οπό την Σαλαμίνα  γιατί το έχουν αναδείξει ως τουριστικό θέρετρο, αφού πρωτίστως φρόντισαν να δώσουν άδειες και να κτίσουν ξενοδοχεία μέσα στο δάσος!!
Αγνοούν όμως οι άσχετοι και ανίδεοι της ιστορίας ότι και εμείς στη Σαλαμίνα έχουμε την Παναγιά της Φανερωμένης, έχουμε το παγκόσμιο γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, το σπίτι του Σικελιανού, τη σπηλιά του Ευριπίδη, τη Μυκηνιακή Ακρόπολη στα Κανάκια, έχουμε κοντά μας τα οστά του Γεωργίου Καραϊσκάκη έχουμε δηλαδή  πολύ μεγαλύτερη πολιτιστική ιστορία από την Αίγινα.
Δεν φταίνε όμως μόνο αυτοί οι «σοφοί» που σχεδίασαν επί χάρτου και υποβάθμισαν την ιστορία της Σαλαμίνας και την τουριστική της προοπτική, φταίμε και ΟΛΟΙ εμείς που ζούμε σε αυτό το νησί  και περισσότερο ΕΜΕΙΣ που ασχολούμαστε με τα κοινά που δεν μπορέσαμε όλα αυτά τα χρόνια να αναδείξουμε την παγκόσμια ιστορικότητα του νησιού μας και να προβάλουμε τις πανέμορφες παραλίες μας, κατατάσσοντας το νησί μας, όπως του αξίζει, ως ένα από τα ωραιότερα τουριστικά θέρετρα της Αττικής.
Ήλθε η ώρα αυτή τη φορά να ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ με κάθε τρόπο την περαιτέρω υποβάθμιση του νησιού μας και να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο όχι μόνο στη δημιουργία νέων ιχθυοκαλλιεργειών αλλά και στην αποχώρηση  όλων των υπαρχόντων με την λήξη της αδείας τους.
Εάν οι «σοφοί» συνεχίζουν να επιμένουν στην  άποψή τους ως τόπο ιχθυοκαλλιεργειών το νότιο τμήμα του νησιού μας, τότε θα πάρουν καθολική απάντηση «Μολών Λαβέ»

Μάνος Δερτούζος
Δημοτικός Σύμβουλος


Σε μεγάλη φουρτούνα το καραβάκι της «Πρωτοβουλίας πολιτών» κι ο καπετάνιος στο «σαλόνι»


Γιατί και οι αναγνώστες έχουν άποψη που πρέπει να προβάλλεται. Ανάρτηση από σχόλιο αναγνώστη μας (28/6/11 22:52) χωρίς δικά μας λόγια

ΔΕΝ ΓΡΑΨΑΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΑΣ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Κ.Λ.Π (ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΥΣΑΤΕ ΜΑΣΚΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΣΚΟΠΙΜΑ.ΑΝ ΡΩΤΑΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ;
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ!!!
ΤΩΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ κ. ΣΥΦΟΥΝΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ...
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΨΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΑΣΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΣΑΣ.
ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

28 Ιουν 2011

Ανοιχτή επιστολή !! !!


 

Αγαπητέ δήμαρχε,

Όταν «έστηνες» το προεκλογικό σου πρόγραμμα, αποφάσισες να το βαφτίσεις «Οι δεσμεύσεις μας» για να δώσεις έμφαση στο θέμα. Τότε, την φόλα την φάγαμε όλοι και αμάσητη μπράβο σου.

Τότε γνώριζες πως θα πεταχτεί σε ένα συρτάρι και θα ξεχαστεί. Δυστυχώς για εσένα, ο λαός είναι εδώ και εμείς περιοδικά θα στο θυμίζουμε και σου τα θυμίζουμε, γιατί σε πιστέψαμε και σε ψηφίσαμε, το χειρότερο δε όλων, πείσαμε κι άλλους να σε ψηφίσουν.

Να σου θυμίσουμε λοιπόν για την ιστορία:

· Σελ. 5 με σεβασμό στο περιβάλλον και στους φυσικούς πόρους. (εδώ τι να σου απαντήσουμε εμείς, θα σου απαντήσει ο λαός της Σαλαμίνας σε 3 χρόνια)
· Σελ. 10 καμιά έκδοση νέας άδειας, παράτασης η και επέκτασης εγκαταστάσεων λειτουργίας ιχθυοκαλλιεργειών (και αντ’ αυτού (;) έχουμε να βγάζεις Δ.Τ. όπου με περίσσιο θράσος μας ενημερώνεις ότι ήδη συζητάς τις συνθήκες λειτουργίας των ιχθυοκαλλιεργειών, τονίζοντας παράλληλα την σπουδαιότητα ύπαρξης κανόνων και σχεδιασμού στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων αυτών)
 
 

Συνάντηση με αν. Υπουργό ΠΕΚΑ για τις ιχθυοκαλλιέργειες


Τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη επισκέφθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού,  ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής, προκειμένου να συζητήσουν τις συνθήκες λειτουργίας των ιχθυοκαλλιεργειών στο νησί. 
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο κ. Φραγκούλης Τριανταφυλλάκης , ως εκπρόσωπος του  βουλευτή Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και οι επικεφαλείς  δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας κ. Σπυρίδων Σοφράς και κ. Νικόλαος Ράπτης. 
Αφού ενημερώθηκε ο κ. Σηφουνάκης για το καθεστώς των υδατοκαλλιεργειών που επικρατεί στη Σαλαμίνα, τόνισε την σπουδαιότητα ύπαρξης κανόνων και σχεδιασμού στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων αυτών, ώστε να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη επέκτασή τους.
Επίσης, υπήρξε η δέσμευση ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από πλευράς Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα ρύπανσης και αυθαιρεσίας, ενώ παράλληλα θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προβληματισμοί των φορέων του νησιού μας, σχετικά με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του θαλάσσιου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


27 Ιουν 2011

Ίδρυση παραρτήματος εταιρείας «Αστρονομίας και Διαστήματος» Σαλαμίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί συνδημότες  με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ιδρύθηκε στη Σαλαμίνα Παράρτημα της <<ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ>> που εδρεύει στο Βόλο.
Σκοπός  του Παραρτήματος είναι η Διάδοση και Εκλαΐκευση της επιστήμης της Αστρονομίας εμφυσώντας την αγάπη προς τον όμορφο ουρανό της Ελλάδας (που είναι ανεξίτηλα γραμμένη η Ελληνική Μυθολογία μας).
Σήμερα όπου η επίσημη πολιτεία εξοβελίζει το μάθημα της Αστρονομίας από την Δημόσια Εκπαίδευση θεωρούμε απαραίτητο  την Διάδοση αυτής της επιστήμης –που θεμελιώθηκε επιστημονικά από τους Έλληνες-και που λόγω του ευπρόσιτου χαρακτήρα της μεταδίδει  επιστημονικές γνώσεις στο ευρύ κοινό και αναβαθμίζει τον άνθρωπο.

26 Ιουν 2011

Εισήγηση Μαθιόπουλου προς την Δημοτική Κοινότητα Σαλαμίνας !!!


ΣΑΛΑΜΙΝΑ
27/06/2011
ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Δημοτική Κοινότητα Σαλαμίνας
ΘΕΜΑ: Ασυλία και Ασυδοσία Αθίγγανων
Εισηγούμαι στην  Δημοτική  Κοινότητα Σαλαμίνας  να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση  των Αθίγγανων από τις   περιοχές, που διαμένουν παράνομα   και δημιουργούν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας, και όχι μόνο.
Με την αυτή Εισήγηση επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω  την απόλυτη δυσαρέσκεια πολύ μεγάλης μερίδας πολιτών για το   μεγάλο πρόβλημα που δημιουργούν ομάδες και οικογένειες Αθίγγανων στην Περιοχή της Νέας Σαλαμίνας και του Μπιζανίου, Αγ΄ Αντώνιου, στο Δημοτικό Γυμναστήριο  Γραμματικού και των λοιπών περιοχών.
Έχουν περάσει τόσα χρόνια και όλες οι προηγούμενες δημοτικές  αρχές, (παρά τις δεκάδες εγγράφων και αναφορών)  στρουθοκαμήλιζαν, κλείνοντας τα μάτια σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

24 Ιουν 2011

ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ


Αναδημοσίευση από: http://psiliammos.blogspot.com/
Προς την κ. Ρούλα Νάννου
Αν κ. Νάννου, δεν μπορείς να γράψεις μόνη σου το δελτίο τύπου, τότε είναι προτιμότερο να σιωπάς.
Τι ανοησίες είναι αυτές ;.. Τι ισχυρισμοί είναι αυτοί…;
Ο συντάκτης του Salamina-press συνέταξε το συγκεκριμένο κείμενο (βλ. Εδώ); δεν βλέπεις πως υπογράφεται στο τέλος από την Λαϊκή Συσπείρωση ; .... τι είναι όλα αυτά που ισχυρίζεσαι ;
Εσύ κ. Νάννου, δεν μεροληπτείς όταν... την απαντητική σου επιστολή -διαμαρτυρία την στέλνεις μόνο προς το συγκεκριμένο blog.
Είναι αυτή αντικειμενική ενημέρωση ;
Μόνο αυτό το Blog έχεις ακούσει ότι υπάρχει στο νησί;
Γιατί στα άλλα blogs της Σαλαμίνας, όπου κατά κόρο χαρακτηρίζουν, ολόκληρη την αντιπολίτευση του δήμου, και εσένα προσωπικά ως ανεπαρκείς και απόντες.... δεν απαντάτε θιγόμενοι;
Γιατί δεν απαντάς μέσα από το site του συνδυασμού σου; κι εκεί ....αυτο-απαξίωση ? !!!!
Έτσι αντιλαμβάνεστε στον συνδυασμό σας την ανάγκη επικοινωνίας με τους δημότες που σας στηρίζουν;
Δεν αισθάνεσαι ντροπή να ισχυρίζεσαι ότι ο κάθε καλοπροαίρετος δημότης, έχει την δυνατότητα της σωστής ενημέρωσης μέσα από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά;
Ποια πρακτικά; που έχουν αναρτηθεί; Θα τρελαθούμε ομαδικά ?
Δεν έχετε αντιληφθεί ακόμα ως αντιπολίτευση, ότι η νέα δημοτική αρχή αλωνίζει; ότι δεν σας υπολογίζουν ουτε για μια πεντάρα;
Εχεις ακούσει τίποτα για το πρόγραμμα Δι@υγεια; .... Μα τι λέω τώρα !! τι σχέση μπορεί έχει ο Φάντης (το σύνολο των δημοτικών συμβούλων )..... με το ρετσινόλαδο (το διαδίκτυο);
Επιβεβαιώνεις στο κείμενο σου, άμεσα και κατηγορηματικά, ότι ο δήμαρχος ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ τον Νόμο.... Οκ ... και λοιπόν ; ποιος είναι ο δικός σου ο ρόλος ; απλά να διαμαρτύρεσαι;
Εσένα κα Νάννου, ΔΕΝ σε αδικεί το δημοσίευμα αλλά η δική σου στάση ως « Αντιπολίτευση ».
Καί τώρα λίγα, όσον αφορά την παραχώρηση του αιγιαλού και της παραλίας.
Λέτε ότι η θέση σας και η πρόταση σας, όπως εξ άλλου και η δική μας , ήταν ΝΑΙ στην παραχώρηση προς τους καταστηματάρχες του χώρου μπροστά από το κατάστημά τους που δικαιωματικά και κατά προτίμηση παντός άλλου εκχωρείται από το Νόμο, οφείλατε όμως να τους είχατε επισημάνει τις υποχρεώσεις τους αλλά και τους περιοριστικούς όρους της παραχώρησης.
Ενδεικτικά σου τονίζω ….. ότι
Ως έμπροσθεν της άσκησης της δραστηριότητάς τους, κοινόχρηστος χώρος νοείται ο χώρος που ορίζεται από τις δύο νοητές παράλληλες γραμμές που εκκινούν από τις πλάγιες πλευρές της επιχείρησης και καταλήγουν στην ακτή. Είδες τι έχει γίνει……. ο χαμός.
Η μέγιστη κάλυψη χρήσης να μην υπερβαίνει το 50% του μεταβιβαζόμενου χώρου, κλπ, τον χώρο που οριοθέτησαν με πασσάλους...το είδατε; Απαιτήσατε έλεγχο και συμμόρφωσης με τους όρους παραχώρησης ;
Υπάρχει Αστυνομία ;;;
Ας ευχηθούμε να μην υπάρξουν ατυχήματα γιατί ...τότε !!!.
Τα περί 20% ανταλλάγματος το γνωρίζετε ;;
Δυστυχώς, την πολιτική ευθιξία Ή την έχεις ή δεν την έχεις !
Admin/ Ψιλή Άμμος
Α. Θεοχάρης

υ.γ Ο ενικός, το ύφος και η φρασεολογία ειναι συνειδητή επιλογή ... και φυσικά ούτε από την κα. Ρούλα Νάννου περιμένουμε απάντηση, λέτε να μας εκπλήξει ?? !.
 
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 18ης Συνεδρίασης ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ


Προς τον        κ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟ
                        Αντιδήμαρχο  Σαλαμίνας     
            Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010  να σας καλέσουμε σε Τακτική  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 28 -6-2011   ημέρα Τρίτη  και ώρα 18.00  στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:

23 Ιουν 2011

Δούρειος ίππος στον αγώνα των κατοίκων του νησιού, η πολιτική του Δημάρχου κ. Γ. Τσαβαρή για την επικείμενη εγκατάσταση ιχθυοτροφείων στη Νότια Σαλαμίνα

Αναδημοσίευση από: http://salamikonos.blogspot.com/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ 19/06/11 
Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες του δημάρχου κ. Τσαβαρή αλλά και του πρόεδρου του Δ.Σ. κ. Ν. Κόγια, οι οποίοι απροκάλυπτα και συνειδητά διαστρέβλωσαν την τελευταία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Σαλαμίνας να μην επιτραπεί καμιά εγκατάσταση ιχθυοτροφείων στο νησί.
Αυτό έγινε την Κυριακή 19/06/11 στο Flamingo, στην επιτυχημένη συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν από κοινού, ο Σύλλογος Μηχανικών Σαλαμίνας, ο αλιευτικός σύλλογος «Αγ. Ανδρέας» και ο περιβαλλοντολογικός όμιλος ΠΕΡΙΒΟΣ.

Κεραυνός εν αιθρία, η Αναμενόμενη θύελλα ?

Αναδημοσίευση από το Ψιλή Άμμος
Πως προσφωνείς έναν πολιτικό όταν αγανακτισμένος από την αλαζονεία του και την υπεροψία, θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί του, να του πεις την τελευταία σου κουβέντα;
Φίλε?... ποιος φίλος ..… " αφού είναι καλύτερα μεγάλη μπουκιά να φας παρά μεγάλο λόγο να πεις".
Κύρια δε όταν « Δεν έχεις μαζί του κοινούς αγώνες», ούτε « του χρωστάς εκδούλευση » ούτε « Σε συνδέουν μαζί του αλισβερίσια παντός τύπου ».
Πως θα τον κάνεις να αντιληφθεί την καλή σου πρόθεση όταν είναι τόσο εύκολο να δικαιολογούμε τους εαυτούς μας αποδίδοντας στους άλλους πρόθεση ;.
Αφού « Κακολογούμε κάποιον και του αποδίδουμε μομφή όταν έχουμε σκοπό να τον βλάψουμε »,
… πώς να του πεις απλά και να το καταλάβει πως « Κανένας αποχαιρετισμός στον κόσμο δεν είναι τόσο βαρύς, όσο ο αποχαιρετισμός της δύναμης της εξουσίας » !!!
Πώς να του πεις το απλό « Για να φύγεις αύριο με το κεφάλι ψηλά, βάλε μυαλό όσο είναι ακόμα καιρός, γιατί αν εξαντληθούν τα όρια της ανοχής "ΠΟΥ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ !! ", δεν υπάρχει περίπτωση να μη τραβήξεις τα μαλλιοκέφαλα σου.…. »
Ανώνυμη ή επώνυμη μια καταγγελία, είναι μια καταγγελία, τον λόγο έχουν πλέον οι αρμόδιοι.
Και καλά το μαύρισμα αργεί …. Την ξευτίλα .....τώρα την φαντάζεσαι ?
 
 

22 Ιουν 2011

Ανώνυμοι Άνεργοι, Σύναξη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011, και ώρα 8μ.μ., στην αίθουσα «Δ. Μπόγρης»

Ανώνυμοι Άνεργοι
Κίνηση για την δημιουργία θέσεων εργασίας
μέσα από την ίδρυση σωματείου και συνεταιρισμού ανέργων
Γ. Παπαμιχαήλ 35, 189 00 ΣΑΛΑΜΙΝΑ. Τηλέφωνα 210 46 53 504 και 69 78 157 451

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι «Ανώνυμοι Άνεργοι»κίνηση για την δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από την ίδρυση σωματείου και συνεταιρισμού ανέργων, σας προσκαλεί στην εκδήλωση « Η ανεργία στη Σαλαμίνα, και όχι μόνο, και η αντιμετώπισή της » και «το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη Θεσμοθέτηση της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011, και ώρα8μ.μ., στην αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης», του Δημαρχείου Σαλαμίνας.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή και η συμμετοχή ελεύθερη.
Δηλώσεις για ενεργό συμμετοχή στην εκδήλωση, τοποθετήσεις ή άλλες παρεμβάσεις,
θα γίνονται δεκτές μέχρι 24 Ιουνίου.
Για πληροφορίες και διευκρινήσεις http://anonymoi-anergoi.blogspot.com - anonymoi.anergoi@gmail.comw 69 78 157 451 - 210 46 53 504
Ενωμένοι διεκδικούμε νέες θέσεις εργασίας και καλύτερη ποιότητα ζωής.
Στην κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι» μπορούν να συμμετάσχουν ισότιμα, ελευθέρα και κυρίως ανέξοδα όσοι άνεργοι, καταγραμμένοι και ακατάγραφοι, το επιθυμούν, καθώς και όποιος άλλος θέλει, από όπου θέλει και για όποιον λόγο θέλει, αρκεί να αποδέχεται και να τηρεί απαρέγκλιτα τις καταστατικές αρχές και τους κανόνες που έχουν τεθεί.
Η ανεργία αφορά όλους μας, όλη την Ελλάδα.
Ενημερωθείτε– δημοσιεύστε - διαδώστε αυτό το μήνυμα

21 Ιουν 2011

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα στα μουγκά, χωρίς ενημέρωση των εφημερίδων και blogs ! ! !

ο ΣΤΡΟΥΜΦΟΞΕΦΤΕΡΗΣ
ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ :
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ
Ο δήμαρχος «ξεφτέρι» κατάφερε και πήρε σήμερα την μοναδική ψήφο από την αντιπολίτευση που ήταν της κας Νάννου για να μπορέσει να τροποποίηση τον προϋπολογισμό και στη συνέχεια να δώσει απευθείας ανάθεση , σε γνωστό επιχειρηματία που τον στήριζε πριν από τις εκλογές, για την επισκευή των απορριμματοφόρων .
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι σήμερα στο συμβούλιο η κα Νάννου ξεπλήρωσε την ψήφο που της είχε δώσει κάποτε ο κος τσαβαρης όταν αυτή είχε την αντιπαλότητα με τον κο Αγαπίου και έτσι κατάφερε, εν απουσία των περισσότερων της υπόλοιπης αντιπολίτευσης , ο κος τσαβαρης να κάνει αυτό που κατέκρινε από τότε που ήταν ο Μακρής δήμαρχος .
Μπράβο στο δήμαρχο «ξεφτέρι»
Μπράβο στη κα Νάννου
Μπράβο στους περισσότερους της αντιπολίτευσης που έλειπαν
 

ΠΕΡΙΒΟΣ, Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις υδατοκαλλιέργειες


Σαλαμίνα 20/6/2011
«Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις υδατοκαλλιέργειες»
Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση με θέμα « Όχι στη δημιουργία περιοχής οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών στη Σαλαμίνα» μετά από πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Ομίλου, του συλλόγου Μηχανικών, του Συλλόγου αλιέων «Άγιος Ανδρέας», του Συλλόγου Ανάδειξης Μνημείων Σαλαμίνας και της Greenpeace, οι οποίοι και ανέπτυξαν διεξοδικά το θέμα των αρνητικών επιπτώσεων της Π.Ο.Α.Υ. στο νησί
Ακολούθησε συζήτηση στην οποία μίλησαν ο Δήμαρχος, επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και πολλοί κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες και τους φόβους τους για το θέμα.
Στο τέλος της συζήτησης συμφωνήθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:
H διεύρυνση της επιτροπής αγώνα κατά των υδατοκαλλιεργειών με συμμετοχή τοπικών φορέων, στην οποία θα είναι επικεφαλής ο Δήμαρχος και η οποία θα προγραμματίσει τις επόμενες κινητοποιήσεις.
  1. Η Συλλογή υπογραφών κατά της ΚΥΑ.
  2. Εφόσον οι βουλευτές της περιφέρειας δε συνταχθούν με την προσπάθειά μας, θα είναι ανεπιθύμητοι στη Σαλαμίνα.
Είναι ευθύνη όλων μας να μην περάσει η ΚΥΑ που θα καταδικάσει το νησί μας σε άλλη μία περιβαλλοντική καταστροφή.
PERIVOS
 
 

Νέο blog στο νησί «Φωνή της Σαλαμίνας» προσφορά στην πολυφωνία και στην ελεύθερη έκφραση

Καλωσόρισες και καλό ταξίδι στα «ταραγμένα» και ενίοτε θολά νερά του διαδικτύου.
Το νέο blog http://fonisalaminas.blogspot.com ήλθε να προσθέσει το πάζλ της ενημέρωσης του νησιού μας. Με χαρά υποδεχόμαστε μια ακόμα φωνή της Σαλαμίνας.
Διαφωνούμε βεβαίως με την επιλογή του να μην δέχεσαι σχόλια ανώνυμων αναγνωστών γιατί έτσι είθισται στο διαδίκτυο.
Πιστεύουμε πως πολύ σύντομα θα αντιληφθείς το λάθος και θα επανορθώσεις γιατί χωρίς την φωνή των αναγνωστών σου δεν πας πουθενά. Άλλωστε τα μη κόσμια σχόλια αν και εφ’ όσον υπάρξουν (όπως θα παρατήρησες όλο και λιγότερα είναι) μπορείς να τα διαγράφεις.
Σε φιλοξενούμε από σήμερα στα επιλεγμένα blogs της Σαλαμίνας.
Καλή σου επιτυχία.

Πρόταση σε γάμο στο «Πέτρινο» στα Σελήνια

Την κωμωδία του αγαπητού στο κοινό και κορυφαίου δραματουργού Άντον Τσέχωφ «Πρόταση σε Γάμο», σε μετάφραση Λ. Καλλέργη και σκηνοθεσία Βίκυ Βιρβίλη, θα παρουσιάσει ο Δήμος Σαλαμίνας στο Πέτρινο θεατράκι των Σεληνίων, στις 28 και 29 Ιουνίου 2011 και ώρα 21:00.
Η κωμωδία αναφέρεται στη χαρά της ζωής και το μεγάλο ζήτημα του γάμου και βέβαια η αδυσώπητη έλξη των δυο φύλων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Παίζουν οι : Ηλίας Γκατσονίδης, Γιώργος Δανελιάν,Προκόπης Ζερβουδάκης, Κατερίνα Μαυροδήμου, Μαριάννα Μαρκαντώνη, Κατερίνα Γκιόκα, Κωνσταντίνα Γαϊτάνου, Ευτυχία Σταρομοιράκη, Χρύσα Τσούτσουρα, Στέλλα Πρίσκυ κα Δώρα Καταμπά.
Σας περιμένουμε όλους!

19 Ιουν 2011

Ότι νόμιμο, είναι και ηθικό;


Ότι νόμιμο, είναι και ηθικό;

Όταν ξεκινάς τις αναζητήσεις της ζωής αυτό είναι ένα από τα πρώτα ερωτήματα που βασανίζουν το μυαλό του ανθρώπου.

Όταν ένας πολιτικός ξεκινά τον αγώνα της αναρρίχησης του στην εξουσία, ένα από τα πρώτα «αξιώματα - συνθήματα» που χρησιμοποιεί είναι ότι αυτός θα αποτελέσει την εξαίρεση. Δηλώνει απ’ την αρχή ότι έχει την θέληση για ανατροπές με το κατεστημένο κι όλα θα γίνονται επί των ημερών του με απόλυτη διαφάνεια. Όταν όμως τελικά αναρριχάται τα ξεχνάει ΟΛΑ;

ΟΧΙ – ΟΧΙ δεν ξεχνά τίποτα οι υποχρεώσεις των χρηματοδοτών είναι μέγιστες, είναι επιταγές με ημερομηνία λήξης κι όταν έλθει τελικά η στιγμή πρέπει και θα πληρωθούν.

Πως, έτσι γίνονται οι πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες; Χωρίς υποσχέσεις; Χωρίς επιταγές; Πολύ ρομαντικό για να ‘ναι και αληθινό.

Έτσι λοιπόν αβλεπτεί δίνονται από τις πρώτες μέρες της εκλογής οι αποκομιδή ογκωδών χωρίς διαγωνισμό χωρίς εγγυητικές με υπερτιμολογήσεις και απ’ ευθείας αναθέσεις όπου βέβαια θα εμφανίζεις κι ένα άλφα ποσόν επιστροφή για τους κουτόφραγκους, έτσι δεν είναι Αντώνη μου!!!

Να δεις που κάποιοι μακάκες έτρεχαν βλακωδώς για να τα κονομάς εσύ, οφείλω να σου αναγνωρίσω ότι είσαι και πολύ μεγάλος τελικά πόνταρες στο καλό χαρτί και σου βγήκε ή καλύτερα τζογαδόρος του κερατά είσαι !!!!!

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α πρόσκληση την Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 7:30΄μμ

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 /6 ΣΤΙΣ 7.30 ΜΜ
ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ :

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΜΕΣΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΤΙΜΩΝ
ΣΤΑ ΦΕΡΥΜΠΩΤ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 30%
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΩΣ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΣΩΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6973661353, 6973376378
ΦΑΞ. 2104640647
 

Μετά τις ξαπλώστρες τις Τίνας… έρχονται οι τσιπούρες και τα λαυράκια !! ποιού ?


Το ψάρι στ’ όνειρο είναι λαχτάρα!!!
Μεγάλη συγκέντρωση του περιβαλλοντικού συλλόγου Σαλαμίνας μαζί με τους Μηχανικούς και το σωματείο αλιέων Σαλαμίνας μπράβο στους διοργανωτές...

Ο Καπετανάκης την γλύτωσε μαζί με τον Μπίλια έκαναν ότι δεν άκουγαν ο Δερτούζος καλού κακού έπιασε γαλαρία στο βάθος

Για την μεγαλύτερη ήττα όλων των εποχών θα μπορούμε να πούμε έγινε χαμός από το ουρλιαχτό του κόσμου της Σαλαμίνας όταν προσπάθησε ο δήμαρχος να μας πει ότι οι επενδύσεις με τα ιχθυοτροφία στο νησί είναι και από αυτόν αντίθετες (χα χα χα χα χα!!)

Την παραίτηση της υπέβαλε από το μικρόφωνο η κα. Ρούλα Νάνου και ακολούθησε ο κα. Γιωργία Γκαβογιάννη από την επιτροπή για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Ο Κόγιας πλήρωσε το μάρμαρο περισσότερα ξεφωνητά από τον δήμαρχο τους πείρε και αυτούς η μπάλα βλέπεις ο κόσμος είναι καχύποπτος και αγριεμένος αυτή την εποχή.. δεν την αντέχει άλλο την κοροϊδία από κανέναν … ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣ??

17 Ιουν 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ.ΝΙΚ. ΚΟΓΙΑ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ.ΝΙΚ. ΚΟΓΙΑ
Κύριοι διαχειριστές
Παρακαλώ να αναρτήσετε την παρακάτω απάντησή μου σε ανάρτηση, με τίτλο <<Σπύρος Σοφράς, διαμαρτυρία για τα τεκταινόμενα στο Δημ. συμβούλιο - Απαράδεκτο δίδυμο>>
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
1.Στις φράσεις της κ.Γκαβογιάννη και του κ.Τσαλιαγκού αντέδρασα εφαρμόζοντας τον κανονισμό(αρ. 4), άμεσα στην κ.Γκαβογιάννη ανακαλώντας την στην τάξη, όχι άμεσα στον κ. Τσαλιαγκό γιατί γράφοντας την πρόταση που θα έθετα αμέσως μετά σε ψηφοφορία δεν το αντιλήφθηκα εκείνη τη στιγμή.