16 Απρ 2011

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας με τους μαθητές του σχολείου Παλουκίων «κατέλαβαν» τα γραφεία του ΟΣΚ !!!!

Την Τετάρτη 13 – 04 – 2011 ο Δήμος Σαλαμίνας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Τσαβαρή, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, οργάνωσε δυναμική κινητοποίηση προκειμένου να δοθεί λύση στο χρονίζον πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου των Παλουκίων.
Δημοτικοί σύμβουλοι, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές κατέλαβαν τα γραφεία του ΟΣΚ, αξιώνοντας να συναντηθούν με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Ηρακλή Δρούλια.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Δρούλιας, κατόπιν πιέσεων του κ. Δημάρχου, δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση, όπου ο πρόεδρος του ΟΣΚ και οι συνεργάτες του θα αναλάβουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις ώστε το πρόβλημα να οδηγηθεί στη λύση του το συντομότερο δυνατόν.
Ο κ. Τσαβαρής δήλωσε ότι το θέμα δε σταματά εδώ, αλλά θα συνεχιστεί ο αγώνας με τον ίδιο δυναμικό τρόπο, μέχρι να επιτευχθεί ο τελικός στόχος και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου των Παλουκίων να μπορέσουν, από τη νέα σχολική περίοδο, να στεγαστούν στο νέο κτίριο.
Με την κινητοποίηση αυτή αποτυπώνεται, με τον πλέον σαφή τρόπο, η φιλοσοφία της νέας Δημοτικής Αρχής, ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται με διαρκή αγώνα και όχι από τις καρέκλες των γραφείων.
Με αυτό τον τρόπο αναγκάζονται οι υπεύθυνοι να αφυπνισθούν και να δουν τα προβλήματα των πολιτών, όχι μέσα από παραμορφωτικά πρίσματα, αλλά από τη σωστή γωνία και να λάβουν άμεσα μέτρα για τη λύση τους.
Το γραφείο τύπου του Δημάρχου
2104646100 / 110

15 Απρ 2011

Αναζητούν λύση για τα ναύλα - «φωτιά»


Στο σημερινό Εθνος (14/4/2011) δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο 'Αναζητούν λύση για τα ναύλα - «φωτιά»' που αναφέρεται στα πορθμεία Σαλαμίνας- Περάματος και τις διεκδικήσεις των πολιτών. Περιλαμβάνει δηλώσεις του Δημάρχου και εκπροσώπου της κίνησης Ν.ΑΥΜΑΧΗ.Α. 

«Ετοιμάζουμε προσφυγή, επειδή οι δύο κοινοπραξίες έχουν ίδιες τιμές, ίδια δρομολόγια και στην ουσία έχουν διαμορφώσει ''καρτέλ''» καταγγέλλουν οι πολίτες
Φωτιά έχουν πάρει τα ναύλα στην πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε επιβατική κίνηση σε όλη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ, το 2009 διακινήθηκαν από εκεί 12,8 εκατομμύρια επιβάτες.

Οι αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ έχουν διαμορφώσει το εισιτήριο του ΙΧ (και του οδηγού) σε 5,5 ευρώ (αύξηση πάνω από 10% σε έναν χρόνο), με αποτέλεσμα ο καθημερινά διακινούμενος για τη δουλειά του να χρειάζεται μόνο για τα ναύλα στο φέριμποτ 11 ευρώ.

Ο ναύλος για τον επιβάτη είναι 0,80 ευρώ για μία διαδρομή, ενώ οι περισσότεροι χρειάζονται κι άλλο εισιτήριο για το λεωφορείο προς Πειραιά.
Αντίστοιχα, η τιμή από Σαλαμίνα για Πειραιά με ταχύπλοα που μεταφέρουν μόνο επιβάτες είναι 2,80 ευρώ το άτομο.

«Υπάρχει έντονο κοινωνικό πρόβλημα. Η θέση του δήμου είναι να δημιουργηθούν εκπτωτικές κάρτες πολλαπλών διαδρομών, που θα προσφέρουν μια έκπτωση 20-30% στους διακινούμενους. Είμαστε σε επαφή με την κίνηση πολιτών που έχει δημιουργηθεί για το θέμα και με τις δύο κοινοπραξίες των φέριμποτ, και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει μια κοινή συνάντηση για να το εξετάσουμε» τονίζει στο «Εθνος» ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής.

Από την πλευρά της κίνησης πολιτών «Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.» ο κ. Αργύρης Καστελάνος μάς είπε ότι «θα γίνουν κινητοποιήσεις και ετοιμάζουμε προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, διότι οι δύο κοινοπραξίες έχουν ίδιες τιμές, ίδια δρομολόγια και στην ουσία έχουν διαμορφώσει ''καρτέλ''».
ΣΤ. ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗΣ

13 Απρ 2011

Βράβευση Δημάρχου Σαλαμίνας από τον σύλλογο ΑΙΑΝΤΙΣ


Σαλαμίνα 13 Απριλίου 2011
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Βράβευση Δημάρχου Σαλαμίνας από τον σύλλογο ΑΙΑΝΤΙΣ»
 
Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2011, στην αίθουσα  εκδηλώσεων του Δήμου «Δημήτρης Μπόγρης» ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΙΑΝΤΙΣ» κ. Χρήστος Μαριδάκης, σε διάλεξη που έδωσε με θέμα την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή, αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά του στον αγώνα για την ανάδειξη της ιστορικότητας της Σαλαμίνας και την προβολή της Ναυμαχίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στην σύντομη ομιλία του, ο κ. Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Χρήστο Μαριδάκη, αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει για την ανάπτυξη του νησιού η σωστή προβολή του ιστορικού αυτού γεγονότος.

το γραφείο τύπου & δημοσίων σχέσεων του Δημάρχου
2104646100 / 110

Mαθητές δημοτικού από τη Σαλαμίνα κάνουν «κατάληψη» στον ΟΣΚ


Οι 220 μαθητές του δημοτικού σχολείου Παλουκίων διαμαρτύρονται επειδή είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε αποθήκες!

Όπως δήλωσε στο Νewsit o δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής που συνοδεύει τα παιδιά και συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημά τους "τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου στα Παλούκια, κάνουν μάθημα κάτω από άθλιες συνθήκες. Σε ένα σχολείο που χτίστηκε πριν το 1950 για πολύ λίγα παιδιά ενώ τώρα έτσι όπως αναπτύσσεται η Σαλαμίνα το συγκεκριμένο σχολείο έχει 220 μαθητές. Τα παιδιά τα στοιβάζουμε σε αποθήκες και βοηθητικούς χώρους, μόνο στο απέναντι περίπτερο δεν τα έχουμε στείλει ακόμη για μάθημα. Το 2006 ξεκίνησε η κατασκευή καινούργιου σχολείου η οποία σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2010 επειδή ο ΟΣΚ χρωστάει χρήματα, γύρω στις 50.000 ευρώ στον ανάδοχο εργολάβο. Τα παιδιά μας είνα υποχρεωμένα να κάνουν μάθημα εν έτει 2011 σε αυτές τις άθλιες συνθήκες;".

Αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος Σαλαμίνας περιμένει να συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ, Ηρακλή Δρούλια ο οποίος απαίτησε για να γίνει η συνάντηση να απομακρυνθούν οι μαθητές από την είσοδο και να κατεβάσουν τα πλακάτ, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Οι μαθητές, παιδάκια του Δημοτικού όλα, παραμένουν έξω από την είσοδο του ΟΣΚ στην οδό Φαβιέρου 30 και απαιτούν το αυτονόητο. Σύγχρονο σχολείο.
ΠΗΓΗ: Ισμήνη Λέντζου στο http://www.newsit.gr

12 Απρ 2011

Perivos, Φροντίζουμε τα δένδρα μας στο λόφο Πατρίς


Το Σάββατο 16 Απριλίου 2011 στις 10:00 σας περιμένουμε στο Ευριπίδειο Θέατρο για να φροντίσουμε μαζί τα 300 δένδρα που φυτέψαμε το χειμώνα.
Θα σκαλίσουμε και θα ξεβοτανίσουμε τα δένδρα μας ώστε να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.  Όπου χρειαστεί θα επιδιορθώσουμε τις προστατευτικές περιφράξεις και θα διαμορφώσουμε τους λάκκους φύτευσης.

Βάζουμε τα γάντια μας, παίρνουμε το σκαλιστήρι μας και το Σάββατο το πρωί ανηφορίζουμε στο λόφο Πατρίς.

Ας είμαστε όλοι εκεί.
Perivos

Δημοτικό σχολείο Σεληνίων, Στους δρόμους της ελιάς ταξίδεψαν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σεληνίων.

Δημοτικό σχολείο Σεληνίων, Διάκριση των μαθητών της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σεληνίων στο διαγωνισμό με θέμα "Αν τα δέντρα μιλούσαν..."

KIΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/4 ΩΡΑ 7 μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


KIΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/4 ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ :
1. Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΦΕΡΥΜΠΩΤ
2. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ Κ. ΥΓΕΙΑΣ
3. ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

E-mail : naymaxha@gmail.com  fax:210-4640647 Τηλ. 6973661353 , 6973376378, 6978952902

7 Απρ 2011

Κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α, Σάββατο 9/4 Πάμε μαζί στο Σύνταγμα και την Κερατέα


Με πρωτοβουλία του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ κ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ το Σάββατο 9/4 θα γίνει παναττική κινητοποίηση  του κινήματος "Δεν Πληρώνω" . Θα γίνουν προσυγκεντρώσεις πολιτών με μαζικές δράσεις στις αστικές συγκοινωνίες και θα καταλήξουν σε μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ώρα .
Η Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. θα συμμετέχει με πανό για τη μείωση εισιτηρίων στα φερυμπώτ και καλεί όσους ενδιαφέρονται να έρθουν μαζί μας να βρεθούμε στα εκδοτήρια Παλουκίων στις 12 για να αναχωρήσουμε με το φερυ των Με όσους έρθουν ανεξάρτητα θα συναντηθούμε στην πλατεία Συντάγματος. 
Μετά την συγκέντρωση θα πάμε στην Κερατέα για να παρευρεθούμε στο Φεστιβάλ Τέχνης και Αντίστασης

 Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. (Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Ανατροπή)
Κίνηση δράσης πολιτών Σαλαμίνας
E-mail : naymaxha@gmail.com    fax:210-4640647
Τηλ. 6973376378, 6973661353, 6978952902
 
 

6 Απρ 2011

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


ΘΕΜΑ: Η Διοίκηση των  ΕΛΤΑ χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη για τις επιπτώσεις στον Οργανισμό και την Κοινωνία, προχωρά στο κλείσιμο εκατοντάδων ταχυδρομικών γραφείων. Έκλεισε το Ταχυδρομείο στο Αιάντειο Σαλαμίνας, που εξυπηρετεί 10.000 κατοίκους.

Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ (Ελληνικά Ταχυδρομεία), επικαλούμενη την οικονομική κρίση, προσπαθώντας να περιορίσει τις λειτουργικές δαπάνες του Οργανισμού προχωρά στο κλείσιμο εκατοντάδων ταχυδρομικών υποκαταστημάτων σ’ όλη τη χώρα. Αντί να σχεδιάζει την ανάπτυξη του ταχυδρομικού έργου μέσα από την αναδιοργάνωση, αναβάθμιση και επέκταση των ταχυδρομικών υπηρεσιών, προχωρά στη συρρίκνωση του ταχυδρομικού έργου και το κλείσιμο ταχυδρομικών γραφείων, με άμεσες επιπτώσεις στην Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στην περιφέρεια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ταχυδρομικό Γραφείο στο Αιάντειο Σαλαμίνας.
Σύμφωνα με έγγραφο-διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας, η διοίκηση των ΕΛΤΑ προχώρησε στο κλείσιμο του υποκαταστήματος του Οργανισμού στο Αιάντειο Σαλαμίνας, χωρίς να ενημερώσει τους κατοίκους για ποιους λόγους προχώρησε σ’αυτή την ενέργεια.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Αιάντειο εξυπηρετούσε, σύμφωνα με την διαμαρτυρία του συλλόγου, περισσότερους από 15 συνοικισμούς με ελλειπή συγκοινωνία και με συνολικό αριθμό μονίμων κατοίκων άνω των 10000, που στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι – συνταξιούχοι.
Επειδή η Διοίκηση των ΕΛΤΑ με την ενέργειά της να κλείσει το υποκατάστημα του Αιαντείου, καταδικάζει σε μεγάλη ταλαιπωρία περισσότερους από 10000 κατοίκους της περιοχής.
Επειδή η Διοίκηση των ΕΛΤΑ δεν μπορεί να προχωρά, χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη, στο κλείσιμο εκατοντάδων ταχυδρομικών γραφείων, καταργώντας  τον οικονομικό, κοινωνικό, αναπτυξιακό και πολιτιστικό χαρακτήρα του οργανισμού και παραδίδοντας στην ουσία ταχυδρομικό έργο στους ιδιώτες.

Ερωτάται ο κ. Yπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για να επαναλειτουργήσει το Ταχυδρομείο στο Αιάντειο Σαλαμίνας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι περισσότεροι από 10.000 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής;
2. Με βάση ποια οικονομοτεχνική μελέτη η Διοίκηση των ΕΛΤΑ, προχωρά στο κλείσιμο εκατοντάδων ταχυδρομικών γραφείων; Έχουν συνυπολογιστεί οι επιπτώσεις στον ίδιο τον οργανισμό, αλλά και στην οικονομική, κοινωνική ζωή της χώρας και ιδιαίτερα της περιφέρειας από αυτές τις επιλογές;
3. Σκοπεύει, αντί να προχωρά στη συρρίκνωση και την παράδοση ταχυδρομικού έργου στους ιδιώτες, να περιφρουρήσει το μέλλον των ΕΛΤΑ, ως δημόσια επιχείρηση και να προχωρήσει σε σύνταξη αναπτυξιακού επιχειρησιακού σχεδίου με νέες επενδύσεις και διεύρυνση δραστηριοτήτων ,προς όφελος του ίδιου του οργανισμού, του κοινωνικού συνόλου και της χώρας;

Επίσης,  παρακαλώ όπως καταθέσετε στη Βουλή:

1.Την οικονομοτεχνική μελέτη με βάση την οποία η Διοίκηση των ΕΛΤΑ προχωρά στο κλείσιμο εκατοντάδων ταχυδρομικών Γραφείων.
2.Την απόφαση του Δ.Σ των ΕΛΤΑ που αναφέρεται σε ποια Ταχυδρομικά γραφεία θα κλείσουν, καθώς και την αιτιολογία για το κλείσιμο του καθενός ξεχωριστά.

Ο ερωτών και αιτών βουλευτής
Λαφαζάνης Παναγιώτης

5 Απρ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΝΙΚΟΣ ΡΑΠΤΗΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Σαλαμίνα, 4 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας
κ. Νικόλαο Κόγια 

ΘΕΜΑ: Θέματα επομένου Δημοτικού Συμβουλίου Απριλίου 2011
ΣΧΕΤ: α. Ν3463/2006 (ΚΔΚ)
β. Επιστολή με θέμα “Εισήγηση θεμάτων επομένου Δημοτικού Συμβουλίου” από 10/3/2011 (Αρ. Πρωτ. 5245)

ΚΟΙΝ: Δήμαρχο Σαλαμίνας, κ. Ιωάννη Τσαβαρή
κ.κ. Σπύρο Σοφρά, Ρούλα Νάννου, Όμηρο Παπασάββα, Γεωργία Γκαβογιάννη, Αντώνη Καλογιάννη (Δημ. Σύμβουλους - επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων)

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με λύπη διαπιστώσαμε ότι δεν συμπεριλήφθησαν τα θέματα που εισηγήθηκε η δημοτική παράταξη μας με το (β) σχετικό. Παρ’ όλα αυτά σε συνέχεια των (α) και (β) σχετικών αλλά και της προφορικής μας συνεννόησης σας συμπληρώνω όπως μου ζητήσατε τις εισηγήσεις των τριών θεμάτων του (β) σχετικού όπως παρακάτω:

1. Πορεία Υλοποίησης και Προγραμματισμός Λειτουργίας Αποχέτευσης
Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την ολοκλήρωση και τη μη απένταξη του έργου από την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το δημοτικό συμβούλιο με επικεφαλής το Δήμαρχο απαιτείται να ζητήσει δημοσίως την καθοριστική επέμβαση όλων των βουλευτών της της Β΄ Πειραιά για την εξασφάλιση του υπολοίπου απαιτούμενου κονδυλίου από πόρους της κεντρικής διοίκησης (κυβερνητικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) εντός του μηνός Απριλίου και με γραπτές επιβεβαιώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, οι βουλευτές να καταστούν από εμάς (δημοτικό συμβούλιο) υπόλογοι στο λαό της Σαλαμίνας.
Προτείνουμε κοινή συνεδρίαση ή κατά περίπτωση επιμέρους συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, των τοπικών συμβουλίων και της επιτροπής Διαβούλευσης άμεσα, με μοναδικό θέμα την έγκριση και αποστολή ψηφισμάτων αρμοδίως για τα προαναφερόμενα.

2. Οικονομική Ενημέρωση ενιαίου Δήμου Σαλαμίνας
Για το “άνοιγμα” στο Δήμο των 45 εκ. ευρώ (περίπου) που έχει ανακοινωθεί σε δημόσια συγκέντρωση από τον κ. Δήμαρχο, είναι ιδιαίτερα σημαντική η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θα πρέπει επιτέλους να μας παρουσιάσετε την ανάλυση των χρεών ώστε να γνωρίσουμε τα επιμέρους κονδύλια και κατά περίπτωση. Έχετε διαπιστώσει υπεξαίρεση; Σε τι ενέργειες θα προβείτε; Υπάρχουν υπεύθυνοι; Ποια θα είναι η συνέχεια;
Προτείνουμε τη παρουσίαση και την ανάλυση του οικονομικού ανοίγματος του Δήμου όπως παρακάτω:
α. Χρέη σε Προμηθευτές, β. Χρέη προς τράπεζες (Δάνεια), γ. Χρέη από πρόστιμα της Δ.Ο.Υ. ή από άλλους φορείς, δ. Οφειλές πρός άλλες Υπηρεσίες, ε. Λοιπά χρέη και στ. πιθανά ανοίγματα από τυχόν υπεξαιρέσεις.

3. Χρήση Παλαίου Δημαρχείου Σαλαμίνας
Πρέπει να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με γραπτά προσκομιζόμενα στοιχεία από τη Δημοτική Αρχή για την καταλληλότητα ή μη του κτηρίου και για τις προθέσεις σας σχετικά με τον μελλοντικό χειρισμό της υπόθεσης.

Με εκτίμηση,
Νίκος Ράπτης
Δημοτικός Σύμβουλος

4 Απρ 2011

Επανίδρυση της Φιλαρμονικής του Δήμου Σαλαμίνας

Σαλαμίνα 04 Απριλίου 2011
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Επανίδρυση της Φιλαρμονικής του Δήμου Σαλαμίνας»

Η Νέα Δημοτική αρχή, έχοντας σαν στόχο να εμπλουτίσει τη νεολαία μας με ότι καλύτερο υπάρχει σε σχέση με τον πολιτισμό, προχωρεί στην επανίδρυση της Φιλαρμονικής του Δήμου και καλεί τις νέες και τους νέους που γνωρίζουν κάποιο πνευστό ή κρουστό μουσικό όργανο να συμμετέχουν σε αυτό το νέο ξεκίνημα.
Επίσης όσα παιδιά ηλικίας από 7 ετών και άνω, καθώς και όσοι νέοι μέχρι 16 ετών επιθυμούν την εκμάθηση κάποιου από τα μουσικά όργανα της Φιλαρμονικής, μπορούν και αυτοί με τη σειρά τους να δηλώσουν αυτήν τους την επιθυμία και να αποτελέσουν σημαντικό οδηγό για την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση της μουσικής παιδείας στο νησί μας.
Για αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο της Φιλαρμονικής, το Μαέστρο κ. Μιχάλη Θεοδόση στο τηλέφωνο 6977 58 93 83 και 6976 333 777.
το γραφείο τύπου του Δημάρχου
τηλ: 2104646100 / 110

Απάντηση τέως Δημάρχου Σπύρου Σοφρά για το Χρέος του Δήμου


Απάντηση τέως Δημάρχου Σπύρου Σοφρά για το Χρέος του Δήμου

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου που έγινε  κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Μαρτίου δόθηκε η ευκαιρία στον τέως Δήμαρχο Κο Σοφρά να απαντήσει στο Κο  Τσαβαρή αφού προκλήθηκε γι’ αυτό, ως προς το  χρέος, που βρήκε η Δημοτική Αρχή με 31/12/2010.
Στην αναφορά του ο Κος Σοφράς, επικαλούμενος στοιχεία που είχαν δοθεί από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, απέδειξε ότι ο Δήμαρχος, αφενός παρουσίασε λανθασμένα στοιχεία κατά την παρουσία του στο κοινό στην ενημέρωση  του στην αίθουσα Μπόγρη, αφετέρου απέκρυψε άλλα σημαντικά στοιχεία, που προσδιορίζουν το ακριβές ύψος του χρέους  και συγκεκριμένα ο Κος Σοφράς είπε ότι  το χρέος προσδιορίζεται από  :
Δάνεια συνολικά που έχει συνάψει ο Δήμος                    7.500.000
με το Ταμ. Παρακ. και Δαν.                                                                         
Τιμολόγια μέχρι και 31/12/10 (στοιχεία οικον.                  8.445.324
 υπηρεσίας του Δήμου)                     
Χρέος χωρίς Τιμολόγια, εδώ για να προστατεύσουμε
τα συμφέροντα του Δήμου ο Κος Σοφράς ζήτησε,
αναλυτική κατάσταση με ονοματεπώνυμα και ποσά. 
Τιμολόγια κατόπιν δικαστικών αποφάσεων                     1.500.000
προηγούμενων χρήσεων.        
ΕΥΔΑΠ (το χρέος που πρέπει να αναγνωριστεί είναι    2.100.000
μετά από συζήτηση στο Δημ. Συμβ.)                                                                                
Συνεχιζόμενα έργα συμπεριλαμβανομένης και της         3.500.000
αποχέτευσης (εδώ ο Δήμαρχος χρεώνει 11.000.000
συνυπολογίζοντας και το κόστος των μελλοντικών
εργασιών που θα εκτελεστούν επί των ημερών του στο μέλλον)
ΔΗΚΕΣΑ εδώ ο Δήμαρχος χρεώνει στο Δήμο ένα ποσό
1.500.000 το οποίο δεν προβλέπεται από πουθενά, παρά μόνο
εάν κλείσει το Νομικό Πρόσωπο.
Επίδομα υπαλλήλων (χρέωσε ο Δήμαρχος συνολικά το                         500.000
 ποσό που διεκδικούν, όπως όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι αναδρομικά
το επίδομα των 170)
                                                   Σύνολο χρεών                 23.545.324
Στη συνέχεια υπολογίζουμε τις πιστώσεις :

Μετρητά ταμείο  (με 31/12/2010)                                        -1.050.000
Οφειλές από προηγούμενες χρήσεις προς είσπραξη     -3.152.000
Σε εκτέλεση των άρθρων 27 και 46 του Ν3756/09          -2.228.254
 θα εισπράξει στη θητεία της η νέα Δημ. Αρχή(οφειλόμενα
από προηγούμενες χρήσεις)
Σύνολο Πιστώσεων                                     -6.380.254
Τελικό Χρέος Δήμου Σαλαμίνας με 31/12/2010  
 (Σύνολο χρεών – Σύνολο πιστώσεων)
                              23.545.324 -  6.430.000  =        17.115.070

Στη συνέχεια ο Κος Σοφράς, επέστησε την προσοχή και έθεσε προ των ευθυνών του το Δήμαρχο, τονίζοντας του, ότι με το απαράδεκτο φούσκωμα του χρέους, που επεχείρησε να παρουσιάσει και την δημοσιοποίηση που έκανε (τύπος, συνεντεύξεις, ανακοινώσεις κλπ.) κινδυνεύει να εμπλέξει το Δήμο σε μεγάλες περιπέτειες, με κίνδυνο στη περίπτωση που τυχόν το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενημερωθεί  για τα λεγόμενά του, να μας εντάξει αυτεπάγγελτα στο άρθρο 262 του Ν3852/10 παράγραφος 4  σε ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, ότι πιο τραγικό για το Δήμο και τον Τόπο.
                                                                                    Σπύρος  Σοφράς
                                                                             Τέως Δήμαρχος Σαλαμίνας

Πρόσκληση για την απονομή των Χρυσών Μεταλλίων Μεγ. Αλεξάνδρου από το "Καφενείο των Ιδεών"